Vantaalaisten voittoputki jatkuu

MESTIS / Raportti
Jarmo Jokila napsutteli kaksi tehopistettä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa sai keskiviikkona isännöitäväkseen kotietua jahtaavan Mikkelin Jukurit. Lohipaidat jatkoivat vahvoja otteitaan, kun taas vierailijoiden viimeistely ontui.

Erilaisista sotkuista ja vastoinkäymisistä huolimatta vantaalaiset olivat ennen keskiviikkoa venyttäneet voittoputkensa jo neljään otteluun. Jukurit puolestaan oli palannut tappioputken jälkeen voittojen tielle lauantaina kaatamalla kotonaan JYP-Akatemian.

K-Vantaan hyvä vire tuli vierasjoukkueelle selväksi jo ottelun alussa. Mikkeliläisten maalivahti Petteri Similä sai poimia kiekon maalista jo kolmen peliminuutin jälkeen. Ensin tolppaan kolahtanut peliväline päätyi Otso Rantakarille, jonka terävä laukaus avasi ottelun maalihanat.

Jukureilla oli erän aikana useakin oiva mahdollisuus tasoitukseen. Lainapestillä lohipaidoissa pelaava Miika Wiikman oli kuitenkin mies paikallaan ja piti joukkueensa johdossa.

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. Kello oli jälleen ehtinyt kulkea hieman yli kolme minuuttia, kun verkko Similän takana heilui jälleen. Jarmo Jokila tarjoili kiekon Jere Karjalaiselle, joka vei isännät kahden maalin johtoon.

Erän puolivälissä oli vihdoin Jukurien vuoro. Jani Savolaisen laukaus muutti maalin edessä hieman suuntaa, ja kavennusmaali oli tosiasia. Hyvin tähän asti isäntien maalilla pelannut Wiikman loukkaantui tilanteessa, ja joutui jättämään kaukalon. Tilalle tolppien väliin luisteli Aaro Peltonen.

Seuraava osuma nähtiin vasta kolmannen erän puolivälissä. Sekavassa tilanteessa kiekko pyöri Jukurien maalin edessä, ja lopulta Jokila tai survottua pelivälineen tiiviin ruuhkan läpi. Näin K-Vantaa karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Lopussa Jukurit yritti ahkerasti kiriä pelaamalla ilman maalivahtia. Yritys tuottikin tulosta, mutta liian myöhään. Ottelua oli jäljellä yhdeksän sekuntia, kun Mikko Laineen tarkka laukaus ohitti Peltosen. Viimeisten sekuntien aikana ei enää ihmeitä nähty, ja näin Kiekko-Vantaa kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle