Peliitat kukisti Kiekko-Vantaan - "Emme kunnioita peliä tarpeeksi"

MESTIS / Raportti
Samuel Salonen iski Kiekko-Vantaata vastaan kaksi maalia. (Arkistokuva)
Kiekko-Vantaan ja Peliittojen välinen ottelu oli vauhdikas ja hyvinkin katsojaystävällinen tapahtuma. Viime aikoina kontannut lohipaitaryhmä ei saanut peliään uomiin, ja lopulta Peliitat kolmannen erän viime hetken tasoitusosuman jälkeen ratkaisi voiton jatkoajalla Heinolaan maalein 3−2.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat pudotuspelien kotiedusta taisteleva Kiekko-Vantaa ja sarjajumbona oleva Heinolan Peliitat. Varsin vauhdikkaan ottelun voittoon venyi jatkoajalla Peliitat maalein 3−2 (0−1, 1−1, 1−0, 1−0).

Kiekko-Vantaa lähti otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, mutta viime otteluissa alavireisesti pelannut vantaalaisryhmä ei saanut peliään uomiin, vaan heinolalaiset taistelivat mallikkaasti.

Ensimmäinen erä oli lievähköä lohipaitojen hallintaa. Kiekko-Vantaa pääsi hyville maalintekopaikoille, mutta se ei saanut ratkaisuja aikaan. Lohipaidoilla oli kuitenkin kiekkokontrolli, mikä teki Peliittojen hyökkäykseen lähdöt vaikeiksi.

Ottelun kuparisen rikkoi vantaalaisten Juuso Perttilä. Syöttäjiksi löydettiin Joona Harjama ja Juha Tarkkanen. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen yritti haalia yhteen ketjuun tarpeeksi osaamista, ja komensi jäälle alkukaudesta tehokasta jälkeä tehneen koostumuksen, missä olivat Perttilä, Harjama ja Janne Kivilahti.

− Hyvä peli meiltä, varsinkin kaksi viimeistä erää. Pelaajat uskoivat voittoon. Olen iloinen ja tyytyväinen, totesi Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen.

Peliitat oli tehokkaampi kuin Kiekko-Vantaa

Toinenkin lohipaitojen hyväksi nähty koostumus oli Miro Mäkinen-Atte Mäkinen-Julius Rantaeskola. Peliitat sinnitteli pelissä mukana, mutta sen hyökkäykset olivat avauserässä melko heppoisia.

Toisessa erässä kumpikin joukkue aloitti vahvalla pyörityksellä. Vuoroin pelattiin pitkiä aikoja niin puolustus- kuin hyökkäyspäädyissä. Peliitat tasoitti ottelun ajassa 36.23. Ville Nieminen sai mailansa kiekon tielle ja ohjasi Tatu Vihavaisen siirron maalinedustalle.

Hetkeä aikaisemmin Tarkkanen osui kaukolaukauksella ylärimaan. Kiekko-Vantaa huudatti kotiyleisöä maalin muodossa, kun Alex Levänen laukoi pikkumustan maalin perukoille. Syöttäjinä Antti Kauppinen ja Joakim Kukkonen.

− Peliitat olisi ansainnut täydet kolme pistettä. Meiltä oli käsittämätön notkahdus. Emme kunnioita peliä tarpeeksi, Arvonen kommentoi.

Kolmas erä alkoi jälleen Kiekko-Vantaan painostuksella. Peliitat ei kuitenkaan säikähtänyt, vaan vyörytti hyökkäyksiä tasapäin vantaalaisten kanssa. Peliitat oli jäljessä liikkeessä, mutta sen fyysinen peli toi muutamia vaarallisia tilanteita vantaalaisten maalinsuulle.

Kiekko-Vantaan Robert Arrak väläytteli taidoillaan erän puolivälissä. Hän harhautti muutaman Peliittojen puolustajan, pääsi kasvokkain Peliittojen maalivahti Sami Väliharjun kanssa, mutta lopulta epäonnistui viimeistelyssä.

Kun ottelua oli jäljellä runsas minuutti, taisteli Peliitat kiekon vantaalaisten maaliin, ja ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2−2. Tasoitustilannetta tarkastettiin pitkän aikaa videolta. Jatkoajalla Samuel Salonen iski kiekon maaliin. Saloselle merkittiin ottelussa kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle