SaPKo upotti Kiekko-Vantaan kahdessa erässä

Noora Räty pelasi keskiviikkona ensimmäisen Mestis-ottelunsa.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Mestiksen keskiviikon kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa yhteen ottivat Kiekko-Vantaa ja SaPKo. Savonlinnasta asti saapuneet vierailijat olivat tällä kerralla parempia maalein 5-2. Kiekko-Vantaan maalivahti Noora Rädyn ensimmäinen runkosarjan ottelu näki päivänvalon.

SaPKo oli saapunut Tikkurilan Urheilupuistoon letkeällä tuulella. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli vielä tasaväkinen, 1-0, mutta jo kahden pelatun erän jälkeen tilanne oli 3-1. Ottelun historiallisia hetkiä oli todistamassa Vantaalla 1210 katsojaa. Lohipaitojen maalinsuulle luisteli ensimmäistä kertaa Noora Räty. Värikkäiden vaiheiden jälkeen SaPKo voitti lukemin 5-2.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi piti maalivahtipeliä kohtuullisena suorituksena.

− Olimme tietoisia, mitä meitä oli edessä. Kun puolustajia löytyy kokoonpanossa sentterinä, niin on oltava hiukan huolestunut. Tähänkin peliin kokoonpano muuttui tyystin, Kauppi mainitsi.

− Nooran peliin voi olla tyytyväinen. Itse hän on kriittinen, kuten aina, kaikista päästetyistä maalistaan. Hän oli itse sitä mieltä, että kaksi ensimmäistä olisi pitänyt hoitaa paremmin. Olihan siinä mukana muun muassa pari yksin läpi -tilannetta, Kauppi sanoi.

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen loisti tyytyväisyyttä lehdistötilaisuudessa. Hänen joukkueensa oli saanut mainion vaihteen päälle. Takana esimerkiksi voitto Jukureista.

− Sanoinkin kopissa, että kuka tahansa oli edessä, helpolla voitto ei tule. Me olimme parhaimmillamme toisessa erässä. Ilman pientä virhettä vastustaja ei olisi tehnyt kahta maalia, Sinkkonen kommentoi.

− Kyllä meidän ykkösketjumme oli sellaisella vauhdilla pelissä, että Liiga-joukkueet voisivat olla kiinnostuneita heidän palveluksistaan, Sinkkonen sanoi.

Tasainen ensimmäinen erä, Räty osoittautui luottonsa arvoiseksi

Ottelun alun vauhdikkuuden takasi Kiekko-Vantaa. Lohipaidat kunnostautuivat keskialueen ylityksillään ja he pääsivät vaarallisiin tilanteisiin ensimmäisten 10 minuutin aikana. SaPKo perusti pelinsä alkutahdit tarkkailevaan ja harkitsevaiseen tahtiin. Kiekko-Vantaan painostus päättyi jäähyyn. IIkka Kangasniemi taklasi selästä SaPKon pelaajan laitaan ja tuloksena oli 2+10 minuutin rangaistus.

SaPKon ykkösketju oli iskussa. Mikko Nuutinen-Juuso Forsström-Miika Roine olivat tehokkaita ja sitkeitä. Kun ensimmäistä erää oli jäljellä 9.48, Forsström laukoi suoraan syötöstä SaPKon 1-0-johtoon, eikä maalivahti Räty mahtanut laukaukselle mitään. Maalin jälkeen pelin vauhti tasoittui vaikkakin SaPKo sai muutaman huippupaikan. Räty kuitenkin oli eri mieltä ja noukki muutamat vaarallisimmat tekopaikat uutterasti.

Erän loppuun Kiekko-Vantaa joutui jälleen alivoimalle, kun Jani Honkanen otti ryntäyksestä rangaistuksen.

Laukaukset korkealle vaikeita

Toisessa erässä 167-senttinen Räty osoitti olevansa pelipaikkansa arvoinen. Erän jälkeen taululla olivat numerot 3-1 SaPKolle. Muutamat laukaukset, jotka olivat korkeita, tuottivat haasteita 25-vuotiaalle maalivahdille. Suurimman osan pelistä Räty torjui varmasti, eikä hän antanut paluukiekkoja vastustajille maalinedustalla.

Rädylle kertyi 30 torjuntaa. Ensimmäinen ottelu oli kuitenkin positiivisia ajatuksia herättävä.

Kiekko-Vantaan peli oli vauhdikasta, mutta loppuottelun tienoolla vaikutti siltä, että jalat alkoivat painaa miehiä. Viimeisen erän osumilla SaPKo hoiteli helposti voiton ja sarjapisteet kotimatkalle lukemin 5-2.

− Kolmen pisteen saaminen tällaisella esityksellä on kova saavutus. Maalivahti Räty otti kiinni kaksi yksin läpi -tilannetta, Sinkkonen kertoi.

Kiekko-Vantaa oli saanut vauhtia ja varmuutta Mikkelistä. Lohipaidat voittivat lauantaina kotijoukkue Jukurit maalein 4-1.

− Aloitimme tänä iltana sillä hyvällä nöyryydellä, jolla voitimme Mikkelissä. Toiseen erään tehtiin samoja virheitä, kuten ennenkin. Jouduimme kuljettamaan, tuli kiekonmenetyksiä ja niistä ne asiat koostuvat, Kauppi sanoi.