Kiekko-Vantaalle tärkeä voitto - "Meille tuli musta minuutti"

Toni Leinoselle sadas Mestis-ottelu.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa vei tärkeät pisteet KeuPalta. Ottelun maalit nähtiin jo avauserässä, mutta ottelu oli kuitenkin viihdyttävää Mestis-kiekkoa.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa ottivat mittaa toisistaan keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa. Jännittävä ottelu päättyi vantaalaisten juhliin maalein 2-1 (2-1, 0-0, 0-0). KeuPa oli tehnyt viimeisissä neljässä ottelussa vain neljä maalia, ja keskiviikkona keuruulaiset päätyivät jälleen yhteen maaliin.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat surkeaa seurattavaa. Kiekko ei pysynyt pelaajien lavoissa ja syötöt menivät harakoille. Rentouden lisäksi pelistä puuttui tyystin luisteluvikkelyys ja kaksinkamppailujen voittaminen.

KeuPa pääsi yrittämään kuparisen rikkomista, kun lohipaitojen puolustaja Iiro Sulin otti rangaistuksen kiinnipitämisestä. Keuruulaiset saivat muutamia hyviä yrityksiä, mutta varsinainen onnistuminen tuli, kun Heikki Liedes runttasi kiekon verkkoon maalin edestä, ja ottelun 0-1:een.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli pettynyt.

− Tiukka ja tasainen ottelu nähtiin. Taaskaan emme saaneet pisteitä. Pelasimme hyvän pelin, mutta sitten tuli musta minuutti, kun kaverit tekivät kaksi maalia, Heiskanen kommentoi.

KeuPa joutui tyytymään kaukolaukauksiin, sillä Kiekko-Vantaan puolustus kesti ja se pyrki ohjaamaan kiekon laidoille ja viivalle, josta suurin osa laukauksista lopulta tulikin. Ajassa 5.40 Kiekko-Vantaan Sulin törmäsi oman päädyn aloituksessa tuomariin, minkä johdosta sai pelirangaistuksen ja suihkukomennuksen. Syynä sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan.

Seurasi Kiekko-Vantaan superminuutti, kun joukkue teki kaksi maalia puoleen minuuttiin ja siirtyi 2-1-johtoon. Maalintekijöinä Joonas Hyttinen ja Joona Harjama. KeuPa sinnitteli ensimmäisen erän, mutta se ei pystynyt pelaamaan kiekkoa maalintekosektorille maalin eteen, vaan joutui yhä kokeilemaan kauempaa.

Maalit kortilla

Toinen erä alkoi jo paremmin kuin ensimmäinen, ja pelaajat olivat lämpimiä ja kyllin rentoja tarjoamaan 467 katsojalle mitä mainiointa kiekkoviihdettä. Maalit tosin puuttuivat, mutta joukkueet todella taistelivat tärkeistä pisteistä kevään pudotuspelejä silmällä pitäen.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli realistinen.

− Ei se meilläkään ihan rentoa ollut. Ensimmäinen kymmenen minuuttia olimme huonoja kiekon kanssa. Kun saimme pari maalia, niin tuli kiekollista varmuutta, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaa joutui haasteen pariin, kun KeuPa puolusti hyvin viidellä miehellä. Usein lohipaidat joutuivat tyytymään kiekon heittämiseen päätyyn, koska keuruulaiset tukkivat hyvin keskialueen.

Erän paras maalintekopaikka syntyi Kiekko-Vantaalle, kun vantaalaiset saivat kiekon keskialueella ja käänsivät nopean hyökkäyksen, jolloin tuli yllättävä neljä vastaan kaksi -hyökkäys. Maalinteko ei kuitenkaan maistunut ja ottelu pysyi lukemissa 2-1.

Erän loppupuolella, kun maalit olivat kortilla, nousivat tunteet pintaan, mutta vain hivenen. Pari minuuttia ennen toista erätaukoa Kiekko-Vantaan Hyttinen laukoi korkean laukauksen kohti KeuPan maalivahti Lassi Lehtisen maalia, minkä jälkeen tuomaristo kokoontui tarkastamaan tilanteen videolta. Ei maalia.

KeuPa lähti kolmanteen erään ylivoimalla, mutta ei saanut palkinnoksi maalia. Sen yritykset olivat heppoisia, eikä maalintekijää löytynyt. Kiekkoa pyöritettiin mallikkaasti, mutta viimeistely ontui.

Kiekko-Vantaan Frank Gymer sai erän alussa kiekon vapaaseen paikkaan, mutta Lehtinen torjui hänen rystylaukauksensa. Joukkueet pelailivat päädystä päätyyn, mutta jonkinlainen päättäväisyys puuttui molemmilta joukkueilta.

KeuPa otti aikalisän ajassa 57.23, minkä jälkeen keuruulaiset painostivat, mutta lohipaidat taistelivat kolme pistettä kotiin.