Vain vierailijoilla oli KiVaa − SaPKo otti toisen kiinnityksen murskalukemin

Rasmus Hämäläinen iski ottelussa hurjat tehot 2+1.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo otti perjantaina toisen kiinnityksen Mestiksen mestaruuteen, kun se kaatoi K-Vantaan tylysti 6-1. Vierailijat ottivat kaiken hyödyn irti isäntien jäähyilystä ja heikosta puolustuspelistä.

SaPKo oli perjantaina armoton vierailija, sillä joukkue viimeisteli paikoistaan loistavalla prosentilla. Isännät eivät puolestaan tehokkuudessa loistaneet.

− Hyvä startti, joukkue oli varannut hyvin itsensä. Ensimmäiset maalipaikat olivat Vantaalla, mutta Juhana Aho hoiti ne tyylikkäästi pois, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui omiaan.

Vantaalaisten puolustuspeli oli heikkoa, mutta myös toisen erän jäähyily torpedoi isäntien kiriä. Joukkue antoi vierailijoille liikaa mahdollisuuksia maalintekoon, eikä taitava savonlinnalaisryhmä jättänyt kiekonmenetyksistä tulleita paikkoja käyttämättä.

− Ensimmäinen erä harmittaa, se oli meiltä kauden huonoin avauserä. Peli oli siinä jo taputeltu, Kiekko-Vantaan Simo Mälkiä harmitteli.

SaPKon vyörytys alkoi jo viidennellä minuutila, kun joukkue siirtyi johtoon Niklas Salon maalilla. Hyökkääjä pääsi erän puolivälissä jälleen pisteille, kun hän syötti kiekon valmiina olleelle Mikko Lahtelalle.

Lisää oli tulossa. Kolmas osuma oli maalin edestä kiekon sisään lyöneen Rasmus Hämäläisen käsialaa, ja neljännestä vastasi puolestaan huippukautta pelaava Jonatan Tanus. Neljänteen osumaan loistavan esityön teki tuttuun tapaan Tanuksen tutkapari Teemu Lepaus.

− Avauserä ei ollut meiltä sysipaska, sillä saimme aikaiseksi hyökkäyspeliä ja maalipaikkoja. Omassa päässä tapahtunut oli kuitenkin todella huonoa peliä, Mälkiä analysoi.

− Finaalipelit eivät kestä tuollaisia tilanteita, joista SaPKo teki neljä maalia.

Viimeisen erän taistelu

Vantaalaiset joutuivat nopeasti neljän maalin takamatkalle, mutta joukkue myös möhli mahdollisuuksiaan toisen erän jäähyillä. Isännät istuivat erän alussa boksissa kahdesti, eikä SaPKo jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Viides osuma syntyikin ylivoimalla, kun Hämäläinen pääsi laukomaan kiekon Jani Kauton selän taakse.

K-Vantaa sai kuitenkin hieman lohdutusta, kun Niklas Andersson pääsi alivoimalla läpiajoon. Hyökkääjä harhautti erinomaisesti pelanneen Ahon ja peli oli 1−5.

− Teimme hyvin töitä ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä olisi pitänyt lopullisesti tappaa peli ylivoimalla, mutta laskimme yhden omiin, Räsänen puhisi.

Lohipaidat piristyivät huomattavasti viimeisessä erässä hakien aktiivisesti tasoitusta. Vierailijoiden ote pelistä lipsui, sillä joukkue otti jäähyjä. SaPKo-maalia vartoinut Aho oli kuitenkin hyvin hereillä, eikä päästänyt isäntiä kaventamaan.

− Viimeinen erä oli meiltä vain taistelua. Kulutimme vain aikaa ja toivoimme, ettei tule loukkaantumisia, Räsänen pohti.

Lopullinen niitti nähtiin ottelun viimeisellä minuutilla, kun Matias Lehtonen teki savonlinnalaisten kuudennen maalin. Voitto oli SaPKolle kahdestoista perättäinen.

Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina Savonlinnassa. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

− Oli hieno juttu, että tänään oli täysi tupa. Kiitos paikalla olleelle yleisölle. Peli oli mitä oli.

− Meidän kannattaa unohtaa tämä ja suunnata katseet huomiselle, Mälkiä viestii kaksituhatpäiselle yleisölle.