SaPKo miekkaili voiton Kiekko-Vantaasta

Casimir Jürgens alusti ottelun voittomaalin.
Kuva © Antti Varonen
Perjantai-illan Mestis-kierros jatkui Tikkurilan Urheilupuistossa, kun Kiekko-Vantaa sai vieraakseen Savonlinnan SaPKon. Sarjakakkonen SaPKo jatkoi vakuuttavia otteitaan ja voitti vantaalaiset jatkoerässä numeroin 2-1.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon välisestä perjantai-illan Mestis-kamppailusta ei puuttunut tapahtumia. Toisessa erässä alkanut miekkailu ratkesi lopulta jatkoerässä savonlinnalaisille numeroin 2-1. Maalin iski maalintekosektorilta Jonatan Tanus kauniilla ylänurkkalaukauksella.

SaPKon maalivahti Juhana Aho torjui varmasti, mutta nollapeliputki ei jatkunut Tikkurilassa, kun Kiekko-Vantaan Frank Gymer laukoi vantaalaiset johtoon vain kuudentoista sekunnin pelin jälkeen.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen summasi ottelun kulkua lehdistötilaisuudessa.

− Aloitettiin ihan hyvin, vaikka ensimmäinen vaihto oli huono. Toinen erä oli sekavampi, mutta onneksi pääsimme tasoihin. Tiukka vääntö, viimeinen erä oli Mestis-kiekkoa parhaimmillaan. Ei vain tullut ratkaisua ja jatkoerässä on olemassa aina yllätyksen paikka, Räsänen kommentoi.

Kiekko-Vantaan salama-alku

Lohipaidat aloittivat ottelun vauhdilla. Ottelun kuparisen rikkoi Gymer nopealla maalilla, kun Joona Harjama sysäsi kiekon maalin takaa takakulmalle, mistä Gymerin oli helppo siirtää tyhjään maaliin.

SaPKo aloitti vahvasti. Se piti kiekkoa varmoin ottein, vaikka tulostaululla paistoikin tappiotilanne. Kiekko-Vantaa ei ole tällä kaudella tehnyt järin montaa ylivoimamaalia, eikä se onnistunut myöskään perjantaina. Ensimmäisen tilaisuuden lohet saivat, kun vierasjoukkueen Ville Paalanen otti rangaistuksen korkeasta mailasta.

− Tietysti kaikki kunnia SaPKolle, mutta tämä vaikeuttaa meidän tekemistä paljon. En voi olla tyytyväinen, vaikka saimme yhden pisteen ottelusta. Me teimme omalla pelillä itsellemme vaikean pelin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi.

Avauserän paras tilanne siunaantui SaPKolle. Teemu Lepaus luisteli itsensä irti puolustajista ja oli yhtäkkiä kaksin lohien maalivahti Jani Kauton kanssa. Nopeasti tulleen tilanteen ansiosta mies ei saanut ratkaisua aikaan, vaan tuomaristo tarkasti pitkään videota.

Kiekko-Vantaan tilaisuus lisätä johto kahteen maalin tuli, kun lohipaitojen Niklas Andersson löysi syötöllään Atte Mäkisen. SaPKon Aho torjui kuitenkin lähentelyt varmasti.

SaPKo tuli terävänä toiseen erään

Toiseen erään Kiekko-Vantaa lähti vauhdilla. Pässinpäät pysähtyivät viimeistään keskialueella, sillä vantaalaisten keskialueen trappi katkoi lähes jokaisen yrityksen. Samalla ottelu sai miekkailun luonnetta.

− Meillä oli onnistunut elokuu. Haimme lisää pelaajia, jotka ovat nyt nivoutuneet yhteen. Kyllähän tässä vielä työn sarkaa on, Räsänen sanoi.

SaPKo tasoitti ottelun ajassa 28.46, kun puolustaja Anton Fonsén sai kiekon siniviivalla ja ampui maalia kohti. Kiekko-Vantaan maalivahti Kautto oli voimaton. Maali oli Fonsenin uran ensimmäinen Mestis-osuma.

− Yleisesti ylivoimapeli on ollut hyvää. Olemme saaneet paljon mahdollisuuksia, mutta emme ole vain tehneet maalia. Tiesimme, miten SaPKo pelaa alivoimapeliä. Pelasimme tänään viisikolla paremmin kuin ylivoimalla, Mälkiä sanoi.

Savonlinnalaiset saivat pelin juonesta kiinni ja uutta virtaa jalkoihinsa tasoitusmaalin ansiosta. Kiekko liikkui ja peli aaltoili kumpaankin päätyyn, mutta varsinaisia maalintekopaikkoja ottelu tarjosi varsin niukasti.

Toiseen erään mahtui vielä muutama kahden minuutin rangaistus, mutta joukkueet lähtivät toiselle erätauolle tilanteessa 1-1.

Tasaista miekkailua

SaPKo lähti kolmanteen erään ylivoimalla, mutta mahdollisuus mennä johtoon ei tuottanut tulosta, vaikka savonlinnalaiset painoivat päälle kuin herhiläiset. Lepauksen, Juuso Forsströmin ja Rasmus Hämäläisen kentällinen pelasi varsin näyttävästi ja hyvin yhteen. Kentällinen haki muun muassa ratkaisua ylivoimalla.

Kolmannessa erässä jatkui melkoinen miekkaileminen. Kiekko-Vantaan näkyvimpiä hahmoja olivat puolustaja Lassi Raitanen ja pirteästi hyökkäyspäässä häärinyt Teemu Mielonen. Kultaista kypärää kantanut Nico Nurmikanta pelasi ehjän ja vakuuttavan 60-minuuttisen.

Kiekko-Vantaalla oli tilaisuutensa viedä joukkueensa johtoon, mutta yritykset päättyivät joko maalivahti Ahon torjuntaan tai harmittavasti ohilaukaukseen. Lohipaitojen parhaasta tilaisuudesta vastasi Toni Leinonen, joka syötti Julius Rantaeskolalle hyvään paikkaan, mutta tämä ampui päin Ahoa.

Jatkoerässä Kiekko-Vantaa luotti kolmikkoon Harjama-Gymer-Nurmikanta, mutta voittomaalin viimeisteli hienolla yksilösuorituksella vieraiden Tanus Casimir Jürgensin syötöstä.