Sitkeä SaPKo liikaa Kiekko-Vantaalle

Joel Lehtinen onnistui lauantaina tekemään tehopisteet 1+1.
Kuva © Samppa Toivonen
Lauantai-iltana Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja SaPKo. Varsin tasaisen ottelun voittajaksi selvisi lopulta voittomaalikisan jälkeen SaPKo.

Sitkeä SaPKo vei ottelun jatkoajalle ja aina voittomaalikilpailuun, jossa se voitti yhdellä ainoalla onnistuneella laukauksella. Tikkurilan Urheilupuistoon saapuneet 519 katsojaa todistivat ottelun päätökseen numeroin 3-2.

Ottelun alussa muistettiin Pekka Niemimaata, joka palkittiin 300. Mestiksen runkosarjaottelun pelanneena kukkasin. Vierasjoukkue SaPKo osallistui myös pienellä lahjalla.

Ensimmäiseen erään Kiekko-Vantaa painosti aavistuksen verran, ja SaPKo oli puoliunessa. Se ei saanut aikaiseksi vaarallisia kontrolloituja hyökkäyksiä. Vaikutti kovasti siltä, että SaPKo oli askeleen jäljessä.

SaPKo jäähyili, mutta maalit eivät maistuneet Kiekko-Vantaalle

SaPKo otti ottelun ensimmäiset kolme rangaistusta, mutta sen onneksi lohipaidat eivät saaneet edes pakkopeliä käyntiin, laukauksista puhumattakaan. Ottelun jälkeen savonlinnalaisten pääluotsi Pasi Räsäsen kehuikin joukkueen alivoimapelaamista.

Ensimmäinen osuma syntyi aivan avauserän loppuminuuteilla, kun Kiekko-Vantaan Joel Lehtinen nousi laidalta maalin kulmalle ja nosti hallitusti kiekon maalin kattoon. Syöttäjiksi merkittiin Janne Juutinen ja Nico Nurmikanta.

− Olen erittäin tyytyväinen voittoon. Eilen pelattiin kova peli Hokkia vastaan, ja silloin pelattiin parempi peli, mutta ei tullut pisteitä. Nyt tuli heikommalla pelillä pisteitä. Joukkue taisteli hyvin, kommentoi Räsänen.

Kiekko-Vantaa ei saanut nautiskella kauan voittokannassa, kun vain minuutti osuman jälkeen SaPKo nousi tasoihin. Kristian Kangas laukoi suoraan aloituksesta pelin 1-1:een. Syöttäjäksi löydettiin Mikko Lahtela.

SaPKon salama-alku toiseen erään

Toiseen erään joukkueet lähtivät hyvin levänneinä, ja erä olikin vauhdikkaampi kuin ensimmäinen. Peli kehittyi siten, että ei tarvinnut olla mikään selvänäkijä havaitakseen, että kohta jompikumpi tekisi maalin.

− Alku oli hyvä, ja ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Olisimme voineet tehdä useampiakin maaleja. Tämä viikko oli todella vaikea loukkaantumisten kanssa. Meni kyllä miekkailuksi ja kamppailuksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoi.

SaPKo ajautui heittelemään pitkiä kiekkoja siinä, missä vantaalaiset koettivat rakennella vaarallisia maalintekopaikkoja. Se palkittiin ajassa 23.50, jolloin Juutinen maalasi tulostaululle lukemat 2-1:een. Nappisyötön antoi Lehtinen.

SaPKon maalivahti Antti Leskinen piti joukkuettaan pystyssä, kun siihen oli tarvetta. Jos ajoittain näytti siltä, että Kiekko-Vantaa vie ottelun voiton varmasti, mutta SaPKo sinnitteli sitkeästi iskuetäisyydellä.

Toisen erän lopussa pässipäät petrasivat peliään huomattavasti, sillä muutamilla hyvillä syötöillä maali oli lähellä. Hetken aikaa pelattiin päädystä toiseen, ja ottelu kävi sekavaksi keskialueen räpellykseksi.

Pelin tempo laski, SaPKolla varaa jäähyihin

Kolmanteen erään joukkueet lähtivät väsynein jaloin. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ei ollut havaittavissa SaPKon puolelta minkäänlaista loppukiriä. Peli oli katkonaista, ja lukuisat kovat taklaukset siivittivät ottelua eteenpäin.

Ajassa 49.07 SaPKon Teemu Lämsä onnistui tasoittamaan ottelun siirretyn rangaistuksen aikana 2-2:een, kun mainiot syötöt antoivat Iiro Sulin ja Samu Markkula.

Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla lopulta 2-2, minkä jälkeen ottelussa pelattiin maaliton jatkoaika ja edessä oli voittomaalikisa. Ainoan maalin viimeisteli taidokkaasti SaPKon Janne Kumpulainen.