TUTO piti oppitunnin Vantaalla

TUTOn Tuukka Pulliainen syötti kaksi maalia Vantaalla.
Perjantaina Tikkurilan Urheilupuistossa TUTO järjesti Kiekko-Vantaalle oppitunnin jääkiekon pelaamisesta. Ottelusta kehkeytyi maalivahtien kamppailu, kun sekä Kevin Lankinen että Kaapo Kähkönen kärkkyvät pääsystä nuorten MM-kisajoukkueeseen. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Mestiksessä tällä kaudella päättyi lopulta turkulaisille 3-2.

TUTOn maalivahti Kaapo Kähkönen jatkoi perjantaina Tikkurilassa hyviä otteitaan torjumalla turkulaiset 3-2-voittoon Kiekko-Vantaasta. Ottelusta tuli nopeasti kahden hyvän maalivahdin kamppailu, kun vantaalaisten Kevin Lankinen ilmoittautui mukaan kilpaan valittaessa maalivahtia nuorten MM-kisoihin ja torjui vähintäänkin hyvin. Kähkösellä on takana jo kolme nollapeliä.

Lohipaidat kärsivät saman vanhan mörön kimpussa, joka on ollut koko kauden ajan hallitseva hahmo vantaalaisten pukukopissa ja jäällä. Perjantaina TUTO näytti, miten pelataan laatukiekkoa rauhallisesti ja harkitusti, vankalla kokemuksella. Mikäli vantaalaiset eivät olisi istuneet jäähyllä, he olisivat korjanneet pisteet kotiin maalein 2-1. Kaksi TUTOn ylivoimamaalia ratkaisi sinänsä viihdyttävän taiston lukemiin 3-2.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kaupin mukaan TUTOn kohtaamisen ei olisi pitänyt tarjota mitään tuntematonta.

− Ensimmäinen erä oli pitkästä aikaa taklaavampaa. Saimme joukkueen kasaan vasta aamulla. Siihen nähden peli oli hyvä, Kauppi mainitsi.

− Toinen erä oli murheellinen. Saimme pari jäähyä, ja vaikka olimme katsoneet videolta, mistä TUTO tekee maalinsa, sieltä he vain ne maalit tekivät, Kauppi jatkoi.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli tyytyväinen joukkueeseensa.

− Ottelu oli hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta ei puolustussuuntaan. Ryhmän yhtenäisyys on korostumassa hyvää vauhtia. Nyt on hyvä antaa pojille pari päivää lomaa, Lehkonen sanoi.

Kiekko-Vantaalla vauhtia, TUTOlla kovuutta

Otteluun lähdettiin vauhdikkaasti. Kumpikin joukkue oli jättänyt tunnustelut sikseen ja hamusi heti alusta alkaen johto-osumaa. Ensimmäisten minuuttien jälkeen vantaalaiset päästivät turkulaiset melko helposti keskialueen läpi, mutta vielä tuossa vaiheessa maali ei maistunut valkopaidoille.

TUTO pääsi pian kaksi kertaa yksin läpi, mutta maalinteko ei onnistunut. Vaikka TUTO hallitsi taistelua, ensimmäisen maalin iski Kiekko-Vantaa suoraan B-pistealoituksesta. Maalintekijänä oli Jere Laine.

Kiekko-Vantaa pääsi pikku hiljaa mukaan peliin, eikä tulostaululla olleet lukemat tuntuneet enää epäreiluilta. TUTO vastasi kotijoukkueen vauhtiin pelaamalla rauhallisempaa ja hitaampaa peliä. Turkulaisten kokemus oli myrkkyä nuorelle ja kokemattomalle Kiekko-Vantaalle. Toiseen erään joukkueet liukuivat jäälle rauhoittuneina. TUTO otti kiekon haltuunsa ja pakotti nuoret sininutut hakemaan muuta ratkaisua kuin hillitöntä pelivauhtia. Turkulaiset osoittivat, että kokemus on kultaista.

TUTO pääsi tasoihin ylivoimalla toisen erän puolen välin tienoilla, kun Oskari Lehtinen latoi suoraan syötöstä tilanteeksi 1-1.

TUTOlla läpiajoharjoitukset

Turkulaiset pääsivät harjoittelemaan läpiajoja ottelun aikana jopa kolme kertaa. Yksikään yritys ei päättynyt maaliin, vaan ne olivat yksi toisensa jälkeen heppoisia. TUTO osoitti, että jääkiekkoa voi pelata hyvin ja viihdyttävästi ilman yltiöpäistä vauhtia ja hosumista. Kiekko-Vantaalla oli kasassaan nälkäinen, mutta kovin nuori ryhmä.

Joukkueen parhaimpiin hyökkääjiin aiemmissa otteluissa lukeutunut Samuli Valvisto on poissa kaukaloista kolmesta- neljään kuukautta. Puolustusvoimissa palveleva Teemu Mielonen on poissa ainakin parisen viikkoa.