Väsynyt Peliitat kaatui Vantaalla

Jarmo Jokila taiteili koko illan ja ratkaisi voiton joukkuelleen.
Maratoniottelun perjantai-iltana taistellut Peliitat tuli Vantaalle hyvällä vauhdilla, mutta kohti pelin loppua tahti hiipui. Pitkään tasatilanteessa jumittanut kamppailu venyi Peliittojen harmiksi voittomaalikilpailuun, jonka ratkaisi Jarmo Jokila komealla harhautuksellaan.

Ottelun ensimmäistä erää ehdittiin pelata melkein puolet ennen kuin nähtiin ensimmäinen maalintekopaikka. Jarmo Jokila pääsi yllättävänkin vapaasti parhaaseen sektoriin ja ehti rauhassa harhautellakin, mutta itse laukaus oli helppo pala Peliittojen maalia vartioineelle Antti Rautiolalle.

Pian tämän jälkeen kotijoukkue sai pitkän paineen Peliittojen päätyyn. Joni Isomäki sai kuitenkin napattua harhasyötön ja syötti heti Henri Manniselle. Manninen murtautui keskialuella K-Vantaan puolustajien läpi ja pääsi haastamaan vantaalaisten maalivahdin Aaro Peltosen. Hyökkääjä ei erehtynyt, vaan iski kiekon napakasti verkon perukoille. Mannisen kauden seitsemännellä maalilla Peliitat johti 1-0.

Kauaa eivät heinolalaiset saaneet nauttia vierasjohdosta, sillä 16.17 oli K-Vantaan aika tasoittaa. Otso Rantakari laukoi viivasta ja kiekko löysi tiensä maaliin asti. Tämä kasvatti puolustaja Rantakarin maaliputken neljän ottelun mittaiseksi. Vain vajaa minuutti Rantakarin maalin jälkeen korealaishyökkääjä Sanghoon Shin pääsi kuin varkain lyömään maalin edustalta kiekon reppuun. Syötöt johtomaaliin saivat Jinhui Ahn sekä Kalle Moisio. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Erän lopulla peliittahyökkääjä Joni Kainulainen otti jäähyn kiinnipitämisestä, ja jäähy jatkui myös toisen erän alkuun.

Peliitat tasoihin helpohkolla maalilla

Toisen erän alussa K-Vantaa ei saanut peliään järjestykseen, eikä ajassa 23.32 hölmöilty väärä vaihto auttanut asiaa ollenkaan. Vain kymmenen sekuntia K-Vantaan jäähyn päättymisestä tarjottiin vantaalaisille taas vuorostaan ylivoimaa. Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan vieläkään ottanut onnistuakseen.

Epäonnistuneiden yritysten ja painostuksen jälkeen nähtiin klassinen tilanne: maali tehtiin toiseen päähän kaukaloa. Ajassa 29.08 Jesse Häkkisen jäätänuoleva laukaus lipsahti längeistä KiVa-veskari Peltosen selän taakse. Syöttäjinä Häkkisen tasoitusmaalissa olivat Joni Kainulainen sekä Tuukka Rajamäki.

Kolmisen minuuttia Peliittojen maalin jälkeen heinolalaisia oli jäällä yksi liikaa, joten seurauksena oli luonnollisesti jäähy. Vajaa minuutti tämän jälkeen Christian Silfver heittää kiekon katsomoon, joten Peliitat joutuu pelaamaan yli minuutin kolmella viittä vastaan. K-Vantaan ylivoimalla kiekko liikkui hyvin, mutta laukauksia ei saatu maalille asti.

Erän loppupuolella molemmat saivat hyvät paikat siirtyä johtoon. Jo ensimmäisessä erässä väläytellyt Jarmo Jokila harhautteli itsensä jälleen parhaaseen maalintekotilaan, mutta laukaus viuhui ohi maalin. Heti toiseen päähän mentäessä Henri Manninen syötti hienosti Joni Isomäelle, joka tarjoili keskelle Jani Keinäselle. Keinäsen laukaus napsahti kuitenkin Aaro Peltosen paidan logoon.

Jalka alkoi painaa

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Hyvin pian erän alettua Peliittojen pelissä alkoi näkyä väsymys. Tämä ei ollut ihme, sillä edellisenä iltana joukkue tahkosi Sportia vastaan 65 minuuttia ja seitsemän kierrosta rankkareita. Ylivoima ei taaskaan ottanut onnistuakseen.

Kumpikaan joukkue ei saanut mitään aikaiseksi varsinaisen peliajan rajoissa, joten edessä oli jatkoaika. Ylimääräisellä vitosella mentiin vauhdilla päästä päähän, mutta maaleja ei nähty vieläkään. Edessä oli siis voittomaalikilpailu.

Henri Manninen ja Artem Iossafov tekivät toisella kierroksella jäätävät ratkaisut. Kolmannella kierroksella ei maaleja tehty, joten neljäs kierros tarvittiin. Ottelussa jo aikaisemmin taitojaan esitellyt Jarmo Jokila veivaili komean maalin. Tuukka Rajamäki taas ei siinä onnistunut, joten vantaalaiset saivat arvokkaat kaksi pistettä. Kaksi pistettä ja voitto merkittiin K-Vantaalle maalein 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0).

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa kotonaan keskiviikkona 15.1. Peliitat saa vastaansa KooKoon ja K-Vantaa isännöi Jukureita.