LeKi oli Kiekko-Vantaalle maukas suupala

Kiekko-Vantaan Aleksi Järvinen oli lauantaina iskussa.
Lauantai-iltana Kiekko-Vantaa isännöi LeKiä. Vähämaalisessa ottelussa loistivat kotijoukkueen maalivahti Christian Heljanko sekä pelaajat Aleksi Järvinen ja Nico Friman. Vantaalaiset ottivat helpohkon 2−0-voiton.

Kiekko-Vantaa voitti lauantaina Lempäälän Kisan numeroin 2−0 (2−0, 0−0, 0−0). Vantaalaisten terävän ensimmäisen erän ansiosta kotijoukkue venytti nyt voittoputkensa kotiluolassa neljän ottelun mittaiseksi. Lauantainen voitto tuli niin ikään täysin sarjapistein.

Kotijoukkueen tehokkaimmiksi pelaajiksi nousivat Aleksi Järvinen ja Nico Friman, jotka kumpikin mestästivät tehopisteet 1+1. Maalivahti Christian Heljanko pelasi maukkaan nollapelin pysäyttämällä kaikki 19 lempääläläisten yritystä.

Paikalle Tikkurilan Urheilupuistoon oli saapunut 490 silmäparia, ja tunnelma oli kuin suuressakin urheilutapahtumassa. Syy siihen saattoi olla kuitenkin se, että musiikkia soitettiin tavallista lujempaa. Alku oli verkkaista pelailua, toisten mittaamista, ennen kuin pelaajat lämpenivät.

Vierailijoiden päävalmentaja Juha Juujärvi oli ottelun jälkeen hyvinkin kriittinen.

− Sinänsä vieraspelissä tulos 2−0 on ihan hyvä. Ottelu kulminoitui kahteen maaliin, jotka Kiekko-Vantaa pystyi tekemään. Ei ole selityksiä.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli joukkueensa peliesitykseen tyytyväinen.

− Me saimme hyvän alun ottelulle. Pari keskialueen hyvää trappia ja niistä nopeat käännöt tekivät tulosta.

Kiekko-Vantaalla leveyttä ratkaisijoissa

Lähes kauden alusta lähtien yhdessä pelannut Jere Laine-Tomi Tuomisto-Toni Leinonen -ketju ei ollut tällä kertaa kovassa iskussa, mutta ratkaisijoita nousi kuin sieniä metsässä muista ketjuista. Järvinen-Friman-Teemu Mielonen-akseli toimi tehokkaasti.

Ketju teki ensimmäisen maalinsa ajassa 4.47, kun Järvinen iski Mielosen ja Frimanin syötöistä numeroiksi 1-0. Maalin jälkeen LeKin peli puuroutui melkoisesti, ja Kiekko-Vantaa hallitsi selvästi keskialuetta. Ottelun viimeisen maalin ampui Järvisen ja Valtteri Parikan syötöstä Friman.

Ensimmäisen erän loppupuolella Kiekko-Vantaa pelasi täysin kentällisin kuin ylivoimapeliä. Erän päätteeksi molemmat osuivat tolppaan, mutta lisämaaleja ei enää tullut.

LeKillä oli mahdollisuutensa

LeKi luisteli toiseen erään hyvin valmistautuneena, ja Kiekko-Vantaa oli hetkittäin pienessä hädässä. Hyvin läpi ottelun toiminut fyysinen pelityyli toi tulosta. Kiekko-Vantaa oli jälleen pulassa, kun vauhti tippui. Ensimmäiset viisi minuuttia olivat vaikeita, mutta joukkue palasi sapluunaan hetimmiten.

Ottelu sai dramaattisia käänteitä, kun erätaukoon oli enää kuutisen minuuttia aikaa. Kiekko-Vantaan Janne Öfverström otti jäähyn väkivaltaisuudesta. Alivoimalla kotijoukkue pelasi riskillä, ja Joel Lehtinen pääsi karkuun lempääläläispuolustajalta. Lehtiselle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta tämä epäonnistui yrityksessään.

Vain pari minuuttia tuosta LeKin Sami Laakso taklasi ohi vantaalaismiehen suoraan laitaan. Ikävän tapahtuman jälkeen Laakso ei palannut enää jäälle.

Järvinen dominoi

Kiekko-Vantaan Järvinen dominoi jokaisessa erässä, mutta koko joukkue eritoten viimeisessä. Pienoisesta piristymisestään huolimatta LeKi ei onnistunut osumaan edes miehen ylivoimalla. Viimeisen viiden minuutin ajan maalivahti Dominik Hrachovina seurasi peliä vaihtopenkiltä, mutta Kiekko-Vantaa ei onnistunut maalinteossa.

K-Vantaa jatkaa pelejään keskiviikkona TUTOn vieraana. LeKi puolestaan isännöi perjantaina Savonlinnan Pallokerhoa.