JYP-Akatemia voitokas Vantaan myöhäisillassa

MESTIS / Raportti
Antti Lehtonen teki monta tärkeää torjuntaa joukkuelleen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vantaalla nähtiin tasaväkinen kamppailu, kun jyväskyläläinen JYP-Akatemia kävi ryöstämässä Vantaan ylpeydeltä Kiekko-Vantaalta kaksi sarjapistettä. Ottelu päättyi jatkoajalla lukemin 1−2 (0−0, 0−1, 1−0, 0−1).

Ensimmäinen erä alkoi hätiköiden, kuten tavallista, mutta peli rauhoittui kuitenkin erän loppua kohden. Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia aloittivat molemmat pelin aktiivisesti ja hakivat parhaansa mukaan paikkoja maalintekosektorilta.

− Ei ansaittu tänään yhtään mitään, totesi Kiekko-Vantaan vastuuvalmentaja Pekka Kangasalusta

− Maanantaina tiedettiin, että minkälainen ryhmittymä meillä on kasassa keskiviikon otteluun. Valmistautuminen lähti keskiviikon aamuna tähän otteluun. Valmistautuminen meni hyvin, koska saatiin maanantaina iltaharjoituksissa pelirytmistä kiinni.

− Rohkeus pelata tätä peliä ja intohimo pitää olla 100 prosenttia, muuten taktisilla asioilla ei ole mitään merkitystä. Joukkue osoitti tänään sen, totesi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi

Lohipaidat pääsivät koettamaan ylivoimaa ensimmäisen kerran, kun Akatemian Olli Aitola hölmöili itsensä estämisestä jäähylle. Kiekko-Vantaan ylivoima oli pitkästä aikaa erittäin pirteän oloista ja kiekkokontrolli oli hyvin viimeisteltyä. Pirteä ylivoima ei kuitenkaan tuottanut isäntäjoukkueelle tulosta.

Myös Akatemia pääsi kokeilemaan paukkujaan ylivoimalla. Akatemian ylivoima ei ollut kummoisen näköistä, eikä myöskään tuottanut vierasjoukkueelle syytä suureen juhlaan.

Vantaalaispelaajat tuntuivat ehtimään kiekkoihin hieman nopeammin kuin kollegansa JYP-Akatemiassa. Välillä peli näytti siltä, että vain muutama jyväskyläläispelaaja jaksoi pelata tosissaan. Näitä muutamaa lukuun ottamatta Akatemian peli-ilme oli aneeminen esitys.

Pelin kulusta huomasi selvästi sen, että Jokereiden sopimuspelaajien saaminen takaisin puolustukseen piristi K-Vantaan ilmettä huomattavasti. Petteri Lindbohm oli ottanut pelaamisensa jokaisella osa-alueella isoja harppauksia eteenpäin. Aika Ässissä oli tehnyt nuorten maajoukkueen pakille selvästi hyvää.

Lohipaitojen korealaisvahvistuksilla ei pelistä päätellen ole hävettävää nopeuden suhteen, mutta monella muulla alueella olisi paljon parannettavaa.

K-Vantaalla oli ensimmäisessä erässä monta tuhannen taalan maalintekopaikkaa, mutta lohipaidat eivät onnistuneet niitä hyödyntämään. Ensimmäinen erä päättyi lopulta maalittomana.

Toisen erän koettelemus

Toinen erä alkoi K-Vantaan ylivoimalla. Nopeasti ylivoiman päätyttyä JYP-Akatemia pääsi yllättämään K-Vantaan maalinvartijan Aaro Peltosen, kun jyväskyläläispuolustaja Jaakko Jokinen iski kiekon lähietäisyydeltä Peltosen selän taakse.

Akatemian maalin myötä K-Vantaa menetti kaiken sen tyyneyden, mikä peliä aikaisemmin oli hallinnut. Ikään kuin aina, kun vantaalaispelaaja pääsi viittä metriä vastustajan maalia lähemmäs, kiekko lensi lavasta mustaan aukkoon tai syötettiin ties mihin. Maalintekosektorilla pelaaminen on ollut K-Vantaan heikkouksia jo pitkään. Tilanteeseen tulisi hiljalleen puuttua, oli joukkue kuinka nuori tahansa.

Hetken näytti jo siltä, että K-Vantaa pääsisi mukaan peliin, mutta vantaalaisten maali hylättiin, koska hyökkäävä pelaaja oli maalivahdin alueella ilman kiekkoa. Kiekko-Vantaa sai hylätystä maalista peliinsä kuitenkin uudenlaista paloa. Vääryys oli korjattava työn kautta.

Toisen erän lopulla Kiekko-Vantaan lainalla pelaava isokokoinen virolaishyökkääjä Robert Rooba pääsi heiluttelemaan nyrkkejään JYP-Akatemian maalinedustalla, muttei saanut kuitenkaan suurta tuhoa aikaan, ennen kuin tuomari ennätti paikalle.

Ratkaisun hetket

Vantaalaisilla oli kolmannessa erässä pelin suurin mahdollisuus tasoittaa peli 1−1:een, kun Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Maalin syntyyn meni vain 18 sekuntia, kun Artem Iossafov runnoi kiekon Antti Lehtosen selän taakse. Maali oli Kiekko-Vantaan aikaisemman yrityksen tapaan myös erittäin kyseenalainen ja herätti mielipiteitä niin vieras- kuin kotijoukkueessakin.

Lindbohmille tarjottiin kolmannen erän loppupuoliskolla sankarin viittaa, kun Lindbohm sai kiekon täysin vapaana vain metrin etäisyydellä Lehtosesta. Lindbohm ei kuitenkaan onnistunut kieputtelemaan pikkumustaa Akatemian verkkoihin.

Vantaalaiset pääsivät taas päätuomarin syyniin, kun lohipaitojen maalia lähdettiin tarkistamaan videolta. Lopputuloksen oli jo toinen hylätty maali Vantaan myöhäisillassa.

Peli jatkui lukemissa 1−1 aina jatkoajalle asti.

− Ollaan hävitty jo kolme kertaa ja tänään tuli neljäs kerta viidestä turpaan. Kyllä kaikilla piti olla tiedossa minkälainen ilta tulee, mutta valmistautuminen oli jotain ihan katastrofaalista. Viimeinen erä näennäistä henkiinjäämistaistelua, onneksi saatiin tasoitus siihen, sanoi Kangasalusta. 

JYP-Akatemia voitti lopulta koettelevan vierasottelun jatkoajalla lukemin 1−2. Pelin Akatemialle ratkaisi Valtteri Hotakainen.

− Meidän peli jatkuu vartin päästä tuossa käytävällä. Tehdään hommia niin kauan, että rupeaa pelaaminen taas kiinnostamaan. Pelaajien pitää tajuta se, että jokainen peli on aina uusi mahdollisuus ja haaste. Puolivaloilla tässä sarjassa ei pärjää kukaan jätkä, eikä mikään joukkue, sadatteli Kangasalusta. 

− Aamulla sanoin vielä ottelupalaverissa, että nämä ovat olleet meille yhden maalin otteluita ja uskon, että tänäänkin sellainen tulee, mutta tullaan tänään voittajina Jyväskylään. Ollaan tyytyväisiä kahteen pisteeseen, totesi Ahvenjärvi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle