Nikkilä jätti KalPan nollille

KalPan ja Jukureiden harjoitusottelukauden kolmas kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen 0-2 (0-0,0-1,0-1) voittoon Niiralan montussa. Mikkeliläisten ykkönen oli nollapeliin venynyt Tommi Nikkilä. Illan maalit merkattiin Juha-Pekka Hytöselle ja Ville Kiiskiselle.

Kesän ja syksyn harjoitusotteluissa jo kolmannen kerran kohdanneiden KalPan ja Jukureiden voittosaldo oli ennen illan peliä tasan. KalPa oli voittanut mikkeliläiset Porissa maalein 1-2, mutta taipunut vajaamiehisenä Kajaanin turnauksessa viime sunnuntaina 3-2. KalPalta puuttui kokoonpanostaan mm. puolustajat Veli-Pekka Pekkarinen ja Antti Hintikka sekä hyökkääjät Tero Varonen, Vesa Reinikainen ja Mikko Moilanen.

Maaliton ensierä

Ensimmäisen erän alussa peliä hallitsi vikkelästi liikkunut Jukurit. Vieraista varsinkin KalPan juniorikoulun kasvatit Niko Kantelinen ja Tommi Kovanen pyörittivät peliä näyttävästi KalPan maalilla. Ei erän alku kuitenkaan täysin vieraiden näytöstä ollut, sillä myös KalPa sai muutamia paikkoja luotua. Ensin maalille nousseen Matti Tiihosen syöttö oli tavoittaa maalin toiselle kulmalle liukuneen ketjukaverin. Lähes heti edellisen tilanteen jälkeen Marko Ahosilta pääsi pystysyötöllä yksin läpi, mutta ajautui pieneen kulmaan hukattuaan kiekon ratkaisevalla hetkellä. Ajassa 7.21 saatiin ottelun ensimmäinen tilastomerkintä Sami Simosen saatua kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Ylivoimalla Jukureista lähimmäksi maalia pääsi Kantelinen, jonka tulinen veto kimposi KalPan maalissa pelanneen Luostarisen torjunnasta tolppaan. Jäähyn loputtua KalPa sai yhä enemmän otetta peliin ja loikin muutaman mukavan mylläkän Tommi Nikkilän vartioimalle Jukuri-maalille. Ajassa 14.32 sai KalPa illan toisen jäähynsä. Tällä kertaa oli Jarno Niinimäen vuoro tutustua kotijoukkueen jäähyboksiin. Jukureiden ylivoima oli toisella yrittämällä asteen verran parempaa. Lähimmäksi onnistumista pääsivät puolittain läpi päässyt Antti Laakso ja siniviivalta pommittanut Ville Hyrkäs. Luostarinen ja KalPan alivoimanelikko hoitivat kuitenkin toisenkin ylivoiman ilman takaiskuja. Erän lopussa kuopiolaisetkin pääsivät yrittämään ylivoimaa, kun Mikko Hakkarainen komennettiin jäähylle. Ylivoimalla KalPan kolmosketju Ville Luoman johdolla pyörittikin peliä mallikkaasti Jukuri-päädyssä, mutta laukaukset maalia kohti tuntuivat unohtuvan.

Hytönen nostaa Jukurit johtoon

Toiseen erään KalPa tuli kovalla sykkeelllä. Nikkilä joutui venymään muutamaan huipputorjuntaan. Ensin Tuomo Litmanen löysi syötöllään Matti Tiihosen maalin edestä. Seuraavassa vaihdossa oli kuopiolaisten ykkösketjun Marko Ahosilta-Antti Riekkinen-Saku Kekäläinen vuoro pyörittää Jukuri-puolustusta. Maaliin asti kalpalaiset eivät kiekkoa kuitenkaan saaneet. Jukurit pääsikin pikkuhiljaa peliin taas mukaan. Noin seitsemän minuutin kohdalla Jukurit sai yrittää kolmannen kerran ylivoimaa Luostarisen purkukiekon lipsahdettua yli pleksin. Ylivoimalla ei Jukurit ihmeitä esittänyt ja loppujen lopuksi, kun 45 sekuntia oli Luostarisen jäähyä jäljellä, hermoili vieraiden Matti Kuusisto itselleen 2 minuuttia väkivaltaisuudesta. 23 sekuntia myöhemmin kävi taas jäähyaition luukku kotijoukkueen Samuli Suhosen ollessa tällä kertaa pahantekijänä. Juuri Suhosen jäähyn päätyttyä iski Jukurit illan ensimmäisen osuman kiekon kimmotessa Luostarisen torjunnasta Juha-Pekka Hytöselle, joka nosti kiekon ohi jäissä olleen Luostarisen. Syöttäjäksi osumaan merkattiin Miro Laitinen. Erän loppupuolella pääsi kumpikin joukkue vuorollaan harjoittelemaan ylivoimaa täydet kaksi minuuttia.

Kiiskinen viimeistelee loppulukemat

Kolmas erä alkoi KalPan ylivoimalla Mikko Hakkaraisen toisen erän viime hetkillä saaman jäähyn vuoksi. Kuopiolaisten ylivoima ei taaskaan tuottanut tulosta, mutta jäähyn aikana saatu hyvä ote jatkui vielä sen jälkeenkin. Kun vielä Jukureiden Matti Kuusisto sai kaksiminuuttisen polvitaklauksesta, alkoi kotiyleisö todella odottaa tasoistusta. Toisin kuitenkin kävi, sillä parikymmentä sekuntia ennen Kuusiston jäähyn päättymistä, tälläsi oikeaa laitaa pitkin noussut Ville Kiiskinen siniviivan jälkeen kiekon Luostarisen selän taakse. Maalin jälkeen kummankin joukkueen peli näytti sekoavan, sillä harhasyöttöjä ja pitkiä kiekkoja tuli enemmän kuin riittävästi. Erän loppupuoliskolla Jukurit sumputtivat keskialueen hyvin eikä KalPalta tuntunut enää löytyvän keinoja sumpun avaamiseen. Ajassa 12.45 KalPan valmentaja Mika Pieniniemi otti vielä aikalisän, mutta sekään ei auttanut. Vajaa puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä puolustajan tontilla harjoitusotteluissa hääränneelle Arto Kejoselle avautui vielä maalipaikka, mutta Nikkilä Jukuri-maalilla koppasi upeasti Kejosen hyvän vedon ja niin loppunumeroiksi kirjattiin 0-2 vieraille.

Lopuksi

Kuopiolaisista näkyvimpiä olivat läpi ottelun puhtaita "pommeja" jaellut Jarno Niinimäki, nelosketjun laidassa viilettänyt Matti Tiihonen ja Marko Ahosilta. Myös Luostarinen maalissa oli hyvä koko ottelun ajan. Kentällisistä ehkä parhaiten toimi ykkönen, eli ketju Marko Ahosilta-Antti Riekkinen-Saku Kekäläinen puolustajinaan Juha Alastalo-Samuli Suhonen.

Jukureiden maalissa Nikkilä oli huippuvireessä. Myös vieraiden puolustus toimi mainiosti kapellimestarinaan kuopiolaisillekin kovin tuttu Tommi Kovanen. Hyökkäysosastosta kannattanee mainita maalin tekijöiden Juha-Pekka Hytösen ja Ville Kiiskisen lisäksi Mikko Hakkarainen ja etenkin Niko Kantelinen, joka pyöritti KalPan puolustusta useampaankin kertaan.

Kummallakin joukkueella on vielä yksi harjoitusottelu pelaamatta ennen 14.9. alkavaa Mestiksen runkosarjaa. Jukurit kohtaa keskiviikkona 11.9. kotonaan SaiPan Lappeenrannasta, kun taas KalPan vieraaksi saapuu niin ikään ensi viikon keskiviikkona sarjaporrasta alempana eli Suomi-Sarjassa pelaava perinteikäs Jokipojat Joensuusta.