Kiekko-Vantaa yllätti KooKoon

Jarmo Jokila oli pirteällä pelipäällä keskiviikkona.
Kiekko-Vantaa voitti Kouvolan KooKoon Mestis-kauden avausottelussa numeroin 6-4 (2-1, 2-1, 2-2). Kymmenen maalin pelissä Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaa kävi jo 4-1-johdossa ja onnistui pitämään KooKoon kirin tuloksettomana.

Kiekko-Vantaa avasi Mestis-kautensa arvokkaalla voitolla Kouvolan KooKoosta. Viime vuoden mestari KooKoo oli lähes koko ottelun piirun verran jäljessä vantaalaisista. Ottelussa tehtiin kymmenen maalia, ja Kiekko-Vantaa johti jo 4-1. KooKoo pyristeli viimeisen erän ansiosta tulokseksi 6-4.

− Kaksi erää KooKoolta meni heikommin kuin arvelimme, kertoo Kiekko-Vantaan valmentaja Jami Kauppi.

KooKoon valmentaja Petri Levänen on asiasta melko samanlaisilla mietteillä.

− Sen näköistä peliä, että yritimme poimia rusinat pullasta. Silloin se näyttää tuolta.

Kiekko-Vantaalta pirteä alku

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun vahvalla karvauksella ja hallitsi peliä ensimmäisten viiden minuutin ajan. KooKoo ei saanut peliään uomiin, ja lohipaidat olivat paremmalla jalalla liikkeellä. Ensimmäisen maalin latoi taululle kuitenkin KooKoo, kun vantaalaisista Julius Rantaeskola otti jäähyn huitomisesta. Maalintekijänä toimi Juuso Rajala.

Ensimmäisen erän puolenvälin tienoolla KooKoo pääsi avaamaan peliä nopeasti keskialueelle ja hyökkäykseen. Kauan ei ehtinyt tuosta kulua, kun Kiekko-Vantaa siirtyi ensin tasoihin ja sitten 2-1-johtoon. Vantaan tasoituksen sivalsi Artem Iossafov. Johtoasemaan sininutut pääsivät, kun Jere Sneck täräytti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon maaliin.

704 silmäparia katsomossa saivat todistaa, että Kiekko-Vantaan peli sujui hyvin ja vauhdikkaasti ilman jäähyjä. Erityisesti oli huomattavaa, että lohinutut pelasivat huomattavasti parempaa ja kypsempää jääkiekkoa kuin harjoitusotteluissa.

Omille teilleen

Toinen erä alkoi KooKoon Timo-Pekka Heikkisen jäähyllä kiinnipitämisestä. Jokila lisäsi vantaalaisten johdon 3-1:een pienellä ujutuksella maalin takakulmasta. Kiekko-Vantaan kentällinen Jarmo Jokila-Tomi Tuomisto-Artem Iossafov näpäytti muutamaan kertaan pyörittämällä peliä hyökkäysalueella lähes miten tahansa.

Toisen erän mainoskatkon jälkeen pelaajat kummastakin joukkueista saivat melkoisen määrän ylimääräistä virtaa. Maalinedustalla hierottiin toisten kasvoja oikein urakalla. Ei kuitenkaan jäähyjen arvoisesti. 4-1-johtomaalin teki ylivoimalla Samuli Valvisto.

Ajassa 6.22 kouvolalaiset saivat ansaitusti rangaistuslaukauksen, ja Rajala nosti kavennuksen hallitusti maalin ylänurkkaan. KooKoon kiri alkoi näkyä tulostaululla, kun kouvolalaiset kavensivat vantaalaisten 5-2-johdon aina 5-4:ään asti, mutta ei sen lähemmäs. Toni Leinosen illan toinen osuma tyhjiin päätti ottelun lukemiin 6-4.

Ottelun kannalta oli erittäin mainittavaa, että Kiekko-Vantaan maalivahti Kevin Lankinen pelasi mainiosti ja torjui monet yritykset.

Kiekko-Vantaan jalka oli notkea ja kestävä. KooKoo ei ollut kovinkaan taklaava eikä aggressiivinen, mikä kuvasi ottelua melko osuvasti.