Kauton nollapeli siivitti Kiekko-Vantaan voittoon

Valtteri Heikkilän kaksi osumaa upottivat KeuPan perjantaina.
Kiekko-Vantaan vakuuttavasti alkanut Mestis-kausi sai jatkoa, kun joukkue peittosi keuruulaisen KeuPan jalkapallolukemin. Vantaalaisten sankari ottelussa oli maalivahti Jani Kautto, joka torjui nollapelin.

Kiekko-Vantaa aloitti viikonlopun perjantain Mestis-ottelulla KeuPaa vastaan. Lohien maalivahti Jani Kauton ja Valtteri Heikkilän onnistuneiden iltapuhteiden ansiosta kotijoukkue voitti keuruulaiset maalein 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Kautto torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun taas Heikkilä laukoi kaksi maalia.

Vierasjoukkueen taival Tikkurilan Urheilupuistossa kävi raskaaksi saman tien, kun kiekko pudotettiin jäähän. Lohet saivat kapteeninsa Toni Leinosen ansiosta useita maukkaita maalintekopaikkoja, mutta punalamppu ei vielä syttynyt.

KeuPalla oli vaikeuksia omassa päässä lähes koko ottelun ajan. Ensimmäisessä erässä se kuitenkin sai aikaan vaarallisimmat tilanteet, ennen kuin Heikkilä osui ensimmäisen kerran maalipuiden väliin. 1-0-johto-osumaan syöttäjiksi merkittiin Janne Öfvertsröm ja Henry Roihu.

− Me taistelimme tänään varsinkin viimeiset puolitoista erää, kun lähdimme ajamaan takaa. Tietysti 2-0-tilanteeseen putosimme sillä, että maalin hinta oli vähän halpa, KeuPan päävalmentaja Ville Nieminen summasi.

− Tämä oli kova taistelupeli. Ei ollut varmasti mitään kauneinta kiekkoa, mutta valmentajan mieltä lämmittää tapa, jolla taistelimme ja puolustimme, Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä kommentoi.

KeuPa jäähyili ja hyytyi

Toiseen erään lähdettiin Kiekko-Vantaan lähes minuutin mittaisella ylivoimalla. Lohet eivät onnistuneet lisäämään johtoa, kunnes ajassa 22.15 Heikkilä laukoi kotijoukkueen 2-0-johtoon. Maalin tarjoilivat Öfverström ja Julius Rantaeskola.

KeuPa oli aseeton lohipaitojen vyörytykselle. Sitä ei helpottanut ainakaan se, että keuruulaiset ottivat neljään minuuttiin kolme peräkkäistä jäähyä. Vantaalaiset, vaikka hallitsivatkin otteita, eivät tehneet ylivoimamaalia viidellä kolmea vastaan.

Kiekko-Vantaan pelissä oli uudenlaista tyyliä. Syötöt napsahtivat lapoihin ja liike pysyi kovana. Etenkin kaksinkamppailut olivat perjantaina kohdallaan, vierailijat saivat kerätä varusteitaan vaihdosta toiseen.

Päävalmentaja Nieminen otti maalivahti Antti Karjalaisen pois kentältä ja yritti kuudella pelaajalla kavennusmaalia. Ottelua oli kuitenkin vielä kolme minuuttia pelaamatta, mutta Nieminen otti riskin. Loppulukemat 3-0:aan viimeisteli omalta puolustusalueelta Lassi Raitanen.

Kiekko-Vantaa kohtaa seuraavaksi RoKin vieraissa. KeuPa sen sijaan isännöi Jukureita.