KooKoon maalikarkelot liikaa Kiekko-Vantaalle

KooKoon puolustaja Jarno Lippojoki teki kaksi maalia lauantaina.
Tikkurilassa ei nähty lauantain Mestis-kierroksella Kiekko-Vantaan ja KooKoon välillä sen suurempia mestarisuorituksia. KooKoo vei voiton lukemin 5-1, vaikka pelillisesti iltapuhde oli varsin tasaväkinen. Kiekko-Vantaa pyristeli matkassa aina kolmanteen erään, jonka KooKoo voitti 4-0.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kaupin teesit KooKoo-otteluun olivat selkeät. Lohipaitojen käskyttäjä kaipasi kiekollisen ja kiekottoman pelin petraamista sekä hyvää puolustuspeliä. Kaksi ensimmäistä erää Kiekko-Vantaa olikin hyvin mukana pelissä, kun tulostaululla komeilivat 1-1-lukemat.

Kolmannessa erässä KooKoo järjesti maalikarkelot voittamalla sen numeroin 4-0 ja koko ottelun 5-1. Pelin sankariksi itsensä laukoi siniviivan tuntumasta kaksi osumaa viimeistellyt puolustaja Jarno Lippojoki. Muita pistetehtailijoita olivat 1+1-tehot iskenyt Aki Kangasmäki  ja kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt Mikko Virtanen.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila loisti iloa ottelun jälkeen.

− Olen tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin. Tämä taisi olla toinen kolmen pelin viikko. Viimeksikin voitimme viimeisen reissupelin viimeisen erän 4-0, Mattila kommentoi.

Mattilan mieltä lämmitti erityisesti puolustaja Lippojoen otteet.

− Lippojoki on astumassa isoon rooliin pelissämme. Eilenkin hän teki kaksi maalia neljästä. Tänään tuli vielä kaksi. Puolustuksesta on tullut suoraviivaisuutta peliin, Mattila sanoi.

Kauppi löysi tappiosta huolimatta hyviä asioita.

− Olen kuitenkin ylpeä tästä joukkueesta. Peluutimme nyt monia sellaisia nuoria, joille tämä peli oli ensimmäinen miesten peli. Siihen nähden tämä oli hyvä ottelu, Kauppi kertoi.

Kotitappioista tullut peikko Kiekko-Vantaalle

Kiekko-Vantaa on pelannut tällä kaudella nyt yhdeksän kotiottelua. Sininutut ovat voittaneet niistä vain kolme. Pienimuotoisesta peikosta on kyse, kun kolme pistettä on lähtenyt vierailijoiden matkaan peräti kuusi kertaa. Lauantaina ottelu oli muuten tasainen, kunnes kokenut ja laajalti tasokkaampi vierasjoukkue järjesti maali-iloittelun Jani Kauton vartioimaan maaliin.

KooKoo oli ensimmäisten minuuttien ajan melkeinpä unelias. Vantaalaiset lähtivät peliin rohkeasti karvaamalla, eivätkä kouvolalaiset saaneet omaa peliään kuosiin. Kauppi peluutti melko paljon joukkueensa kakkosketjua, jossa viilettivät Nico Aaltonen-Aleksi Järvinen-Iikka Kangasniemi.

Ensimmäisen erän lopun tienoilla Kiekko-Vantaan Järvinen sai kiekon nilkkaansa, mutta ei kuitenkaan loukkaantunut. KooKoon puolustajan kova lyöntilaukaus sai nuorukaisen nilkuttamaan vaihtoon.

Kuparisen rikkomisen näki 631 katsojaa, kun KooKoon Ossi Ikonen laukoi kiekon ylänurkkaan Pauli Levokarin syötöstä. Lisää oli tulossa, kun KooKoon puolustajat loistivat otteillaan. Viidestä maalista neljä oli puolustajan sivaltamia. Valmentaja Mattila ei turhaan kehunut omiaan. Tuloksena vankka ja tehokas pakkikalusto jatkoa varten.

Kiekko-Vantaa rokotti ylivoimalla

Lohipaidat läksivät kolmanteen erään ylivoimalla, kun KooKoon pistepörssin kärkinimi Juuso Rajala otti toisen erän päätteeksi rangaistuksen. Kiekko-Vantaa ei antanut armoa, vaan teki ylivoimamaalin. Maalintekijänä tasoitukseen oli Joel Lehtinen. Syöttöpisteet Viktor Westermarckille ja pistenikkari Tomi Tuomistolle.

Lähemmäksi ottelun voittoa tai edes tasapeliä ei Kiekko-Vantaa päässyt. Molemmat joukkueet saivat aikaan lukuisia nopeita hyökkäyksiä, vaikkakin vantaalaisilla oli vaikeuksia avata peliä ja päästä yli keskialueen. KooKoo hallitsi hienokseltaan keskialuetta ja vantaalaiset oli pakotettu roiskimaan kiekkoja päätyyn.

KooKoo oli energisempi ja valmistautuneempi kuin Kiekko-Vantaa, mikä näkyi mies miestä vastaan-tilanteissa. KooKoo oli suurimmaksi osaksi niskan päällä kulmissa ja avojäällä.

Ottelun kolmas erä oli silkkaa maali-iloittelua. Neljässä minuutissa KooKoo siirtyi 3-1-johtoon, ja peli oli paketoitu. Vielä ennen loppusummeria oranssimustat iskivät kaksi ylivoimamaalia ja vei ottelun lukemin 5-1.