Kiekko-Vantaa parempi kuin Peliitat maali-iloittelussa Tikkurilassa

VIlle Heikkinen teki Mestis-uransa ensimmäisen maalin.
Kiekko-Vantaa voitti Peliitat vauhdikkaalla asenteella keskikastin ottelussa keskiviikkona. Kiekko-Vantaan Ville Heikkinen teki Mestis-uransa ensimmäisen maalinsa.

Kiekko-Vantaa voitti keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa Heinolan Peliitat runsaslukuisessa ottelussa maalein 8-5 (2-2, 4-2, 2-1). Ottelu käynnistyi heinolalaisten hurjalla ja latautuneella myllytyksellä, mikä tuotti tulosta kahdeksan peliminuutin kohdalla, kun he tekivät kaksi maalia minuutin sisään.

Maalintekijöinä olivat Joonas Alanne ja Eetu Elo. Jälkimmäisen maalin jälkeen lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä otti aikalisän, mikä kannatti. Herättelyn päätteeksi ensin Pekka Niemimaa ja erän lopussa Julius Rantaeskola iskivät maalin mieheen, ja tilanteen 2-2:een.

− Ensimmäinen erä oli minun historiani yksi surkeimmista aluista. Peliitat oli jokaisessa irtokiekossa ensimmäisenä. Toiseen erään pääsimme sitten tulemaan erilaisella ilmeellä, Mälkiä totesi.

Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

− Vähän hiljaiseksi vetää meidän puolestamme. Ensimmäinen erä oli kuitenkin hyvää tekemistä, ja pääsimme tasoissa erätauolle. Sen jälkeen unohdimme sitten kaiken perustekemisen, Tuomainen kommentoi.

Kiekko-Vantaan toinen erä tutun tehokas

Kiekko-Vantaa on pelannut tällä kaudella vahvoja toisia eriä, eikä keskiviikon ottelusta puuttunut samoja piirteitä. Lohipaidat voittivat erän lukemin 4-2, mikä pitkälti johdatti joukkueen tärkeiden pisteiden saamiseen.

Erän alkuun Rantaeskolalla oli mainio maalintekopaikka viimeistellä lohipaidat johtoon, mutta viuhuva laukaus meni yli maalin. Kiekko-Vantaa pyöritti peliä lähes koko erän ajan, mutta erän ensimmäisestä osumasta vastasi Peliitat, kun Ilari Metsola viimeisteli heinolalaiset 2-3-johtoon.

Kiekko-Vantaa vastasi hetken päästä tasoitusmaalista, kun Emil Leppänen ohjasi hienosti puolustaja Lasse Uusivirran laukauksen verkkoon. Hetkeä myöhemmin lohipaitojen Ville Heikkinen iski Mestis-uransa ensimmäisen maalin ja ottelun tilanteeksi 4-3.

Heinolalaisten parhaimmistoon lukeutui erityisesti Eetu-Ville Arkiomaa, joka viimeisteli kavennuksen 5-4:ään. Kiekko-Vantaa vastasi lopuista maaleista 8-5:een, kun lohipaitojen maaleista vastasivat Niklas Andersson ja Heikkinen illan toisellaan. Peliittojen kavennuksen teki Juuso Perttilä.

Ottelussa tuomittiin vain yksi rangaistus, kun Peliittojen Johan Elfvengren sai kahden minuutin jäähyn laitataklauksesta. Kolmannessa erässä peli pyöri päädystä päätyyn, kunnes jää Peliittojen päädyssä rikkoutui, ja peli seisahtui useiksi minuuteiksi.