Kiekko-Vantaan hurmos jatkui - Jukurit kyntää yhä

Kiekko-Vantaan Toni Leinonen tehtaili pisteet 1+1.
Kiekko-Vantaan vieraaksi Tikkurilan Urheilupuistoon saapui keskiviikkona Mikkelin Jukurit. Vantaalaiset taistelivat mitäänsanomattomassa ottelussa voiton varsin selkeästi.

Keskiviikon Mestis-ottelusta Tikkurilan Urheilupuistossa ei jäänyt paljon lapsenlapsille kerrottavaa. Kiekko-Vantaa jatkoi hyviä otteitaan ja kaatoi Jukurit maalein 5-2 (1-0, 3-1, 1-1).

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme sarjapistettä vaatimattomalla pelillä. Vierasjoukkue Jukurit oli alusta lähtien unelias, ja vantaalaiset tulivat peliin valmistautuneempana. Lohinutut ovat nyt voittaneet kaikki kolme runkosarjan kotiotteluansa.

Mikkeliläisten päävalmentaja Antti Pennasen mukaan ottelu ratkesi pitkälti joukkueen ottamiin jäähyihin. Jukurit sai ottelussa 16 minuuttia rangaistuksia.

− Tämä oli kova ja fyysinen ottelu. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Otimme aivan liikaa jäähyjä, Pennanen kommentoi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli kiitollinen ryhmänsä valmistautumiseen ja yleiseen nälkäisyyteen.

− Työmäärästä kiitos taas jätkille. Olimme piirun verran nälkäisempiä ja ahneempia. On hienoa nähdä joukkueen yhteinen panos, Mälkiä totesi.

Tasaista vääntöä

Kiekko-Vantaa lähti otteluun latautuneempana kuin mikkeliläiset vierailijansa. Alusta lähtien pelissä näkyi nuoren ja innokkaan vantaalaisjoukkueen kasvanut nälkä ja ahneus. Joukkue käytti hyvin mahdollisuutensa ja oli tehokkuudessa ensiluokkainen.

Ottelun kuparisen rikkoi Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen hyvistä Tomi Tuomiston ja Jere Laineen syötöistä. Kyseinen ykkösvitja on eittämättä eräs Mestiksen parhaimmista ketjuista. Leinoselle keskiviikkoillasta tehot 1+1 ja Laineelle niin ikään 1+1.

Kiekko-Vantaa, vaikka hallitsikin aavistuksen kenttätapahtumia, tuskasteli hyökkäyspelinsä avauksien kanssa. Jukurit tukkivat keskikentän tiiviisti, eikä muutamista paikoista huolimatta joutunut taipumaan toista kertaa.

Kolme takaiskua riitti Norjalle

Toiseen erään Jukurit sai kolmella yhtä vastaan-hyökkäyksen, mutta ottelun tyylin mukaan sekään ei tuonut mikkeliläisille toivottua tulosta. Kiekko-Vantaan maalivahti Lassi Yrjölä torjui muutamat yritykset, vaikka joutuikin lopulta kaivamaan pikkumustan kaksi kertaa verkostaan.

Lohinutut pääsivät lisäämään johtonsa 2-0:aan, kun Jukurien Marko Kauppinen otti jäähyn kampituksesta. Ylivoimamaalista vastasi Nico Friman. Kun vantaalaiset tekivät pariin minuuttiin myös johtolukemat 3-0:aan, Jukurimaalivahti Mika Norja sai tulla penkille ja Pennanen vaihtoi tolppien väliin Juhana Ahosen.

Mitäänsanomatonta peliä

Jukurit esittivät keskiviikkona mitäänsanomattomia otteita. Sen syötöt karkasivat kotijoukkuetta useammin vastustajille. Hyökkäykset olivat kuitenkin näyttäviä silloin, kun ne onnistuivat. Taustalla on siis taitoa, mutta sitä ei osattu kanavoida.

Kolmas erä oli kenties eristä parhain mikkeliläisille. Lukuun ottamatta tilannetta, jossa puolustaja Ilkka Vaarasuo loukkasi itsensä laitakahinassa eikä palannut enää peliin. Kolmannessa erässä kumpainenkin joukkue onnistui kertaalleen maalinteossa, ja yhteislukemat 5-2:een viimeisteli Laine.