TUTOn kone yski - Kiekko-Vantaalle maukas voitto

Joel Lehtinen oli eräs vantaalaisten onnistujista.
Kuva © Samppa Toivonen
Mestis-kausi alkoi myös Vantaalla, kun turkulainen TUTO luisteli Kiekko-Vantaan vieraaksi Tikkurilaan. Ottelun ennakkosuosikin TUTOn peli yskähteli, ja Kiekko-Vantaa nakutteli suurehkon voiton ja kolme pistettä sarja-avauksesta.

Mestis pyörähti käyntiin myös Vantaalla. Tikkurilan Urheilupuistoon oli saapunut ruutanoiden vieraaksi Turun TUTO, joka oli ennalta ajatellen ottelun voittajasuosikki. Toisin kuitenkin kävi, sillä Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan voiton numeroin 5-2 (2-0, 0-0, 3-2).

Kotijoukkue esitteli ottelussa uudet pelipaidat ja ennennäkemätöntä tehokkuutta maalipaikoissa. TUTO oli vaikeuksissa ensimmäissä erässä, ja räväkästi aloittaneet vantaalaiset olivat niskan päällä.

Ottelun jälkeen TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kokosi ajatuksensa varsin selvästi.

− Se oli sellainen sarja-avaus. Meillä oli piimää pohkeissa. Olen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään, Lehkonen sanoi.

Kiekko-Vantaan luotsi Simo Mälkiä oli ilahtunut joukkueensa otteisiin.

− Jännitys laukesi meillä hyvällä tavalla. Saimme loistavan lähdön otteluun, pari maalia ja pääsimme erätauolle johdossa, Mälkiä sanoi.

TUTOn peli ailahtelevaista

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun pyörityksellä, joka johti 1-0-johtomaaliin ajassa 4.46, kun Moses Mustonen iski kiekon maaliin Valtteri Parikan syötöstä. TUTO ei näyttänyt olevan moksiskaan lohipaitojen pyörityksestä, ja vaikutti silminnähden ponnettomalta.

Kotijoukkue antoi turkulaisille mahdollisuuden tasoittaa ottelu, mutta TUTO ei saanut ylivoimalla edes yhtä kelvollista maalipaikkaa. Kiekko-Vantaan 2-0-johtomaali syntyi ajassa 11.19, kun Julius Rantaeskola laukoi kiekon maaliin hyvästä Valtteri Heikkilän esityöstä.

Erän lopussa TUTO väläytti muutaman vaihdon ajan, mutta tehottomuus vaivasi yhtä Mestiksen mestarisuosikkia.

Kiekko-Vantaa kesti TUTOn harvat yritykset

Toisessa erässä näytti siltä, että TUTO tasoittaisi ja menisi menojaan, mutta erä päättyi maalittomana. TUTO luisteli jäälle hyvin levänneenä, mutta peli aaltoili suurimmaksi osaksi päädystä päätyyn.

Maalinteko ei maistunut TUTOlle, vaikka muutaman jäähyn ottanut Kiekko-Vantaa tarjoili mahdollisuuksia armeliaasti.

Erän lopussa Kiekko-Vantaa pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta Aleksi Järvinen ei saanut ohjattua kiekkoa turkulaismaalivahti Oskari Setäsen ohi.

Viimeisen erän karnevaalit

Kolmannessa erässä joukkueet yltyivät tekemään maaleja. TUTO teki kaksi maalia alle puoleen minuuttiin, ja turkulaiset juhlivat kuin voittomaalia. Pienoisesta hallitsemisesta huolimatta TUTO oli aseeton.

− Toiseen erään pelimme ei huonontunut, mutta vastustaja oli kovaa luokkaa. Heti kun peliimme tuli viivettä, olimme lirissä, Mälkiä kertoi.

− Puhuimme, että olisi hyvä elää tässä hetkessä. Se onnistui.

TUTOn tasoituksen jälkeen vantaalaisten Jere Laine teki 3-2-voittomaalin. Turkulaisten pyristelyt laantuivat, kun ruutanat iskivät parin minuutin sisään vielä 5-2-lukemat.

Kiekko-Vantaa jatkaa voitolla alkanutta Mestis-kauttaan perjantaina Peliittojen vieraana. TUTO puolestaan isännöi Kupittaalla LeKiä.