Peliitat ei löytänyt aseita Kiekko-Vantaan kaatamiseksi

Nico Nurmikanta pelasi hyvän ottelun keskiviikkona.
Kiekko-Vantaa nappasi tärkeät kolme pistettä Heinolan Peliittoja vastaan Tikkurilassa. Suhteellisen tasaisessa mittelössä Peliitat ei löytänyt aseita vantaalaisten pysäyttämiseksi ja ottelu päättyi kotijoukkueelle maalein 3-1.

Keskiviikon Mestis-kierroksen ottelussa Tikkurilassa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat. Vierasjoukkue oli yllättävän vaisu ja aseeton, kun lohipaidat takoi toisen erän maaleillaan voiton lukemin 3-1 (1-1, 2-0, 0-0).

Peliittojen maalinsuulle luisteli nuorten maailmanmestari Emil Larmi, mutta se ei riittänyt Kiekko-Vantaata vastaan, vaan kolme tärkeää sarjapistettä jäivät Vantaalle. Peliittojen tappioputki jatkui näin seitsemään otteluun.

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi näki tappiosta huolimatta joukkueensa pelistä positiivisia asioita.

− Tasainen jääkiekkopeli. Suhde siihen, kuinka paljon meidän pitää tehdä töitä yhteen maaliin, on vähän väärä. Liian helposti päästimme Kiekko-Vantaalle paikkoja, Merikivi totesi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä löysi niin ikään hyviä asioita.

− Oli vaikea peli meille ja kaikki kunnia kuuluu Peliitoille. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat hyviä, mutta toisessa erässä olimme onnekkaita. Mutta on taito olla onnekaskin, Mälkiä kommentoi.

− Ei nämä pelit tästä helpotu. Pelaamme isoista pisteistä, Mälkiä jatkoi.

Peliitat määräsi ensi tahdit

Peliitat määräsi ottelun ensi tahdit, ja joukkue pääsi avoimeen maalintekopaikkaan parin minuutin pelin jälkeen, kun Henri Ruotsalainen laukoi maalinedustalta. Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto kuitenkin torjui.

Kiekko-Vantaa sai oman paikkansa myöhemmin, kun Joel Lehtinen ja Janne Öfvertsröm pääsivät kaksin Larmia vastaan, mutta maali jäi tekemättä. Ottelun kuparisen rikkoi Peliitat, joka hiljensi 491-päisen yleisön laukomalla tilanteen 0-1:een. Maalintekijänä oli Ville Väinölä, joka sai syötöt Eetu Elolta ja Juuso Perttilältä.

Kiekko-Vantaa nousi nopeasti jaloilleen ja iski tasoituksen 1-1:een. Maalintekijäksi merkittiin Nico Friman, joka pääsi yksin läpi ja laukoi pikkumustan ylänurkkaan. Samassa ajassa Friman otti kuitenkin jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä.

Hetkeä myöhemmin Väinölä kaatui laidan tuntumassa ja iskeytyi laitaa vasten jalat edellä. Jalkansa loukannut puolustaja jätti kaukalon. Ensimmäistä erää kuvasi varsin osuvasti se, että Peliitat karvasi korkealta ja laski puolustuksen liian alas. Tuohon rakoon vantaalaiset onnistuivat hyökkäämään ja pääsivät maukkaisiin ylivoimahyökkäyksiin.

Toisessa erässä päädystä päätyyn

Toinen erä alkoi nihkeissä tunnelmissa. Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen sai makoisan maalintekopaikan minuutin pelin jälkeen, mutta Larmi torjui. Peliitat vastasi samanlaisella tilanteella, ja Elo laukoi päin Kauttoa. Läpi ottelun vakuuttavasti viivalla pelannut puolustaja Christian Silfver pääsi kokeilemaan muutaman kerran, mutta ei ollut onnekas.

Vaikka erässä tehtiin kaksi maalia, oli se vähiten viihdyttävin ottelussa. Kiekko-Vantaa voitti erän maalein 2-0, eikä Peliitat löytänyt aseita lohipaitojen pysäyttämiseksi. Ottelu muutti hetkessä luonnettaan, sillä puolivälin tienoolla peli muuttui päädystä päätyyn luisteluksi ja miekkailuksi.

Kolmanteen erään joukkueet luistelivat piristyneinä ja uudella taisteluilmeellä. Tunteet kuohahtivat muutamien nenänhierontahetkien ansiosta, ja joukkueet pelasivat pitkään ilman katkoja.

Kiekko-Vantaan Jere Laine karkasi läpiajoon, kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Larmi torjui kuitenkin hienosti hanskallaan. Peliitat otti kaksi jäähyä niin, että Kiekko-Vantaa sai tilaisuuden lisätä 3-1-johtoa viidellä kolmea vastaan. Nico Nurmikanta laukoi kiekon tolppaan, mutta sitä lähemmäksi lisämaalia vantaalaiset eivät päässeet.