Kiekko-Vantaan kurjuus jatkuu - nyt pisteet vei JYP-Akatemia

Teemu Mielonen palkittiin ottelun parhaana pelaajana lauantaina.
Ystävänpäivän Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia. Viidennen kerran tällä kaudella toisiaan vastaan mitelleet joukkueet esittivät hyvää kiekkoa. Kumpikin maalivahti pelasi kelpo pelin. Harjoitusotteluissa loistanut Teemu Mielonen nousi ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia kohtasivat viidennen kerran Mestiksen lauantain kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa. JYP-Akatemia oli parempi vauhdikkaassa taistossa maalein 2-1 (0-0, 2-1, 0-0).

Ottelun alla vantaalaisten päävalmentaja Jami Kauppi asetti otteluun eväät, joilla olisi pitänyt kaataa jyväskyläläisporukka maanrakoon.

Ensimmäinen tavoite oli vaatimattomasti kolmen pisteen saaminen, jonka saavuttamiseen ei ollut vaihtoehtoja. Toiseksi Kauppi tivasi maalinsuulle menoa ja röyhkeyttä. Lisäksi maalintekovastuuta piti korostaa.

− Tänään oli haasteellinen peli, viikon viimeinen ottelu. Haimme vahvaa tunnetta pelaamiseen, koska eilen yritimme puristaa kaiken ulos pelaajista, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi.

Kiekko-Vantaan pääkäskyttäjä oli huolestunut:

− Pelasimme varmasti viikon parhaan pelimme. Maalissa Jani Kautto piti meidät pelissä mukana. Laukauksissa on petrattavaa. Tänäänkin tuli kahteen ekaan erään 17 ohilaukausta.

JYP-Akatemia kevyemmällä jalalla liikkeellä

Kiekko-Vantaa törmäsi ensimmäisessä erässä jyväskyläläiseen lihamuuriin, kun se hakeutui hyökkäyksiin. JYP-Akatemian puolustus oli tiivistä ja liikkuvaa. Lohipaidoilla oli vaikeuksia ylittää hyvin miehitetty keskialue.

"Pelasimme varmasti viikon parhaan pelimme. Maalissa Jani Kautto piti meidät pelissä mukana."

Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään ylivoimalla avausmaalin tekemistä, kun Samuel Salonen otti rangaistuksen. Yritykset olivat heppoisia, sillä paras paikka oli sekin paitsio.

JYP-Akatemian pelinkuvaan kuului vahvasti pitkät ja kovat avaukset puolustusalueelta yli keskialueen. Lisäksi vahva ja kova vauhti oli myrkkyä vantaalaisille. Jyväskyläläiset eivät tunteneet matkaväsymystä, vaan liikkuivat jäällä kevyemmin jaloin kuin vantaalaiset.

Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta siitä huolimatta varsin viihdyttävä ystävänpäiväpeliksi. Erän parhaan paikan tuhrasi Kiekko-Vantaa.

Kiekko-Vantaa aseeton

Toisen erän alkuun JYP-Akatemia pääsi pelaamaan ylivoimalla. Jyväskyläläisten parhaaksi pelaajaksi ottelussa äitynyt Topi Nättinen teki kiekon kanssa lähes mitä tahansa.

Peli aaltoili päädystä päätyyn, vuorotellen. Ottelun kuparisen rikkoi JYP-Akatemian Nättinen ajassa 25.22 Joose Antosen ja Olli Aitolan syötöstä. Laukaus tuli kaukaa, mutta yllätti Kauton.

Jos valkonutut menettivät hallinnan väliaikaisesti lohipaidoille, ottivat he sen taas haltuunsa. Kesken hyvän keskisuomalaisen pyörremyrskyn Kiekko-Vantaa nousi tasoihin. Teemu Mielonen survoi maalinedustalta ajassa 28.40 pelin tasoihin. Syöttäjäksi merkittiin Joel Lehtinen.

Myöhemmin pienestä nujakasta molemmat joukkueet läksivät jäähylle. Kaikki 439 katsojaa saivat todistaa pienoista yllätystä kotijoukkueen pelissä. Kiekko-Vantaan alivoima oli lauantaina varsin mallikasta. Alivoimamaalia ei tullut.

Havaijin kiekkoa ja hyviä torjuntoja

Voittomaalin 2-1:een sivalsi ranteella puolustaja Sami Niku, joka pääsi avopaikkaan Valtteri Kemiläisen ja Kalle Saramäen syötöistä. Kolmannessa erässä JYP-Akatemia hallitsi ottelua, vaikka joukkueet pääsivät yrittämään ratkaisua päädystä päätyyn -tyylillä. Kumpikin maalivahti loisti ottelussa, jossa oli paikkoja useampaankin maaliin.

JYP-Akatemian maalinsuulla 34 torjuntaa ottanut Dennis Saikkonen sai kehuja myös joukkueen päävalmentajalta:

− Dennis pelasi hyvän pelin.

Viimeistä erää oli jäljellä 10.12, kun JYP-Akatemia sai kiekon kolmannen kerran kiekon vantaalaisten maalinperukoille. Erotuomari kuitenkin oli jo puhaltanut pilliinsä pelikatkon merkiksi. Peli pyöri Kiekko-Vantaan päädyssä, mutta Kautto kesti lukuisat vaaralliset tilanteet.

Lopussa lohipaidat pelasivat ilman maalivahtia. Ylimääräinen pelaaja ei kuitenkaan auttanut. JYP-Akatemia pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta ajautui paitsioon. Kaupin aikalisäkään ei tuonut muutosta lopputulokseen, vaan täydet kolme pistettä matkasivat Jyväskylään.

Seuraavan kerran joukkueet pelaavat keskiviikkona. Tikkurilassa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja LeKi, kun taas Heinolassa JYP-Akatemia kohtaa kotijoukkue Peliitat.