TUTO pudotti Kiekko-Vantaan Suomen Cupista

TUTOn Julius Pohjanoksa nollasi Kiekko-Vantaan.
TUTO voitti Kiekko-Vantaan Suomen Cupin neljännesvälierässä numeroin 3-0. Turkulaiset jatkavat puolivälierään, kun taas vantaalaisten taival Cupissa päättyi.

Kiekko-Vantaa koki perjantaina Suomen Cupin neljännesvälierässä kotitappion Turun TUTOlle numeroin 0-3. Näin turkulaiset ylsivät kahdeksan parhaan joukkoon, kun taas vantaalaisten Cup-pelit päättyivät siihen.

Viime vuoden pudotuspelien välierävastukset Kiekko-Vantaa ja TUTO pelasivat viihdyttävän ottelun. Ensimmäisessä erässä lohipaitojen peli sujui mutkitta, kun vantaalaiset hallitsivat peliä. Kotijoukkue pyrki rakentamaan tilanteita toimittamalla kiekkoa TUTOn päätyyn.

− Olimme valmiina otteluun ja tiesimme, että TUTO on kova joukkue. Meidän olisi pitänyt olla jämäkämpi maalinedustalla, Kiekko-Vantaan Atte Mäkinen sanoi.

Ottelun kuparisen rikkoi kapteeni Hannu Kuru, joka sai kiekon maalinkulmalle ja nosti etukulmasta pikkumustan sisään. Kiekko-Vantaan kakkosketju Atte Mäkinen-Miro Mäkinen-Janne Kivilahti pelasi vakuuttavasti. Se sai aikaan useita vaarallisia tilanteita TUTOn maalivahti Julius Pohjanoksalle.

− Peliä olisi pitänyt yksinkertaistaa. Yritin kamppailla ja tehdä kaikkeni voiton eteen, mutta tänään jäi piippuun, Mäkinen totesi.

Erän vanhetessa turkulaisilla oli paremmat maalintekopaikat, vaikka vantaalaiset hallitsivatkin kiekollista peliä. Kiekko-Vantaa tuhlasi monta tilaisuutta, kun laukaukset pyrkivät tulemaan kaukaa.
TUTO aloitti toisen erän vahvasti ja sen taklauspeli oli kovempaa kuin Kiekko-Vantaan.

Läpi ottelun hyvää peliä pyörittänyt Niklas Näppi iski turkulaiset 2-0-johtoon. TUTOn pelivalmius tulevaa runkosarjaa ajatellen oli parempaa.

Kiekko-Vantaa piristyi hetkellisesti, mutta se ei onnistunut tekemään maalia, vaikka Juuso Perttilä ja myöhemmin Joonas Hyttinen pääsivät läpiajoon. Kolmas erä oli vauhdikas ja tunteita nostattava, kun lähes jokaisen maalinedusruuhkan jälkeen pelaajat ottivat mittaa toisistaan.

Myöhemmin Kiekko-Vantaa aloitti kovan kirin, mutta ei siinä onnistunut. Turkulaisten kolmas maali syntyi ajassa 57.52, kun Anssi Virkki laukoi viivalta.

− Suomen Cup oli hyvä kokemus. Runkosarjaan lähden hyvillä mielin. Olemme löytäneet kemioita, Mäkinen totesi.