LeKi voitti Kiekko-Vantaan mustan hetken ansiosta - "Emme olleet valmiita"

Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen iski komean maalin keskiviikkona LeKiä vastaan.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa vastakkain olivat Kiekko-Vantaa ja LeKi. Lempääläläiset olivat tehokkaampia ja iskivät ratkaisun Kiekko-Vantaan mustan hetken ansiosta. LeKi rankaisi ja teki 18 sekunnissa kaksi maalia.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa vierasjoukkue LeKi vei voiton Kiekko-Vantaasta tiukan kamppailun jälkeen maalein 4-3. Ottelun kirkkaimpia tähtiä olivat lohipaitojen Joonas Hyttinen ja Anton Levtchi sekä Santeri Arousva, joka tehtaili pisteet 0+2.

Heti ottelun alkuhetkistä lähtien ottelussa oli kovaa taistelua, ja joukkueet pyörittivät peliä mallikkaasti, mutta tehottomasti. LeKillä oli vaikeuksia saada peliä käyntiin, mutta ottelun kuparisen rikkonut Otto Mäkinen siivitti joukkueensa johtoon.

Kiekko-Vantaalla oli avauserässä puolen tusinaa maalipaikkaa, mutta kotikatsomo joutui pettymään, kun lempääläläiset kasvattivat erän puolivälissä johtonsa 2-0:aan. Maalintekijänä Ossi Pellinen.

Kiekko-Vantaalla oli paikkansa, mutta varmasti pelannut ja hyvin vähälle koetukselle jäänyt Christian Heljanko torjui lohipaitojen yritykset. Paras paikka tuli isäntien Janne Kivilahdelle, joka pääsi nousemaan läpi, mutta myös Vantaalla aiemmin pelannut maalivahti nappasi kiekon.

− Olen tyytyväinen päänahasta. Ottelun alku oli erikoinen, kun menimme 2-0-johtoon. Emme olisi ansainneet niitä kahta maalia, mutta tällä kerralla kävi näin, LeKin päävalmentaja Miika Kuusela totesi.

Erän viimeisellä minuutilla kotiyleisöä huudatti Hyttinen, jonka viuhuva rannelaukaus upposi maalin ylänurkkaan. LeKi pyrki nostamaan lohipaitojen kulmissa kiekkoa maalille, minne syöksyi pelaajia. Lempääläläiset hallitsivat ottelun kiekollista peliä, mutta Kiekko-Vantaalla oli muutamia hyviä kuvioita.

Kiekko-Vantaan karmaiseva musta hetki

LeKi jatkoi toisessa erässä siitä, mihin jäi ensimmäisen päätyttyä. Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto juhli keskiviikkona 28-vuotispäiväänsä, mutta juhlatuulelle ei veräjänvartija ehtinyt virittäytyä.

Kiekko-Vantaa pääsi helpohkosti LeKin puolustusalueelle, mutta LeKin tehokkuus oli näppärää ja liukasta. Se pääsi hyvin sisälle Kiekko-Vantaan puolustukseen ja yrittämään läpi ottelun hyvin toimineita lyhyitä syöttöjä.

− Ei ole selityksiä, että kävimme pohjoisessa. Ammattipelaamiseen kuuluu, että ollaan valmiita. Meillä on oppimista, että ei voiteta kolmea ja sitten hävitään yksi. Kevättä kohti on vaikeaa, jos ei ole kaikki pelissä, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Heljanko hoiti vantaalaisten yritykset melko helposti. Lopulta Kiekko-Vantaa ei saanut ottelussa kuin kourallisen hyviä maalintekopaikkoja, jotka nekin syntyivät lähes sattumalta. LeKin iskemähampaita olivat vikkelät hyökkääjät, jotka pääsivät murtautumaan maalille.

Kiekko-Vantaalle tuli toisen erän lopussa varsinainen musta hetki. Ottelu oli tuolloin vierailijoille 1-2, kun LeKi onnistui tekemään kaksi maalia 18 sekuntiin. Iltapuhde kääntyi vantaalaisten kannalta huolestuttavaan suuntaan. Maalit iskivät Antti Kangasniemi ja Anton Ollikainen.

Kiekko-Vantaa oli unelias, eikä se ollut valmistautunut LeKin tehokkaaseen toimintaan. LeKi puolestaan oli liukas ja pitelemätön.

LeKi otti kolmannen erän alkuun rangaistuksen, mutta Kiekko-Vantaa ei saanut muuta aikaan, kuin Toni Leinosen purjehtimisen omalta alueelta aina Heljangon torjuntaan saakka. Joukkueet ottivat lukuisia jäähyjä, mutta ylivoimapelit takkuilivat kummallakin joukkueella.

Arvonen otti maalivahdin pois viimeisen erän puolessa välissä, ja lohipaidat pääsi yrittämään viidellä neljää vastaan. Uhkapeli kannatti, ja lohipaidat tekivät kavennuksen 2-4:ään ja lopulta Leinosen maalilla 3-4:ään. Pari minuuttia edellisestä tuomarit ottivat videotarkistuksen, mutta maalia ei syntynyt.