K-Vantaa vihdoin KooKoota parempi

MESTIS / Raportti
Aaro Peltonen pysäytti lähes jokaisen KooKoon yrityksen.
Kuva © Antti Varonen
Vantaan lauantai-illassa kohtasivat sarjassa kahdeksantena oleva Kiekko-Vantaa ja sarjanelonen KooKoo. Kauden kolme edellistä keskinäistä kohtaamista hävinnyt K-Vantaa nappasi maukkaan kotivoiton numeroin 4−1 (2−0, 1−1, 1−0).

Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, sillä joukkueiden edellisessä kahdessa kohtaamisessa KooKoo oli jättänyt vantaalaiset nollille. Kiekko-Vantaa maksoi kuitenkin potut pottuina voittamalla ottelun maalein 4−1. Voiton myötä Kiekko-Vantaa vankisti asemaansa pudotuspeliviivan yläpuolella.

Kotijoukkue karkasi alussa

Avauserässä kotijoukkue Kiekko-Vantaa oli hieman paremmin pelissä mukana, ja KooKoolla oli vaikeuksia pienemmän kaukalon kanssa.

Ensimmäisestä osumasta vastasivat Vantaan lohipaidat, kun peliä oli ehtinyt kulua vain pari minuuttia. Antti Pehkonen laukoi ja Kalle Moisio ohjasi vedon näppärästi maaliin ohi maalivahti Kristian Järvisen.

Kahden maalin karkumatkalle lohipaidat karkasivat ylivoimalla Jere Elon osumalla, kun Ville Rajala istui kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Maaliin syötöt merkkauttivat Sanghoon Shin ja Matti Järvinen.

Myös KooKoo pääsi erän puolivälissä ja lopussa kokeilemaan ylivoimaa, mutta kummastakaan eivät oranssimustat maalia saaneet aikaiseksi. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2−0-johdossa.

Painia ja lisää maaleja

Toisen erän alkuun nähtiin Tikkurilan jäähallissa pieni painiottelu, kun ottelun avausmaalin iskenyt Moisio ryhtyi heiluttamaan lentopallomailoja Jussi Nättisen kanssa. Nahinaa ehti kulua kuitenkin vain muutama sekunti, kunnes miehet ohjattiin suihkun puolelle.

Toisessa erässä peli oli ajoittain hieman sekavaa. KooKoo loi hyviä tilanteita, mutta vastapainona joukkue oli taas liian huolimaton.

Erän puolivälissä K-Vantaa sai mahdollisuuden karata jo 3−0-johtoon ylivoimalla, mutta siihen vaadittua maalipaikkaa ei kuitenkaan siunaantunut.

3−0-osuma näki kuitenkin päivänvalon jäähyn jälkeen. Aluksi Kiekko-Vantaalla oli 3−1-hyökkäys, mutta maali syntyi vasta sen jälkitilanteesta, kun Matti Järvinen sivalsi kiekon hyvällä laukauksellaan b-pisteen kaarelta Kristian Järvisen vartioimaan maaliin.

Kolmen maalin johto ei kuitenkaan kestänyt kuin reilun minuutin. KooKoon ykkösketjun nopea hyökkäys tuotti tulosta, kun Jari Kauppila pääsi lyömään riparikiekon puolityhjään maaliin ja lukemiksi 3−1.

Lohipaidat uiskentelivat voittoon

Ottelun päätöseräkin oli varsin sekavaa, eikä kumpikaan joukkue saanut juuri mitään aikaiseksi.

KooKoo ei kolmannen erän alussa kyennyt omaa ylivoimaansa hyödyntämään, sillä maalivahti Aaro Peltonen torjui oranssimustien yritykset. Kotijoukkue kuitenkin hyödynsi omansa ja karkasi vajaan kahdeksan minuutin jälkeen Otso Rantakarin ylivoimaosumalla jo 4−1-johtoon.

Vierailijat hakivat kavennusta ilman maalivahtia, kun Kiekko-Vantaan Shanghoon Shin sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Jäähyn loputtua Järvinen palasi takaisin maaliin ja poistui jälleen, kun peliä oli nelisen minuuttia jäljellä. Vaikka KooKoo taiteilikin lähes nelisen minuuttia ilman maalivahtia, ei ottelussa enempää maaleja nähty.

Ottelun lopussa nähtiin vielä ulosajo, kun KooKoon Ville Rajalalle tuomittiin 5+20-minuuttia selästä taklaamisesta.

Kiekko-Vantaa jatkaa otteluitaan keskiviikkona, kun Vantaalle vastaan saapuu TUTO. KooKoo puolestaan pelaa seuraavan ottelunsa vasta viikon päästä lauantaina Lempäälässä LeKiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle