KooKoo purjehti murskavoittoon Vantaalla

Olli Julkusella riitti Vantaalla tuuletettavaa.
Rankkasateisessa Tikkurilan keskiviikkoillassa myrsky tuntui siirtyneen myös kaukaloon, sillä vierasjoukkue oli Kiekko-Vantaata edellä jokaisella pelin osa-alueella. Olli Julkusen näyttäessä esimerkkiä neljällä maalillaan KooKoo nuiji lohipaidat maanrakoon tylyin lukemin 7-1 (0-3, 0-3, 1-1) Noora Rädyn torjunnoista huolimatta.

Kookkaimman suurennuslasin alla ottelussa oli Kiekko-Vantaan maalilla koko ottelun torjunut Noora Räty, joka sai pelaajaesittelyssä suurimmat suosionosoitukset vantaalaisyleisöltä. Itse ottelu tosin oli Rädylle epäkiitollinen: KooKoo sai toistuvasti marssia parhaille maalintekopaikoille keskisektoriin heikon vantaalaispuolustuksen katsoessa sivusta.

Vaikka Rädylle ei puolustukselta herunutkaan ottelussa liiemmin apuja, on seitsemän omiin päästettyä maalia auttamatta liikaa, ja mukaan mahtui jokseenkin helposti uponneita laukauksiakin. Illan ottelun perusteella voi vain todeta, että Rädylle jäi parannettavaa yhtä paljon kuin muillekin Kiekko-Vantaan pelaajille.

KooKoo istui kuskin paikalle ensimmäisessä erässä

Ottelu alkoi tunnustellen, eikä kumpikaan joukkue pystynyt organisoituihin hyökkäyksiin. Tunnelma ja tempo ottelussa olivat aluksi kesäisen laiskoja, mutta vähitellen KooKoo pääsi niskan päälle ja vyöryttämään tilanteita lohipaitojen päätyyn.

Nuorella kokoonpanolla otteluun lähteneessä Kiekko-Vantaassa oli muutamien pelaajien kohdalla havaittavissa hermostunutta ylilatautumista, mistä kertoo esimerkiksi vantaalaishyökkääjä Panu Miehon ottamat kaksi typerää rangaistusta ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

Miehon ensimmäisen jäähyn aikana KooKoo siirtyikin ottelussa vierasjohtoon ajassa 8.23, kun Aki Kangasmäki sai maalin takaa loistosyötön Timo-Pekka Heikkiseltä. Kangasmäen viimeistely oli vuorenvarmaa, eikä Rädyllä ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

KooKoon ykkösketju jatkoi murhaavia otteitaan vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Julkunen aloitti ilotulituksensa Jan-Mikael Juutilaisen syötöstä tulisella lyöntilaukauksella. Etenkin vieraiden ykkösketju pilkkoi lohipaitojen puolustuksen hajalle kerta toisensa jälkeen.

Vantaalle saapunut pieni mutta äänekäs kouvolalaisfaniryhmä saikin tuulettaa erän aikana kolmannen kerran, kun Julkunen viimeisteli 0-3-lukemat ajassa 14.00 kauniin syöttökuvion jälkeen.

Ajoittaisista vantaalaisjoukkueen heräämisistä huolimatta juuri kenelläkään tuskin oli 0-3-maalin synnyttyä epäilystä siitä, kumpi joukkue tulisi ottelun voittamaan. Ensimmäisen erän heikosta esityksestä huolimatta tikkurilalaisyleisö toivoi kahden seuraavan erän tarjoavan ryhdikkäämmän lohimiehistön.

Kiekko-Vantaan ryhtiliike jäi toteutumatta

Joukkueiden tasoero säilyi ottelun toisessa ja kolmannessa erässä melko muuttumattomana: KooKoo teki jäällä mitä tahtoi, ja Kiekko-Vantaa yritti roikkua mukana.

Vantaalaisisäntien tasapaksun miehistön ainoina valonpilkahduksina voidaan mainita Teemu Mielosen johtama ykkösketju sekä miehekkäästi esiintynyt isokokoinen puolustaja Victor Westermarck. Mitään suurta loppukiriä eivät kuitenkaan edes edellä mainitut onnistuneet luomaan.

Toisessa erässä vierailija rokotti avauserän tapaan kolmesti, kun Markus Västilä, Mika Koivisto ja Julkunen onnistuivat maalinteossa. Julkusen viimeistelemä 0-6-maali kuvaa oikeastaan melko hyvin koko ottelua. Julkunen sai Kangasmäen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen käytännössä kävellä vantaalaismaalille ilman sen suurempaa vastarintaa.

Kenties suurin ero joukkueiden välillä olikin juuri viisikkopuolustuksen tasossa. Etenkin Esa Lehikoinen herätti huomiota KooKoon puolustuksessa vakuuttavilla otteillaan.

Kolmaskaan erä ei jättänyt jälkipolville mainittavasti muisteltavaa, vaan joukkueet lähinnä löivät kiekkoa päätyyn pelin intensiteettitason sen kummemmin nousematta. Vantaalaisittain illan ainoa riemunkiljahdus syntyi ylivoimalla hieman ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Aleksi Järvinen ohjasi Miro Mäkisen syötön ilmasta sisään ohi lähellä nollapeliä olleen Mikko Rämön.

Ottelussa huomionarvoista oli selkeästi ja johdonmukaisesti mailanhäirintään puuttunut tuomarilinja, joka tuotti etenkin vantaalaisryhmälle jonkinasteisia sopeutumisvaikeuksia. KooKoon ylivoima oli Vantaan illassa tehokkaan näköistä ja ajankohta huomioon ottaen jopa yllättävän hyvin uomissaan olevaa.

Ottelun viimeinen maalikin syntyi KooKoon ylivoiman aikana ajassa 52.34, kun Julkunen kaunisteli iltaansa viimeistelemällä neljännen maalinsa. KooKoo loi ottelun aikana selkeästi enemmän maalipaikkoja ja onnistui myös viimeistelyssä lohipaitoja paremmin. Kouvolalaisille voi keskiviikon perusteella povata menestyksekästä Mestis-kautta.

Kiekko-Vantaan harjoituskiertue jatkuu perjantaina Suomi-sarjassa pelaavaa Bewe Tuuskia vastaan, kun taas KooKoo jatkaa menestyksekästä harjoitusottelurumbaansa samaisena päivänä Mikkelissä Jukurien vieraana.