Kiekko-Vantaa kukisti RoKi-peikkonsa – "Otimme liikaa jäähyjä"

Teemu Mielonen iski RoKia vastaan voittomaalin.
Kiekko-Vantaa voitti perjantaina Tikkurilassa RoKin lukemin 4–2 ja tarttui kiinni pudotuspelien kotietuun. Lohipaidat nousivat runkosarjassa kolmanneksi, kun RoKin asetelmat heikkenivät niin, että joukkue joutunee karsintasarjaan. Lohipaidat kukistivat RoKi-peikkonsa, sillä perjantain voitto oli runkosarjassa vantaalaisten ensimmäinen RoKista.

Kiekko-Vantaa voitti tällä kaudella ensimmäisen kerran RoKin kotonaan Tikkurilassa numeroin 4−2 (0−1, 3−1, 1−0). RoKi oli voittanut joukkueiden väliset keskinäiset kolme ottelua, mutta perjantaina Kiekko-Vantaa otti vakuuttavan voiton. Voittonsa turvin vantaalaiset nousivat sarjataulukossa sijalle kolme.

Ottelu alkoi RoKi-merkkisesti, kun rovaniemeläiset aloittivat vahvasti. He karvasivat ylhäältä ja paineistivat Kiekko-Vantaan puolustusta. Ottelun väkevästi pelannut Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen sai ensi hetkillä tilaisuuden viedä lohipaidat johtoon, mutta Toni Eskelinen torjui varmasti.

Ottelun läpi hyvin puolustanut sentteri Pekka Niemimaa sai osuman kasvoihinsa ja poistui pukukoppiin. Myöhemmin mies kuitenkin palasi kaukaloon, eikä hän loukannut itseään sen pahemmin.

RoKi meni 1−0-johtoon alivoimalla, kun Jussi Pelto-Arvo ampui suoraan Mikko Väänäsen syötöstä ohi lohipaitojen maalivahti Jani Kauton. Jäähyllä maalia ihasteli Tommi Siliämaa.

− Oli erittäin vauhdikas peli. Toinen erä oli kauttaaltaan Kiekko-Vantaan, vaikka pääsimme johtoon. Meillä oli vähän huonoa tuuria, mutta pelasimme hyvän kolmannen erän. Otimme liikaa jäähyjä, RoKin päävalmentaja Juha Juujärvi totesi.

Maalista innostunut RoKi sai osuman jälkeen vahvan hetken, kun se pyöritti pitkään Kiekko-Vantaan päädyssä peliä, mutta ratkaisijat uupuivat. Kiekko-Vantaa lähti otteluun tunnustellen, mutta pystyi parantamaan peliään toisessa erässä.

Kiekko-Vantaan mörkö kukistettiin

RoKin toinen erä ei ollut ensimmäisen kaltainen, vaan lohipaidat pääsivät helposti tasoihin 1−1:een, kun Niklas Andersson ohjasi kiekon maaliin Niemimaan ja Juho Rautasen syötöistä.

RoKin toinen maali syntyi Kiekko-Vantaan puolustajien virheistä, kun he eivät saaneet siivottua kiekkoa kulmiin, vaan kiekko jäi pyörimään keskelle maalintekosektoria. Teemu Korpelan laukaus ei ollut kova, mutta se oli tarpeeksi hyvä, että kiekko lipui hitaasti Kauton selän taakse. Tilanne 1−2:een.

− Oli hyvä vierailija, ja pelissä oli kova tempo. Meillä oli paikat tehdä enemmän kuin neljä maalia. Ansaitsimme pisteet hyvällä puolustuksella, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Kiekko-Vantaan yritys tulla tasoihin oli kovaa, mutta RoKin puolustus pelasi paremmin kuin sen hyökkäys. Kiekko-Vantaa taisteli ottelun tasoihin ajassa 31.34, kun Joel Lehtinen ohjasi Paavo Ylipainon ja Patrik Moision syötöistä tilanteen tasoihin 2−2:een.

Myöhemmin alkoivat kellot soida rovaniemeläisille, kun RoKi sai jäähyn syynä liian monta pelaajaa jäällä. Ylivoimalla lohipaidat iskivät ottelun voittomaalin, eikä RoKi mahtanut sille mitään. Koko ottelun hyvin pelannut Mielonen iski kauniisti kiekon maalin kattoon, ja tilanteeksi 3−2.

Kiekko-Vantaa antoi mahdollisuuksia

Kolmas erä oli enemmänkin pelailua, kuin taitojääkiekkoa. Kotijoukkue puolusti mainiosti, eivätkä RoKin hyökkäykset olleet sen kummoisempia. Vierailijat kärsivät monia kaksinkamppailujen häviämisiä ja sortuivat huonoihin syöttöihin.

RoKin parhaimmistoa oli kentällinen Olli-Aleksi Pietilä−Pelto-Arvo−Tuomas Komulainen, joka sai oikeastaan ainoat kelvolliset maalintekopaikat.

Kolmannen erän puolivälissä Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa, mutta kiekko ajautui ruuhkasta tolppaan. Lohipaidat antoivat RoKille kuitenkin mahdollisuudet tulla tasoihin ja mennä jopa menojaan, mutta rovaniemeläiset eivät onnistuneet edes viidellä kolmea vastaan -tilanteesta.

Lohipaidat antoivat RoKin jauhaa ylivoimapeliä, mutta maalinteko saati edes tilanteiden luominen eivät onnistuneet. Juujärvi otti Eskelisen pois maalilta, kunnes Lasse Uusivirta laukoi kiekon tyhjään maaliin keskialueelta.