''Koko sarjan paras ykkösketju'' kaatoi sarjapaikasta taistelevan Peliitat

Joona Jääskeläinen osui kahdesti.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Ketterän ykkösketju oli liikaa sarjajumboksi jääneelle Heinolan Peliitoille, kun kotijoukkue nappasi Imatran perjantai-illassa 4-3-kotivoiton.

Avauserässä Ketterä oli hallitsevampi osapuoli Peliittojen päästessä iskemään lähinnä vastahyökkäyksistä ja Ketterän huolimattoman kiekonkäsittelyn johdosta. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun kotijoukkueen Joona Jääskeläinen pääsi lataamaan b-pisteeltä lukemat 1-0:aan kultakypärä Jesse Juntheikin poikittaissyötöstä.

Avauserän ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin erikoinen tilanne, kun Peliittojen Henri Ruotsalainen otti ensin kampitusjäähyn ja sai osuman kasvoihinsa samassa tilanteessa. Ruotsalainen talutettiin lopulta vertavuotavana pukusuojan puolelle.

Kampitusjäähyn aikana Peliitat pääsi karkaamaan Ketterän huolimattomasta syötöstä 2-1 hyökkäykseen, jonka päätteeksi vierasjoukkueen Samuel Salonen pääsi tasoittamaan ottelun.

Ketterä iski avauserässä vielä toistamiseen, kun kultakypärä Juntheikki purjehti hyökkäysalueelle ja latasi b-pisteeltä lyöntilaukauksella kiekon vastustamattomasti ohi Peliittojen maalilla seisseen Sami Sunin.

Asetelmat päälaelleen toisessa erässä

Toiseen erään vierasjoukue Peliitat tuli selvästi kotijoukkuetta tuoreemmalla jallala. Avauserään verrattuna asetelma kääntyi päälaelleen, ja ensimmäistä kaksikymmenminuuttista hallinnut Ketterä oli toisessa erässä selkeästi vastaanottavampi osapuoli Peliittojen vyöryessä kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen puolustusalueelle.

Vierasjoukkueen 2-2-tasoitus oli illan toisen maalinsa iskeneen Salosen käsialaa. Hän taiteili komean maalin Peliittojen 2-0-hyökkäyksen päätteeksi ujuttaen kiekon kotijoukkueen maalilla torjuneen Juhana Ahon längeistä.

Vierasjoukkue sai ansaitsemansa johtomaalin kotijoukkueen Tomi Iso-Mustajärven istuessa kampitusjäähyään. Illan tehomies Salonen tykitti siniviivalta ja Peliittojen Niko Kivelä ohjasi pikkumustan Ahon längistä sisään.

Kotijoukkueen päävalmentaja Maso Lehtonen kuvaili joukkueensa kahden ensimmäisen erän pelaamista ''neppailuksi'' ja kehui Peliittojen pelanneen hyvää ja viihdyttävää jääkiekkoa.

Peliittojen toisen erän suvereenista hallinnasta kertovat kahden maalin lisäksi myös maalivahtien torjuntamäärät: kotijoukkueen maalilla Aho torjui toisessa erässä peräti 22 laukausta virkaveli Sunin venyttäessä itsensä kiekon tielle vain kymmenesti.

Ketterä näytti tasonsa päätöserässä

Kolmanteen erään kotijoukkue oli saada jälleen räväkän lähdön, kun avauserään alkutahdit lyönyt Jääskeläinen pääsi kolkuttelemaan maalipuita terävällä rannelaukauksellaan.

Ketterän hyvä lähtö kolmanteen erään oli kariutua, kun kotijoukkueen puolustaja Mikko Kettunen otti kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Peliitat ei kuitenkaan saanut ylivoimakuviotaan kuntoon, ja Ketterä hoiti erän ainoan alivoimansa mallikkaasti.

Juntheikki väläytteli kolmannessa erässä pelitaitojaan, ja miehen huulilla lähes koko erän säilynyt hymy kertoi sarjan pistepörssiä johtavan Juntheikin pelihuumorin tasosta tällä hetkellä. Juntheikki alustikin näyttävällä nousullaan kotijoukkueen 3-3-tasoituksen, kun hän petasi Jääskeläisen illan toisen maalin erän puolivälissä.

Peliitat ei välttynyt loukkaantumisilta myöskään kolmannessa erässä, kun pelitilanteessa kasvonsa laitaa vasten lyönyt Tatu Vihavainen poistui pukusuojiin erän puolivälin tienoilla.

Ketterän 4-3-voittomaali syntyi 11. peliminuutilla, kun kolmannessa erässä hyvää pyöritystä Peliittojen alueelle saaneen Erno Ripatin johtama kolmosketju sai palkinnon ahkeroinnistaan. Ripatti tykitti viivalta, ja Rudolfs Maslovskis ohjasi kudin maalin edestä ohi hyvin torjuneen Sunin.

Vastikään vierasjoukkueen päävalmentajan saappaisiin hypännyt Jani Keinänen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun ja energiseen peliin. Keinänen antoi kehut kotijoukkueen ykkösketjulle Santeri Vuoti-Juntheikki-Jääskeläinen ja kehui muodostelmaa mahdollisesti koko sarjan parhaaksi ykkösketjuksi. Kotijoukkueen Lehtonen puolestaan kehui joukkueensa kolmanteen erään tekemää ryhtiliikettä.

Voitto runkosarjan viimeisestä kotiottelusta vankisti Ketterän asemia kolmantena, tappio puolestaan lähes sinetöi Peliittojen jäämisen sarjan peränpitäjäksi.