Tehokas JYP-Akatemia luisteli Kiekko-Vantaan nurin

Markus Nenonen viimeisteli keskiviikkona kaksi maalia.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia. Valkonutut jatkoivat hyviä otteitaan runkosarjassa viemällä kaikki kolme sarjapistettä Jyväskylään maalein 6-2 (0-2, 0-2, 2-2).

JYP-Akatemia jatkoi keskiviikkona Vantaalla hyviä esityksiään Mestiksessä kukistamalla kotijoukkue Kiekko-Vantaan. Ennen ottelua palkittiin Mestiksen syyskuun pelaaja, Kiekko-Vantaan Artem Iossafov. Palkinto ei kuitenkaan kantanut kovin korkealle, eikä se näkynyt lohipaitojen pelissä mitenkään sytyttävänä asiana.

Joukkueiden päävalmentajilla oli selvät sävelet ottelun kulusta.

− Olemme koettaneet saada aikaan mahdollisimman hyvän 60 minuuttia. Olen tyytyväinen siihen, kuinka pelaajat näyttivät jälleen kerran työmoraalia. Raikasta ja energistä hyökkäyspeliä, unohtamatta hyvää puolustusta, Jukka Ahvenjärvi kommentoi.

− Olimme askeleen perässä jypiläisiä. Lukemat voisivat olla tylyimmätkin, Jami Kauppi sanoi.

JYP-Akatemia johtoon, Kiekko-Vantaan ryhtiliike

Ottelu alkoi tasaisesti tasaviisikoin, mutta pian keskisuomalaiset osoittivat olevansa huomattavasti nälkäisempiä kuin vantaalaiset. Kuparisen rikkoi hyvät tehopisteet 1+2 saalistanut Kalle Saramäki, kun tämä sivalsi kiekon verkkoon matalalla laukauksella. Kiekko-Vantaan maalivahti Kevin Lankinen ei mahtanut maalille mitään.

Kiekko-Vantaalla oli omat mahdollisuutensa, mutta joukkue ei onnistunut pienimuotoisesta ryhtiliikkeestä huolimatta. JYP-Akatemian maalia vartioi toisessa ottelussaan Veini Vehviläinen, joka on vasta 17-vuotias nuoruudenlupaus. Kaksi takaiskumaalia tulivat läheltä, eikä niiden syntyminen ollut paljoltikaan nuorukaisen syytä.

Ensimmäisen erän ehtoopuolella Kiekko-Vantaalle tuomittiin kaksi jäähyä, ja sininutut joutuivat pelaamaan runsaan minuutin kahden miehen vajauksella. Jälkimmäisen jäähyn aikana JYP-Akatemian Markus Nenonen laukoi joukkueensa 2-0-johtoon.

Maalinteko ei maistunut

Pukukopeissa oli selvästi puhuttu huolella. Niin huolella, että Kiekko-Vantaan jalat taisivat sinne jäädäkin. Jyväskyläläisten jalat liikkuivat paljon lohipaitojen pelaajia paremmin, ja se näkyi tulostaululla. 3-0-johtomaali oli hienoa katseltavaa, kun puolustaja Juuso Pulli nousi maalin eteen ja harhautti muuten hyvin pelanneen Lankisen.

Ottelussa käytettiin hyväksi videotarkastusta. Tuomaristo päätyi katsomaan videolta mahdollista maalia peräti kolme kertaa, kaksi kertaa JYP-Akatemialle ja kerran Kiekko-Vantaalle. Toinen erä oli tyystin erilainen kuin ensimmäinen. Jyväskylän pelurit olivat nälkäisempiä, eikä maalinteko maistunut Kiekko-Vantaalle, joka pääsi usein pelaamaan ylivoimalla.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kaupin mukaan uudella pelaajalla, Jere Laineella, oli mahdollisuudet onnistua.

− Laineella oli monta mahdollisuutta, mutta tällä kerralla se ei nyt onnistunut.

Joukkueiden välillä selkeä tasoero

JYP-Akatemia pelasi paljolti Liiga-JYPin pelityylillä. Kiekko-Vantaan syömäase Iossafov on joukkueelleen kultaakin kalliimpi. Jos mies ei ole täydessä tikissä, ei joukkueen peli suju toivotusti. Suurimmillaan ero tulostaululla oli lukemissa 6-1, mutta sitten Micke Åsten lusikoi vielä lohtumaalin kotijoukkueelle, ja pisteet matkasivat Keski-Suomeen.

Pienoiseen pettymykseen päättynyttä taistelua seurasi yhteensä 651 katsojaa.