Hokki kampitti Ketterän - Smuralle nollapeli

Hokki-vahti Tuukka Smura torjui nollapelin Imatralla.
Mestiksen karsintasarja jatkui lauantaina Imatralla, kun Ketterä ja Hokki kohtasivat toisensa. Voittajaksi selviytyi Hokki lukemin 0-2.

Ottelun erikoisuudeksi nousivat valtavat rangaistusmäärät. Molemmat joukkueet pelasivat myös perjantaina, minkä jälkeen edessä oli pitkä bussimatka Imatralle. Oli syynä sitten väsymys tai jokin muu, vihellettiin Ketterälle 14 ja Hokille 18 minuuttia rangaistuksia. Eriskummallisuutta lisäsi se, että 16 rangaistuksesta peräti 13 vihellettiin kampituksesta.

Rikkonaisessa ottelussa Ketterä oli perjantain tapaan Mestis-joukkuetta jäljessä pelinopeudessa, ja Hokki iskikin avausmaalin jo puolentoista minuutin kohdalla Markus Korkiakosken onnistuttua.

— Tiesimme, millaiseen paikkaan tulemme pelaamaan, ja olimme valmiita. Siitä kiitos pelaajille, valmistautuminen on aina heidän vastuullaan, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Jonkun verran tuomaritoiminta sekoitti molempien pelaamista. Silloin, kun molempien joukkueiden aitiot ovat "moilasina" siitä, kelle tämä jäähy nyt tulee, niin se ei ole mielestäni oikein hyvää tuomaritoimintaa, Laukkanen jatkoi.

Kaikkinensa ottelu oli tasainen, ja Ketterä sai erityisesti ylivoimalla hyvää painetta Hokki-päätyyn. Kajaanilaismaalilla Tuukka Smura oli kuitenkin hyvässä vireessä, ja torjuikin lopulta nollapelin.

— Isot kehut omalle joukkueelle, kaiken jätimme kentälle, mitä on. Uskon, että paremmin olisimme päässeet rytmiin ja peli olisi kääntynyt meille isommalla määrällä viisi-viisi-peliä. Alivoima antoi mahdollisuuden voittaa, ylivoimalla emme saaneet sisään, harmitteli Ketterän Jarno Mensonen.

Lukuisista hyvistä paikoista ja molemminpuolisista kahdenkin miehen ylivoimatilaisuuksista huolimatta seuraavaa maalia saatiin odotella aina kolmanteen erään asti. Heti erän ensisekunneilla Niklas Näppi pääsi sivaltamaan kiekon alanurkkaan ja Hokin kahden maalin johtoon. Esityön maaliin tekivät myös avausosuman syöttänyt Joni Piipponen ja Samuli Tanhua.

— Tuomaritoimintaan ei tänään kuitenkaan ratkennut, kolmannen erän alkuun saimme 2-0-maalin, joka oli meille iso onnistuminen. Lopun kärsivällisyyteen ja taisteluun olen tyytyväinen, imimme paikat kotijoukkueelta ihan minimiin, Laukkanen kiitteli.

Ketterä haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta lähes tuhatpäinen imatralaisyleisö joutui pettymään.

— Viisikkopelaamisesta on vaikea sanoa mitään, kun sitä pelattiin todella vähän tänään. Normaaliin juoksuun ei päästy missään vaiheessa, se ei kamalasti palvele kumpaakaan joukkuetta, summasi Laukkanen.

— Maanantaina Jyväskylään, tuossa opettelimme sarjan tavoille ensimmäisen pelin, tämä oli jo selkeästi parempi. Uskon, että seuraava ottelu on meiltä sitten parasta tekemistä, Mensonen päätti.