TUTO katkaisi Kiekko-Vantaan putket

MESTIS / Raportti
TUTO oli vantaalaisia koko ajan potkun verran edellä. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
TUTO lähti viettämään loppiaista Vantaalle, kun turkulaiset kohtasivat Kiekko-Vantaan Tikkurilassa. Tällä kaudella TUTOa vastaan pelatuista otteluista kolme neljästä voittaneet vantaalaiset taipuivat lopulta lukemin 1−3 vierailleen. Samalla katkesivat Kiekko-Vantaan neljän ottelun voittoputki ja kahdeksan ottelun pisteputki kotona.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista, eikä kumpikaan joukkue päässyt parhaille maalintekopaikoille. Kiekko-Vantaalle tarjottiin mahdollisuutta mennä johtoon ylivoimalla, kun TUTOn Aki Juusela kärsi kiinnipitämisrangaistustaan, mutta vantaalaiset eivät saaneet upotettua kiekkoa ohi Kristian Järvisen.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä tiukemmin TUTO alkoi ottaa ohjaksia omiin käsiinsä. Vantaalaiset saivat omat pari paikkaansa ainoastaan vastahyökkäyksistä. TUTOlta parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Niko Karhulle ja Tuukka Pulliaiselle, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä maalihanat auki

Toisen erän alkuun kotijoukkue tuli uudella vauhdilla ja rakenteli mainioita maalipaikkoja etenkin ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Muun muassa Teemu Mielosella ja Teemu Väisäsellä oli oivat maalintekopaikat, mutta viimeistely ontui.

Jälleen erän edetessä TUTO alkoi ottaa komentoa itselleen. Pari minuuttia ennen erän puolta väliä kiekko saatiin ottelussa ensi kertaa häkkiin. Siirretyn rangaistuksen aikana Kristian Tuohilampi huomasi vapaana olleen Hannu Kurun, joka iski kiekon sisään ohi maalivahti Jani Kauton ja katkaisi samalla 16 ottelun maalittoman putkensa.

Toista osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa. Vain pari minuuttia myöhemmin TUTOn kultakypärä Jasper Lindsten tarjoili kiekon maalilla olleelle Pulliaiselle, joka laukoi kohti Kauttoa. Miikka Tuomainen punnersi kiekon lopulta lähietäisyydeltä sisään.

Vajaa puoli minuuttia ennen erätaukoa Kiekko-Vantaa iski itsensä otteluun mukaan kavennusmaalilla. Janne Juutinen laukoi ensin tulisesti oikealta, Järvinen torjui kiekon toiselle puolelle, ja Henri Tamminen lämäsi sen lähes tyhjillään ammottavaan verkkoon.

− Päästiin hyvin paineeseen meidän kenttä, saatiin riistoja. Juutilainen laittoi hyvän toimituksen, näki varmaan mut toisella puolella. Ripari sisään ja häkki, Tamminen kuvaili maaliaan Kiekko-Vantaan Twitterissä

Kolmanteen erään takaa-ajoasemassa lähtenyt kotijoukkue hamusi tasoitusta koko erän, mutta TUTO hallitsi silti ottelua vahvasti, eivätkä vantaalaiset päässeet kaikkein vaarallisimmille maalintekopaikoille koko erän aikana. Kiekko-Vantaa jäi usein kulmiin ja reunoille pyörimään, ja kun parhaille maalintekopaikoille päästiin, laukaukset eivät olleet kaksisia tai Järvinen pysäytti ne.

Kun Topi Taavitsainen vielä riisti viimeisellä minuutilla kiekon Lasse Uusivirralta ja siirsi kiekon tyhjään vantaalaisrysään, pisteet lähtivät Turkuun loppulukemin 1−3.

Kiekko-Vantaan tappion myötä katkesivat vantaalaisten neljän ottelun mittainen voittoputki ja kahdeksan ottelun mittainen pisteputki kotiotteluissa.

TUTO on tulessa seuraavan kerran lauantaina, kun Peliitat saapuu Turkuun haastamaan isännät. Kiekko-Vantaa taas matkaa pohjoiseen, kun se kohtaa ensin perjantaina Rovaniemellä RoKin ja lauantaina Kajaanissa Hokin.

» Lähetä palautetta toimitukselle