Peliitat jauhoi Kiekko-Vantaan nurin

Peliittojen Ville-Veikko Väkeväinen teki tehopisteet 0+2.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Peliitat. Sarjajumbo Peliitat vei vähämaalisen ottelun voiton varsin hyvällä viisikkopelillä ja loistavilla syötöillä numeroin 3-1.

Ottelu oli harvinaista herkkua Kiekko-Vantaan Victor Westermarckille, sillä hän pelasi veljeään Felix Westermarckia vastaan. Felix on kuulunut jo pidemmän ajan Peliittojen vahvuuteen aloitettuaan Liigassa Sportin riveissä.

Vierasjoukkueen pääkäskyttäjä Lauri Merikivi kiitteli joukkuettaan.

− Tämä oli tärkeä voitto meille, ehdottomasti. Viimeisessä erässä, kun pääsimme jäähyjen jälkeen viidellä viittä vastaan -tilanteeseen, olimme vähän piipussa ja oman alueen puolustaminen kärsi. Kiekko-Vantaa on erittäin hyvä hyökkäysaluepelissä, Merikivi sanoi.

Peliitat nojautui ottelussa myös maalivahtipeliin. Takaiskumaalille Antti Rautiola ei voinut juuri mitään.

− Rautiola hoiti sitten loput, mitä pisteisiin vaadittiin, Merikivi kommentoi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi ei ollut tyytyväinen mies. Hän on jo hankkimassa kokovartalopeilin pukukoppiin.

− Meidän on hyvä katsoa vähän taaksepäin. Me kärsimme tehottomuudesta. Viimeisissä neljässä pelissä kuusi tehtyä maalia ja olemme olleet jokaisessa pelissä enemmän jäähyllä kuin vastustaja. Tämä ilta ei tyydytä mitenkään. Pitää kohta hankkia kokovartalopeili koppiin, Kauppi kertoi.

− Harmittaa kuinka paljon pelaajat harjoittelevat laukauksia, mutta pelissä niitä ei ainakaan näy.

Peliitat teki vain, mikä oli tarpeellista

Ottelun ensimmäiseen erään joukkueet läksivät melkoisella vauhdilla. Kiekkokin pysyi suurimman osan ajasta lavoissa ja luistimissa. Ensimmäisten minuuttien jälkeen Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus siirtyä 1-0-johtoon, kun Moses Mustonen pääsi yrittämään tyhjään maaliin. Yritys oli hyvä, mutta tulosta ei tullut.

Pari jäähyä hidasti kovaa vauhtia, ja Peliitat iski johtomaalin 1-0:aan erän puolenvälin tienoolla. Joukkueen kultakypärä Christian Silfver ujutti maalinedustalta maalin kattoon, eikä Blues-lainavahti Jani Nieminen mahtanut sille mitään. Maali roikkui niin sanotusti ilmassa, kunnes heinolalaisten puolustaja ratkaisi tilanteen.

Maalin jälkeen peliin tuli mukaan tunteenpaloa, jonka seurauksena Anton Ollikainen tuomittiin käytösrangaistuksen takia kymmenen minuutin huilille. Kiekko-Vantaan toiveet heräsivät, kun peliä oli pelattu 14.28. Henri Tamminen löysi kovalla laukauksella kiekon mentävän raon Rautiolan varusteista ja tasoitti ottelun 1-1:een. Maalin syöttivät Sebastian Moberg ja Micke Åsten.

Ottelun kenties epäonnisin pelaaja oli Kiekko-Vantaan Iikka Kangasniemi, joka pääsi ottelussa kaksi kertaa läpiajoon. Kummallakin kerralla kiekko poltti lavassa, eikä maalia syntynyt. Molemmissa laukauksissa sihti oli hivenen sivussa.

Peliitat siirtyi 2-1-johtoon, kun erää oli jäljellä sekunti. Kiekko-Vantaa otti kaksi jäähyä, ja Peliitat pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimalla. Lopulta kiekko saatiin toimitettua maaliin Niemisen selän taakse, ja maalintekijäksi merkittiin Roope Elimäki. Maalin alustivat Felix Westermarck ja Ville-Veikko Väkeväinen.

Puolustaja Väkeväinen oli pelipäällä

Peliittojen puolustaja Väkeväinen oli hyvällä pelituulella keskiviikkona. Hän keräsi viivalta tehopisteet 0+2, ja oli joukkueensa kantavia voimia tärkeässä voitossa. Toisessa erässä tuomarit vihelsivät Peliitoille pari ylivoimaa, joiden aikana mies esitteli laajaa skaalaansa, hyviä syöttöjä ja kovia laukauksia.

Kiekko-Vantaan avaukset menivät susille turhan usein. Ensimmäisessä erässä niin ei ollut, mutta potku alkoi loppua vantaalaisilta. Peli aaltoili päädystä päätyyn, mutta kumpikaan ei saanut enää maaleja aikaan. Ajassa 51.06 Kiekko-Vantaan Jere Laine sai maalinedushässäkän jälkeen ulosajon päähän kohdistuvasta taklauksesta, mutta Peliitat ei onnistunut tekemään maalia.

Ottelun loppunumerot 3-1:een sutaisi tyhjään maaliin Peliittojen Mikko Lahtela. Syöttäjiksi kirjattiin Miika Heikkilä ja Jesse Väkelä. Yleisöä oli saapunut Tikkurilaan yllättävän paljon, 586 silmäparia.

K-Vantaa kohtaa seuraavaksi Hokin kotonaan lauantaina. Peliitat puolestaan isännöi samana päivänä Jukureita.