Jatkoaikavoitto Kiekko-Vantaalle - Friman upotti TUTOn

Nico Friman loisti perjantaina ja urakoi itselleen hattutempun.
Perjantai-iltana Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi saapui TUTO. Revanssiviikonlopun ensimmäinen osa kääntyi Kiekko-Vantaan voitoksi jatkoajalla numeroin 3-2.

Perjantaina Tikkurilassa Kiekko-Vantaa ylsi niukkaan 3-2-voittoon jatkoaikamaalilla Turun TUTOsta. Jännitystrillerin suurin sankari oli Kiekko-Vantaan kaikki maalit nikkaroinut Nico Friman.

Otteluun aloittavaksi maalivahdiksi vierasjoukkue ilmoitti Kristian Järvisen, mutta maalinsuulle luisteli kuitenkin Petteri Similä. TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen varmisti, että Järvinen oli kuumeessa.

Lehkonen oli vähäsanainen ja tuohtunut.

− Väsyneet kiekko-vantaalaiset pääsivät lopussa ylivoimahyökkäykseen meidän tuoreita jätkiä vastaan.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli tyytyväinen.

− Oli kova kamppailu ja parasta oli, että taistelu jatkuu lauantaina, Mälkiä totesi.

Tasaviisikoin pelaaminen kortilla

Ensimmäisessä erässä joukkueet ottivat siten jäähyjä, että tasaviisikoin pelaaminen oli kortilla. Jompi kumpi istui tasaisesti jäähyaitiossa, eivätkä kummankaan joukkueen ylivoimatehot olleet imarreltavia.

TUTOn ensimmäinen maali syntyi kuitenkin ylivoimalla, kun Rasmus Kulmala kiskaisi lämärin kaukaa ohi Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauton. Osuma syntyi ajassa 7.20 ja syöttäjiksi nimettiin Mikko Laine ja Jokerit-laina Saku Salminen.

Peli oli tasaväkistä, ja kummallakin oli hyvät tilaisuutensa, mutta ratkaisut jäivät syntymättä. Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun 1-1:een Frimanin ensimmäisellä maalilla. Syöttäjiksi merkittiin Aleksi Järvinen ja Sami Mikkonen.

Erän lopussa lohet tulittivat Similän maalia, mutta mies oli perjantaina hyvässä pelivireessä.

Toisessa erässä vähän katkoja

Toista erää kuvasi hyvin se, että pelikatkoja tuli melko harvoin. Peli pyöri molemmissa päädyissä, ja turkulaiset fanit pitivät kovempaa huutoa kuin paikalliset. Turusta paikalle oli saapunut pari bussillista faneja, jotka kannustivat omiaan niin sanotusti omassa päässään.

Kiekko-Vantaa antoi TUTOlle mahdollisuuden lisäosumiin, kun ajassa 24.55 kotijoukkue teki väärän vaihdon ja turkulaiset pääsivät ylivoimalle. Jäähyn jälkeen Kiekko-Vantaan Valtteri Heikkilä sai mahdollisuuden tehdä johtomaali, mutta mies ei osunut maalin edestä, ja tilanne säilyi 1-1:ssä.

Ajassa 28.51 TUTO otti aikalisän. Sen ottaminen kannatti, sillä heti seuraavassa vaihdossa turkulaiset menivät 2-1-johtoon. Maalintekijänä Aki Juusela ja syöttäjinä Laine ja Topi Taavitsainen.

Toisen erän lopussa TUTO paineisti Kiekko-Vantaan puolustusta, mutta vantaalaiset olivat hereillä ja taistelivat siinä, missä turkulaisetkin. Otteluun tuli tunnetta, kun Friman nosti laidalta noustuaan pikkumustan etukulmasta sisään maaliin, ja tilanne muuttui 2-2:een.

Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla 2-2, ja edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa oli pelattu vain muutama minuutti, kun Kiekko-Vantaa karvasi kiekon keskialueelta itselleen ja ohjasi pelivälineen Frimanille. Hänellä oli helppo työ laukoa taululle lukemat 3-2.