KeuPa ja Espoo United tarjosivat dramatiikkaa, höyryjunakiekkoa ja maaleja

Rasmus Tirronen oli taas tuttu lukko espoolaisten maalissa.
Keuruun perjantai-illassa kotijoukkue KeuPa HT sai vieraita ensimmäistä kertaa Espoosta. Ottelu oli vierailijoiden hallintaa, sillä se haki Keuruulta pisteet maalein 1-4. Espoolaiset päättivät vieraskiertueensa Keuruulle ja keräsivät huimat 14 sarjapistettä. Illan ottelu oli espoolaisille yhdeksäs kamppailu, jossa on tullut sarjapisteitä.

Ottelusta odotettiin erittäin tasaista vääntöä, ja sitä se oli ainakin kahden ensimmäisen erän osalta. Ensimmäisellä 20-minuuttisella maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille tasaisesti liukuhihnalta.

Maalivahdit molemmissa päissä olivat erittäin hyviä ja ottivat tärkeitä torjuntoja. Espoolaisilla oli ensiminuuteilla vaikeuksia päästä peliin mukaan, sillä se on edellisen kerran pelannut viikko sitten.

Kun pelikello ohitti ensimmäisen periodin puolivälin, pelillinen hallinta siirtyi vierailijoille, joille siunaantuikin muutama loistava maalintekotilanne.

Ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 9.00, kun espoolaisten puolelta jäähypenkille kutsuttiin puolustaja Victor Westermarck huitomisesta. Vierasjoukkue pelasi koko kahden minuutin ajan erittäin tiivistä alivoimaa, eikä siten päästänyt keuruulaisia hyville maalintekosektoreille.

Erän edetessä vauhtikin lisääntyi, ja välillä mentiinkin vauhdilla päästä päähän kuin höyrypikajuna. Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa, kun ajassa 16.46 kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon Jussi Viitasen maalilla.

Keuruulaisten maalijuhla ei kauaa kestänyt, sillä espoolaiset tasoittivat seuraavassa vaihdossa Aleksi Järvisen maalilla. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin vierasjoukkue onnistui jälleen maalinteossa, tällä kertaa maalintekijänä nuorempi (Felix) Westermarck. Westermarckin maali tarkistettiin videolta.

Espoolaisten nopeat maalit lamaannuttivat keuruulaiset osittain

Toinen erä eteni aika lailla samanlaisena kuin ensimmäinen erä. Erä oli todella tasainen, välillä kotijoukkue oli hieman pinteessä, kun espoolaiset saivat pidempiä pyörityksiä aikaseksi keuruulaisten alueelle.

Espoolaisten kolmas maali syntyi toisessa erässä, kun pelikello näytti 30.30, maalintekijänä vierasjoukkueen hyökkääjänuorukainen Emil Oksanen. Nuorukaisen maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Erän loppupuolella kotijoukkue pääsi paremmin ja paremmin maalintekopaikoille, mutta espoolaisten puolustajat ja maalivahti Rasmus Tirronen hoitivat tilanteet varmuudella.

Kolmannen erän puolivälin tienoilla nähtiin dramatiikkaa, sillä espoolaisten kokenut hyökkääjä Jiri Veistola lensi ennenaikaisesti suihkuun polvitaklauksesta. Kotijoukkue ei saanut viiden minuutin ylivoimalla mitään aikaiseksi. Välillä tuntui, että espoolaiset olisivat olleet ylivoimalla. Parhaimmat paikat siunaantuivat espoolaisille, jotka pelasivat hyvää alivoimaa läpi jäähyn.

Espoolaiset ratkaisivat ottelun kolmannessa erässä vajaan kolmen minuutin kohdalla, kun Juuso Kaijomaa pääsi yksin läpi ja sijoitti tarkasti vierasjoukkueen neljännen maalin tyhjään maaliin. Kaijomaan maali on herran kolmas kahteen otteluun.

Kolme sarjapistettä matkaa Espooseen. Vierailijoiden kuuden ottelun vieraskiertue päättyy, ja tuloksena on huimat 14 sarjapistettä. Lauantaina espoolaiset palaavat kotiluolaansa, jossa se saa vastaansa Hermeksen.