Kiekko-Vantaa ratkaisi ylivoimalla

Janne Öfverström teki ottelun voittomaalin.
Kiekko-Vantaan ja LeKin neljäs keskinäinen ottelu päättyi vantaalaisten voitonjuhliin lukemin 2-1. Janne Öfverström laukoi voittomaalin vain 45 sekuntia ennen päätösvihellystä.

Mestiksen perjantain kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa voitti LeKin lukemin 2-1 (0-0, 1-1, 1-0) Janne Öfverströmin ylivoimamaalilla. Näin vantaalaiset tasoittivat puntit saukkopaitojen kanssa, kun nyt kumpikin on voittanut kaksi keskinäistä ottelua.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli viihdyttävä ja tasainen taistelu, joka alkoi Kiekko-Vantaan nopeilla hyökkäyksillä. Lohipaidat pyrkivät pelaamaan pitkillä syötöillä päätyihin ja luistelemaan kiekkoon kiinni.

− Tämä oli hyvin playoff-henkinen ottelu. Kotijoukkue oli energinen ja koetti käyttää hyväkseen meidän vajaata kokoonpanoamme. Pienet marginaalit olivat Kiekko-Vantaan puolella, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi.

LeKi sai ensimmäisen rangaistuksen vain runsaan minuutin pelin jälkeen. Markus Västilä lähti jäähylle kampituksesta, ja Kiekko-Vantaa hapuili ja ylivoimapeli oli ottelulle uskollisesti melko heikkoa.

Kiekko-Vantaan puolustaja Lasse Uusivirta pelasi pirteästi ja osui kaukolaukauksellaan Ilveksen A-junioreiden Nico Vikstenin vartioiman maalin ylärimaan. LeKin ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka syntyi vasta kuuden minuutin kohdalla.

Kiekko-Vantaalla hurja kentällinen

Kun Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen sai poikittaisesta mailasta rangaistuksen, Aleksi Järvinen nousi puolustajan harhautettuaan kasvokkain Vikstenin kanssa, mutta maali jäi tekemättä. Lohipaidoilla pelasi todella vaarallinen Panu Mieho-Järvinen-Joel Lehtinen -ketju.

− Ensimmäinen erä oli hienoista hallintaa, mutta toiseen erään saimme lisää tunnetta ja liikettä. Siinä oli oikeanlaista meininkiä, Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä totesi.

Ensimmäisen erän loppupuolella LeKi pääsi peliin mukaan. Se pääsi suhteellisen helposti ylös omalta alueelta ja loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta vain viimeistely ontui.

Vaikka Kiekko-Vantaa hallitsi lievästi ottelun tapahtumia, LeKi teki ensimmäisen maalin ajassa 22.16, kun Miiko Hintz ampui paluukiekon maalivahti Jani Kauton ohi. Maalin syöttivät Västilä ja Jonatan Tanus.

LeKi pelasi toisen erän kuin toinen joukkue. Sen avaukset olivat hyviä ja napakoita, mutta toisaalta Kiekko-Vantaan miehistö taisteli loppuun asti ja uhrautui kiekon eteen useamman kerran.

LeKin johtoasemaa kesti viitisen minuuttia, kun ajassa 27.50 Sebastian Moberg laukoi rannelaukauksen maaliin Miehon ja Lehtisen syötöistä. Lempääläläiset taistelivat mainiosti, mutta siitä huolimatta Kiekko-Vantaa oli lähempänä osumaa, kun ajassa 34.22 ottelun erotuomari määräsi videotarkastuksen lohipaitojen laukauksesta. Maalia ei hyväksytty.

Kolmatta erää hallitsivat joukkueiden ottamat jäähyt. Ylivoimapeli oli tehotonta kummaltakin joukkueelta, mutta ottelun ratkaisemiseen riitti yksi onnistuminen. Kiekko-Vantaan Öfverström laukoi pikkumustan maaliin ajassa 59.15. Syöttäjinä toimivat Mieho ja Uusivirta.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat jälleen vastakkain, kun Kiekko-Vantaa matkustaa Lempäälään 29. joulukuuta.