Ketterästä ei ollut vastusta RoKille - Rovaniemellä nähdään ensi kaudellakin Mestistä

Paavo Hölsä pelasi erittäin hyvin RoKi-maalilla.
Ketterä ja RoKi ottivat yhteen keskiviikkona neljännessä Mestis-karsintaottelussa Imatralla. RoKi otti ottelusta selvän 7-1-voiton ja jatkaa Mestiksessä voitettuaan lopulta imatralaiset puhtaasti karsintasarjassa 4-0.

Puolentoista minuutin pelin jälkeen Ketterän Tomi Iso-Mustajärvi otti rangaistuksen kampituksesta. Vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa heti ottelun alkuun, mutta se ei pystynyt tilaisuuttaan hyödyntämään. Henri Fominin koukkaamisjäähyn aikana kotijoukkue sai yhden kunnollisen maalintekopaikan maalin edustalle, mutta Paavo Hölsä piti maalinsa puhtaana.

Jesse Koskiselle avautui tasakentällisin läpiajopaikka, kun Iso-Mustajärvi syötti RoKi-maalin luota punaviivan luona olleelle Koskiselle. Hölsä veti jälleen kuitenkin pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Olli Jokinenkin pääsi läpiajoon ja ajamaan Hölsän vartioimalle maalille.

Maalia tilanteesta ei imatralaishyökkääjä saanut viimeisteltyä, mutta Mikko Väänänen otti koukkaamisjäähyn Jokisen estelystä. Näin ollen kotijoukkue pääsi ylivoimalle ja saikin hyvää pyöritystä rovaniemeläisten puolustusalueelle, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

Imatran digitaalit pysähtyivät, kun Teemu Korpela iski RoKin 1-0-johtoon Ville Hostikan seikkaillessa todella kaukana maaliltaan. Minuutti RoKin ensimmäisestä maalista ja Olli-Matti Järvelä lakaisi Hostikalta tippuneen irtokiekon Ketterä-maaliin, syöttöpisteet Fominille ja Henri Joki-Erkkilälle.

RoKi jatkoi maalitehtailua edelleen, kun Mikko Väänänen siirti vieraat jo 3-0-karkumatkalle, syöttäjät Joki-Erkkilä ja Järvelä. Kotijoukkue Ketteräkin sai erän loppuun kavennusmaalin, kun Jesse Koskinen sai syötön Rudolfs Maslovskisilta maalin takaa ja pääsi puttaamaan kiekon Hölsän selän taakse.

Toisen erän tilastomerkinnöiksi jäivät 18 rangaistusminuuttia

Toisen erän alussa RoKi-hyökkääjä Janne Pietilä otti estämisrangaistuksen, joten kotijoukkue pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla. Imatralaiset eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan kuin yhden vaarallisen laukauksen RoKi-maalia kohti.

Toisen erän puolivälissä nähtiin erän paras paikka, kun Korpela sai maalin takaa hyvän syötön maalille, mutta tilanne pysyi edelleen 0-3:ssa. Hetkeä myöhemmin Ketterä-puolustaja Pauli Levokari ja RoKi-hyökkääjä Juhani Tamminen ottivat pienen yhteenoton seurauksena rangaistukset väkivaltaisuudesta. Kumpikaan joukkue ei pystynyt tätä erikoistilannetta hyödyntämään. Erän kolmannen neljänneksen vaiheilla Henri Otranen otti 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

RoKin tehokas ylivoima teki tuhojaan - viimeinen erä 4-0 rovaniemeläisille

Ketterä sai pelata erän alussa viisi vastaan kolme -ylivoimaa, kun Olli-Matti Järvelä otti laitataklauksesta ja Marco Zorec koukkaamisesta kahden minuutin rangaistuksen. RoKi selvitti nämä alivoimat, ja Zorec iski jäähyaitiosta päästyään rovaniemeläiset jo 4-1-johtoon.

Kolmannen erän puolivälissä Olli-Matti Järvelä iski Zorecin ja Fominin syötöistä jo ottelun toisen maalinsa ylivoimalla, kun Levokari istui rangaistustaan kampituksesta. Hetkeä myöhemmin Jesse Lindstenin istuessa jäähyä korkeasta mailasta Fomin laukoi ranteella Järvelän ja Väänäsen syötöistä RoKille illan kuudennen maalin.

Pauli Levokari otti jälleen rangaistuksen, tällä kertaa kiekon sulkemisesta käteen, ja rovaniemeläiset pääsivät ylivoimalle. Korpela iski illan toisen osumansa Elias Klytseroffin syötöstä muuttaen tilanteeksi 7-1.

Tämä tilanne jäi myös loppulukemaksi, joten RoKi jatkaa ensi kaudella Mestiksessä ja Ketterä nähdään Suomi-sarjassa kuluneen kauden tapaan.