Ilomäki johdatti LeKin voittoon Vantaalla

Kultakypäräinen Ilomäki palasi LeKiin lainalle ja oli heti isossa roolissa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
LeKi onnistui pesemään kasvonsa hienosti keskiviikkona Kiekko-Vantaata vastaan, kun joukkue haki 5-3 (0-1, 1-1, 2-3)-vierasvoiton. Pääsankareina toimivat Kisan Liiga-lainat Arttu Ilomäki, Toni Kallela ja Otto Räty.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä. Vantaalaisten Antti Pehkonen onnistui tasoittamaan tilanteeksi 2-2 ajassa 48.11, mutta vain reilut kolme minuuttia myöhemmin Kisan Toni Kallela ja pari minuuttia tästä Tomi Wilenius veivät lempääläläiset uudestaan johtoon. Artem Iossafov kavensi vielä kertaalleen, mutta Arttu Ilomäki lopetti pyristelyt ajassa 59.21.

Paljon vauhtia ja jännittäviä tilanteita

Peli alkoi vauhdikkaasti, kun Ilomäki vei vieraat 1-0-johtoon ylivoimalla ajassa 3.22 Santeri Saaren istuessa jäähyllä. Pian tämän jälkeen isäntien maalitilannetta käytiin tarkastamassa videolta, mutta kiekko ei maaliin saakka ollut mennyt.

Erä jatkui kovavauhtisena ja pelikatkoja ei ollut juuri nimeksikään. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa, mutta vieraat saivat aikaiseksi paremmat maalipaikat. Kotijoukkue pääsi erän lopussa vielä ylivoimallekin, mutta tuloksetta. Täten erätauko koitti lukemissa 0-1.

Toinen erä oli tyyliltään pitkälti samanlainen kuin ensimmäinenkin. Ensimmäisellä puoliskolla ainoa tilastomerkintä oli Otso Rantakarin kaksiminuuttinen, sillä hyvätkään yritykset eivät tuottaneet vielä tässä vaiheessa tulosta.

Ajassa 30.19 tilanne muuttui. Olli Henriksson pääsi yksin maalivahti Aaro Peltosta vastaan ja täräytti kiekon sisään. Vain reilut kaksi minuuttia tästä vantaalaisten Saari pääsi lyömään Sanghoon Shinin laukauksen irtokiekon sisään ja kavensi. Tästä peli sai vielä lisävirtaa. Kumpikin joukkue pääsi koettamaan ylivoimaakin kertaalleen, mutta tuloksetta. Erätauolle mentiin siis lukemissa 1-2.

Maaleja syntyi kolmannessa erässä urakalla

Kolmas eräkin alkoi vauhdikkaasti. Ajassa 46.15 Kisan Antti Hildén joutui jäähylle ja K-Vantaan Pehkonen tasoitti aivan ylivoiman lopussa.

Tämä aloitti todellisen maalihulluttelun, kun reilussa seitsemässä minuutissa joukkueet iskivät yhteensä neljä maalia. Vantaalaiset kamppailivat vahvasti kamppailun voitosta LeKin 2-3- ja 2-4-maaleista huolimatta ja pääsivät vielä maalin päähän. Kisan Ilomäen ottelun toinen maali ratkaisi ottelun lopullisesti lempääläläisille 39 sekuntia ennen loppua.

Pelin loppulukemat olivat siis 3-5. Vantaalaisten kolmen ottelun voittoputki katkesi ja lempääläläiset saivat karistettua karmean 1-10-tappion TUTOlle niskastaan.