Peliitat ryöstöretkellä Vantaalla

Heinolan Peliittojen käskyttäjä Lauri Merikivi oli tyytyväistä miestä lauantaina.
Kuva © Kiia Aha
Heinolan Peliitat nappasi tärkeän voiton Kiekko-Vantaasta lauantaina Tikkurilassa. Heinolalaiset laskivat vantaalaiset lähelle voittoa, mutta taistelivat kuitenkin ensimmäisen ja kolmannen erän mallikkaasti ja varmistivat suurinumeroisen voiton.

Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa ja Peliitat ottivat mittaa toisistaan. Ottelu kääntyi jo ensimmäisessä erässä heinolalaisten hyväksi. Lopulta Peliittojen voitto kirjattiin numeroin 7-4 (3-1, 1-2, 3-1).

Kiekko-Vantaan pelissä näkyi parhaiden pistemiesten Tomi Tuomiston ja Iikka Kangasniemen puuttuminen kokoonpanosta. Robert Rooba (2+0) paikkasi hyvin tuon tehokaksikon poissaoloa.

Heinolalaisten pääkäskyttäjän Lauri Merikiven mukaan joukkue muun muassa puolusti tehokkaasti.

− Tämä oli todella iso voitto. Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvää ylivoimaa. Toisessa erässä oli vahva alku ja kolmannessa erässä tärkeät maalit. Puolustimme ihan jämäkästi, Merikivi kuvaili.

"Isojen virheiden määrä jää päällimmäiseksi mieleen. Jäähyt rikkoivat ensimmäisen erän."

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi antoi arvoa Peliittojen hyvälle ja tehokkaalle ylivoimapelille:

− Onnittelut ryöstöstä Peliitoille. Jäähyt rikkoivat peliä ja vastustajalla oli hyvä ylivoimapeli. Isojen virheiden määrä jää päällimmäiseksi mieleen. Jäähyt rikkoivat ensimmäisen erän.

Peliitat heräsi seitsemän minuutin pelin jälkeen

Kiekko-Vantaa läksi otteluun tyypilliseen tapaansa kovalla vauhdilla. Syötöt napsahtelivat tarkasti lapoihin ja taklaukset toivat tunnetta peliin. Peliitat heräsi kuitenkin, mutta siihen se joutui uhrautumaan maalin tappioasemalla. Lohipaidat siirtyi neljän peliminuutin jälkeen 1-0-johtoon, kun Blues-laina Artem Iossafov iski maalinedustalta Severi Sillanpään ja Aleksi Rutasen syötöstä kiekon maaliin.

Kun Kiekko-Vantaan Joel Lehtinen taklasi kädet ylhäällä Peliittojen Ville-Veikko Väkeväistä, Peliitat pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla. Heinolalaiset eivät jättäneet tilaisuutta hyödyntämättä, vaan iskivät jäähyn aikana kaksi maalia. Pian Peliitat johti jo 3-1.

Kiekko-Vantaan ylivoimapeli heikkoa

Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään ylivoimalla useita kertoja, mutta sai todeta heinolalaisten maalivahti Antti Rautiolan paremmakseen. Ottelun toisessa erässä Peliitat siirtyi 4-1-johtoon, kun ajassa 28.17 Mikko Lahtela sivakoi kiekon vantaalaisten maalivahti Joona Partasen längistä sisään.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkueen Robert Rooba viimeisteli tehopisteensä 2+0, kun Kiekko-Vantaa pääsi maalin päähän heinolalaisista.

Kolmannessa erässä Peliitat nakutti kolme maalia ja päästi vain yhden vantaalaisten maalin. Kiekko-Vantaan nuorukaiset, Teemu Mielonen ja Perttu Lesch väläyttivät taidoillaan. Mielonen syötti tarkasti ja taklasi ennakkoluulottomasti.

Kovasta taistelusta huolimatta Kiekko-Vantaa joutui nöyrtymään. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Peliitat sivalsi valotaululle numerot 7-4.

Tilanteeksi 6-4 Peliitoille sivalsi Kimi Koivisto. Kolme pistettä kotimatkalle laukoi ajassa 53.36 Felix Westermarck.

Joukkueet pelaavat seuraavaksi keskiviikkona, jolloin Kiekko-Vantaa matkustaa LeKin vieraaksi ja Peliitat isännöi KeuPaa.