JYP-Akatemia kahvasi voiton - Kiekko-Vantaalle kolmas tappio peräjälkeen

JYP-Akatemian Taavi Tiala pelasi vahvan ottelun.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia. Voitto ja tärkeät pisteet matkasivat Jyväskylään, kun valkopaidat kahvasivat voiton maalein 3-1.

Keskiviikon Mestis-kierroksen ottelussa Tikkurilassa JYP-Akatemia voitti Kiekko-Vantaan niukkamaalisesti lukemin 3-1 (0-0, 1-1, 2-0). Tappio oli kotijoukkue Kiekko-Vantaalle kolmas peräkkäinen.

JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli iloinen joukkueensa hyvistä otteista.

− Täällä Vantaalla on kova joukkue. Meille tämä oli revanssin paikka, ja olimme huolellisia ja kärsivällisiä. Ehkä meillä oli enemmän himoa pelissämme.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä tiesi, mistä oli kyse.

− Ei ole ollut helppoja pisteitä eikä ole. Tuo ylivoimamäärä ja yksi maali tehtynä, niin ei voita eikä ansaitse voittoa. Pikkuisen hakemista näkyi pelissä, Mälkiä totesi.

Kehnoa ylivoimapeliä

JYP-Akatemia lähti otteluun vauhdikkaasti, mutta Kiekko-Vantaa hallitsi näennäisesti ottelun ensimmäistä erää. Parin minuutin pelin jälkeen jyväskyläläiset ottivat koukkaamisesta rangaistuksen, mutta Kiekko-Vantaan ylivoimapeli takkuili urakalla, eikä avausmaalia syntynyt.

JYP-Akatemian maalivahti Dennis Saikkonen torjui vakuuttavasti valkopaitojen maalinsuulla. Vierasjoukkueella oli ongelmia avauksien suhteen, sillä kiekko ajautui lähes kerta toisensa jälkeen Kiekko-Vantaan päätyyn pitkänä tai sitten kyseessä oli paitsio.

− Me olemme harjoitelleet koko kauden maalintekoa. Se on ikään kuin kirsikka kakun päälle ja on seurausta asioista, joita tapahtuu paljon ennen maalia, Ahvenjärvi kommentoi.

Erän puolivälin tienoolla JYP-Akatemian Waltteri Lehtonen pääsi kasvokkain vantaalaisvahti Jani Kauton kanssa, mutta maalinteko ei maistunut, ja Kautto torjui yrityksen. Pian tämän jälkeen Kiekko-Vantaan Nico Aaltonen sai hyvän syötön vapaaseen tilaan, mutta Saikkonen torjui.

− Tärkeä homma maalinteossa on, että tulee niitä tilaisuuksia. Välillä tulee hyviä hetkiä, eikä maalinteko ole mitään rakettitiedettä. Tänään paistoivat sellaiset asiat, kuten kylmäpäisyys ja oveluus, Mälkiä sanoi.

JYP-Akatemia näytti oikeaa asennetta

Toiseen erään joukkueet lähtivät hyvin levänneinä. JYP-Akatemia heräsi erään paremmin kuin Kiekko-Vantaa, ja pian maalisummeri soikin vantaalaisten päädyssä maalin merkiksi. Kiekko-Vantaa sai jäähyn, ja JYP-Akatemian ylivoimamaalin 1-0:aan sinetöi Samuel Salonen, kun syötöt antoivat Lehtonen ja Jere Somero.

Kiekko-Vantaa laukoi Saikkoselle helpohkoja korkeita laukauksia, mitkä eivät olleet jyväskyläläisvahdille tarpeeksi vaarallisia. Usein myös laukaukset tulivat kaukaa ja osuivat keskelle maalia.

JYP-Akatemian Taavi Tiala pelasi vahvan ottelun. Hän pääsi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta Kautto vei pidemmän korren. Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun 1-1:een vain nelisen minuuttia ennen erän päätöstä, kun Teemu Mielonen ampui omasta paluukiekosta pikkumustan maaliin.

Viimeinen maali tyhjään maaliin

Kolmas erä pyörähti käyntiin melkoisella hurlumhei-kiekolla, kun kumpikin joukkue hyökkäsi ilman puolustusta ja peli ajautui päädystä toiseen. Molemmissa päädyissä joukkueet loivat hyviä maalintekotilaisuuksia, mutta eivät onnistuneet ratkaisuissa.

Ottelun voittomaalin iski vantaalaisten verkkoon valkopaitojen Henri Niemi. Syöttäjiksi merkittiin Samuli Vuokniemi ja Tiala. Hetki tämän jälkeen jyväskyläläiset ottivat kaksi rangaistusta, ja joutuivat pelaamaan likimain kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla. Kiekko-Vantaa ei hyödyntänyt tilaisuutta, vaan voitto ja tärkeät pisteet matkasivat Jyväskylään numeroin 3-1. Viimeisen maalin ampui tyhjään verkkoon Arttu Likola.