Kiekko-Vantaa avasi ketsuppipullon - Ylivoimapeli kultaa

HIFK-laina Panu Mieho iski ottelussa tehopisteet 2+1.
Keskiviikon ainoassa Mestis-kamppailussa Tikkurilassa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat. Kaksi ensimmäistä kohtaamista voittanut Peliitat yritti kovasti, mutta vantaalaiset purjehtivat voittoon lukemin 6-2.

Kiekko-Vantaa palasi voittokantaan kukistettuaan Heinolan Peliitat keskiviikon ainoassa Mestis-taistelussa. Tikkurilaan saapuneet 510 katsojaa todistivat kotijoukkueen tämän kauden vakuuttavinta peliesitystä, kun lohet iskivät tärkeän voiton numeroin 6−2 (4−1, 1−1, 1−0).

Runkosarjan keskikaartin joukkueet lähtivät otteluun kovalla taklauspelillä. Miestä ajettiin surutta laitoihin, eikä vauhdista ollut pulaa. Ensi hetken mittailujen jälkeen Peliitoilla oli ottelun ensimmäinen vaarallinen tilaisuus, kun heinolalaisyritys epäonnistui tyhjästä maalista.

Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi tiesi, mistä syistä tappio johtui.

− Kaikki varmasti näkivät, että saimme huonon lähdön. Ensimmäinen erä oli huono, vaikka peli-ilme paranikin seuraaviin. Kiekko-Vantaa onnistui maalinedustalla, missä me taas emme, Merikivi totesi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli ilahtunut.

− Otimme hyvän lähdön. Näin se usein käy, että kun ketsuppipullo aukeaa, niin sitten se aukeaa. Maalinedustalla onnistuimme, ja äijät laittoivat koko kroppaa kiekon eteen. Vastustaja ei lopettanut, ja täydet 60 minuuttia oli kovaa työtä, mikä lämmittää mieltä.

Ylivoimapelit kultaa

Sinänsä viihdyttävä ottelu alkoi heti jäähyjen muodossa. Peliittojen Roni Rukajärvi otti kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ajassa 3.32. Kiekko-Vantaan ylivoimapeliä ei ehtinyt kulua kuin muutaman sekunnin, kun Janne Öfverström ohjasi kiekon Peliitta-maaliin.

Viisi minuuttia kuparisen jälkeen maalinteossa onnistui Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola, joka onnistui maalinedustalta, ja tulostaululla komeilivat lukemat 2-0.

Vierailijat saivat ensimmäisen mahdollisuuden harjoitella ylivoimapeliä, kun lohien Lassi Raitanen sai jäähyn koukkaamisesta. Noin minuutin ylivoimapelin jälkeen heinolalaisryhmä onnistui Roope Elimäen kaukolaukauksella, ja tilanne 2-1:een.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Kiekko-Vantaan hyökkääjä Panu Mieho, joka kirjautti tehoikseen iltapuhteesta 2+1. Ensimmäisen maalinsa mies ampui Miro-Pekka Saarelaisen sooloilun jälkeen. Toisena syöttäjänä toimi Sami Mikkonen. Pari minuuttia myöhemmin Valtteri Heikkilä ampui kaukaa maalia kohti ja pikkumusta painui sisään, ja Kiekko-Vantaa  siirtyi 4-1-johtoon.

Kiekko-Vantaalla helppo tie omalle hyökkäysalueelle

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa lisäsi vauhtia ja pääsi helpohkosti vastustajan puolustusalueelle. Pelin tiimellyksessä hyökkääjä Joonas Alanne loukkasi itseään, mutta ei jättänyt kuitenkaan peliä siihen.

Kiekko-Vantaa oli sitkeä, ja sen yritys palkittiin, kun toista erää oli pelattu 24.45. Maalinedustalta pikkumustan maaliin iski Mieho illan toisellaan. Peliittojen pelissä alkoi näkyä väsymyksen merkkejä. Sen syötöt olivat epätarkkoja ja liikkeissä oli liikaa huolimattomuutta.

Peliitat eivät olleet tarpeeksi tarkkoja puolustuksessa, vaan vantaalaiset pääsivät ohjailemaan puolustajiensa laukauksia turhan helposti. Mutta mitä pitemmälle ottelua käytiin, sitä paremmin Peliitat pääsivät käsiksi otteluun. Kiekko-Vantaa pelasi selkeästi kauden parhaan esityksensä.

Pelin 5-2:een teki Peliittojen Ville Väinölä, syöttäjänä Elimäki.

Kolme tolppaa ja Eetu Sopanen

Jos ottelu oli parasta Kiekko-Vantaata tällä kaudella, oli sen pelissä myös piirteitä taantumasta. Heti kun vauhti hiipui, alkoivat vantaalaisten haparoinnit. Mutta se oli vain hetkellistä, ja lopulta Tikkurilassa nähtiin koko lailla viihdyttävä kiekkoilta.

Peliittojen 19-vuotias puolustaja Eetu Sopanen väläytteli hetkellisesti, miksi häntä on kaavailtu nuorten MM-kisajoukkueeseen. Sopanen pelasi eleettömästi ja todella suurilla peliminuuteilla. Parhaimmillaan nuorukainen purjehti kentän läpi, mutta viimeistely ontui.

Kiekko-Vantaalla oli tilaisuuksia livahtaa suurempaankin johtoon, mutta maalivahti Antti Rautiola torjui kohtuullisen iltapuhteen. Lohien Mieholla oli mahdollisuus tehdä hattutemppu, mutta laukaus kilahti ylärimaan. Tämän lisäksi lohet ampuivat kaksi tolppaa lisää. Lopulta Kiekko-Vantaa onnistui tekemään voittolukemat 6-2 tyhjään maaliin. Maalintekijänä Nico Friman.