JYP-Akatemia voitti vihdoin vieraissa

Oula Palve ja JYP-Akatemia pääsivät juhlimaan vierasvoittoa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
JYP-Akatemia haki lauantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se kukisti Tikkurilassa Kiekko-Vantaan maalein 1–3 (0–2, 0–0, 1–1). Vantaalaisille tappio oli puolestaan kolmas neljän päivän sisään.

JYP-Akatemian Mestis-kauden yhdeksän ensimmäistä vierasottelua olivat tuottaneet yhteensä vain yhden pisteen, mutta lauantaina saldo koheni saman tien kolmella. Jyväskyläläiset käyttivät paikkansa tehokkaasti Kiekko-Vantaan vieraina ja puolustivat omalla alueellaan tiiviisti, mikä riitti voittoon.

Vierasjoukkue johti ottelua jo avauserän jälkeen kahdella maalilla, joten se joutui pitkiksi toveiksi puolustuskannalle. Isäntien maalivahdille Aaro Peltoselle merkittiin ottelun keskimmäisessä erässä vain yksi torjunta, mikä kuvaa pelillisiä voimasuhteita.

Toisaalta Sami Rajaniemi selvisi jyväskyläläisten maalilla hänkin erässä kuudella torjunnalla. Kotijoukkue pystyi kyllä painamaan pelin vastustajan päätyyn, mutta laukaisusektoriin pääseminen oli sille erittäin vaikeaa. JYP-Akatemia pakotti isäntänsä luopumaan kiekosta keskialueella, ja puolusti tämän päätypelit tehottomiksi omassa päässään.

Lähimmäs maalintekoa toisessa erässä pääsi vantaalaisten Esa Lindell, jonka rannelaukaus kilahti ylivoimalla tolppaan. Kun vieraat sitten osuivat kolmannen kerran päätöserän kuudennella minuutilla, oli ottelu ohi.

Lopussa isäntien nelosketju sai palkkion pirteästä pelaamisestaan, kun korealaislaituri Sanghoon Shin viimeisteli Kiekko-Vantaan ainokaisen maalin kulmalta. Kummempaan kiriin kotijoukkueen eväät eivät kuitenkaan riittäneet.

Avauserän lopun maali puhutti

Vierasjoukkue siirtyi ottelussa johtoon kahdeksan minuutin kohdalla, kun Jaakko Jokinen laukoi siniviivalta 0–1-osuman. Tilannetta edelsi jyväskyläläisten nelosketjun pitkä pyöritys, jota isäntien kakkoskentällinen ei saanut katkaistua.

Vain neljä sekuntia ennen avauserän päättymistä vieraat iskivät toistamiseen. Topi Nättinen kiersi Santeri Saaren helpon näköisesti, ja Henri Kanninen iski kiekon Peltosen suojusten alta maaliin.

Niin Kiekko-Vantaan joukkue kuin harvalukuinen vantaalaisyleisökin protestoivat osuman syntytapaa, mutta mitään epäselvää siihen ei varsinaisesti liittynyt. Erotuomari ei ollut viheltänyt peliä poikki.

Rantaeskola debytoi ykkösen keskellä

Kiekko-Vantaan kokoonpano on viime otteluissa kärsinyt yhteistyöseura Jokerien loukkaantumissumasta. Aiemmin tällä viikolla Jokerit vei Vantaalta Jere Karjalaisen ja Aleksi Mustosen, lauantaina oli Aleksi Rekosen vuoro hypätä liigaympyröihin.

Rekosen paikan vantaalaisten ykkösketjun keskeltä otti Julius Rantaeskola, joka siirtyi Jokerien organisaatioon lokakuun lopussa Mikkelin Jukureista. 20-vuotias hyökkääjä oli näkyvässä roolissa etenkin ottelun alkupuolella, mutta katosi kuvasta loppua kohden.

Vierasjoukkue puolestaan esitteli vantaalaisyleisölle kaksi huippuluokan kiekkolupausta. Vastikään 17 vuotta täyttänyt puolustaja Sami Niku pelasi jyväskyläläisten kolmosparissa vakiovaihtoa, mutta kolmea kuukautta nuorempi hyökkääjä Julius Nättinen joutui toisessa erässä viettämään pitkät pätkät vaihtoaitiossa.