LeKi voitti vaisusti pelanneen Kiekko-Vantaan

LeKin maalivahti Dominik Hrachovina torjui hyvin lauantaina.
Kiekko-Vantaa kärsi lauantaina kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun vierailijaksi Tikkurilaan saapunut LeKi vei voiton numeroin 4-1. LeKi-maalissa torjunut Dominik Hrachovina oli lähellä nollapeliä, mutta vantaalaiset saivat kuparisen rikki.

Kiekko-Vantaa kohtasi lauantai-iltana Urheilupuistossa LeKin. Lempääläläiset veivät vaisuhkon pelin jälkeen voiton numeroin 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Näin vantaalaiset kokivat kauden ensimmäisen kotitappion.

LeKin syömähampaina toimivat maalivahti Dominik Hrachovina ja ykkösketjun sentteri Henri Tuominen. Hrachovina oli pitkään kiinni nollapelistä, mutta lohet tekivät ottelun lopussa kavennusmaalin ja murskasivat mahdollisuuden nollapeliin. Tuominen ampui ottelussa hattutempun. Kaksi maaleista syntyi tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaa lähti otteluun aggressiivisesti, mutta sitä tuttua vauhtia ei jäällä näkynyt. Peli puuroutui monilla eri osa-alueilla, vaikka vantaalaiset pääsivätkin melko vapaasti nousemaan keskialueen yli vastustajan puolustusalueelle.

− Tämä oli iso voitto. Hrachovina oli tänään hyvä. Meiltä on lähtenyt monta pelaajaa joukkueesta, totesi LeKin valmentaja Miikka Kuusela.

Kotijoukkueen päävalmentaja Simo Mälkiä ei ollut tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

− Pelasimme hyvin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sen jälkeen pelistä tuli yhtä raapimista, Mälkiä kuvaili.

Alun tunnustelun jälkeen ajassa 6.22 LeKi otti aikalisän. Kuusela näki joukkueensa esityksessä paljon korjattavaa. Ensimmäiseen kymmenminuuttiseen LeKi ei saanut aikaiseksi laukauksen laukausta. Kiekko-Vantaa hallitsi, mutta oli varsin tehoton.

Kiekko-Vantaa laukoi ahnaasti ja kaukaa

Valkonuttujen Hrachovina piti joukkuettaan pystyssä juuri silloin, kun oli sen aika. Lohet pyrkivät ampumaan kaukaa ja ahnaasti. Kuuden minuutin kohdalla Henri Tamminen kokeili maalivahdin taitoja hyvällä kudilla, mutta tuloksetta.

Erän lopulla Kiekko-Vantaan Simo Konttinen sai selästä taklaamisesta 2+10-minuutin rangaistuksen. Kiekko-Vantaa taisteli niin, ettei LeKi saanut ylivoimamaalia. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla LeKin Tuominen siirsi joukkueensa 1-0-johtoon Manu Honkasen ja Juho Mielosen syötöistä.

Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat kertoivat ottelun kulun. Hrachovinalla oli torjuntoja 12, kun Kiekko-Vantaan Lassi Yrjölällä vain neljä.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli tasoittaa ottelun, kun Nico Friman sai hyvän tilaisuuden, mutta Hrachovina oli mies maalillaan. Lähestulkoon seuraavassa vaihdossa LeKi juhli toista maalia, kun Sami Holappa niittasi pikkumustan maaliin. Syöttäjinä Valtteri Järviluoma ja Antti Kauppila.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen vauhdin rippeetkin oli käytetty. Kun vauhti katosi, alkoi kiekko poltella vantaalaisten hyppysissä. LeKillä sen sijaan vauhtia ja energiaa riitti. Lempääläläiset eivät antaneet pienintäkään mahdollisuutta nousta tasoihin saati sitten johtoon.

LeKi pääsi omalle hyökkäysalueelleen melko vähäisin ponnistuksin. Alkukaudesta hyvältä vaikuttanut Kiekko-Vantaan puolustus teki muutamia virheitä. Tilannetta ei ainakaan parantanut se, että sininuttujen hyökkääjä Tamminen loukkaantui kaaduttuaan laitaa päin.

Lohet saivat aikaan pienen kirinpoikasen, kun Friman onnistui laukauksessaan ja kavensi ottelun lukemiin 1-2. Syöttäjänä maaliin toimi Aleksi Järvinen. Kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä Mälkiä otti aikalisän, mutta se ei tuottanut tulosta.

Ottelun loppupuolella pelissä oli vauhtia enemmän kuin järkeä. Kiekko-Vantaan peli takkuili, ja lopulta se puuroutui liika- ja yksinyrityksiin. Viimeisillä minuuteilla LeKi onnistui tekemään kaksi maalia tyhjään maaliin.

Molempien pelit jatkuvat keskviikkona vierasotteluilla. Kiekko-Vantaa matkustaa SaPKon vieraaksi ja LeKi haastaa Kokkolassa sarjanousija Hermeksen.