Kiekko-Vantaan Friman sankarina - ottelusarja Jukureita vastaan seitsemänteen otteluun

K-Vantaan Nico Friman sivalsi voittomaalin 1078 katsojan todistaessa.
Kiekko-Vantaa tasoitti ottelusarjan Mikkelin Jukureita vastaan 3-3:een, kun se voitti jatkoerällä Nico Frimanin maalilla mikkeliläiset lukemin 4-3. Ratkaiseva ottelu pelataan lauantaina Mikkelissä.

Kiekko-Vantaa tasoitti Tikkurilassa perjantaina otteluvoitot 3-3:een Mikkelin Jukureita vastaan ensimmäisellä jatkoerällä lukemin 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 1-0). Seitsemäs ja ratkaiseva ottelu käydään lauantaina Mikkelissä.

Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen komensi maalinsuulle Christian Heljangon, jolla on kokemusta K-Vantaasta. HIFK:n maalivahti pelasi alkukaudesta kymmenisen ottelua lohipaidassa.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Jukurien Teemu Turunen tehopistein 2+1 ja Kiekko-Vantaan Jere Laine, joka tehtaili 1+1.

Jukurien päävalmentaja Pennasen mukaan peliin sisältyi muutama helppo maali.

− Olen tyytyväinen joukkueen peliin. Jäi sellainen olo, että pystyimme tuottamaan sen kaksikymmentä maalintekopaikkaa, mikä tietää sitä kolmea maalia. Meni muutama helppo maali, Pennanen totesi.

K-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli ilahtunut silminnähden.

− Peli aaltoili ja pienestä se on kiinni. Molemmilla oli suuntaan ja toiseen mahdollisuuksia. Helvetin hienoa taistelua meiltä. Saimme taas yhden pelin lisää kauden loppuun, Mälkiä kommentoi.

Ensimmäinen laukaus, ensimmäinen osuma

K-Vantaa lähti otteluun tapansa mukaan vauhdikkaasti. Jukurit ei ollut vielä herännyt otteluun, kun vantaalaiset siirtyivät 1-0-johtoon kapteeni Toni Leinosen laukauksella ajassa 1.53. Kippari laukoi suoraan syötöstä, kun Pekka Niemimaa ja Julius Rantaeskola tekivät esityön.

Jukurit sai ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan noin viiden minuutin kohdalla, kun Turunen pääsi vapaasta paikasta yrittämään, mutta ei viimeistellyt maalia.

Maalineduskärhämän jälkeen K-Vantaan maalivahti Jani Kautto sai kampituksesta rangaistuksen, eikä Jukurit antanut ylivoimalla armoa, vaan iski pelin tasoihin ajassa 14.28. Turunen tehtaili illan ensimmäisen maalinsa likimain nollakulmasta, kun Teemu Henritius ja Teemu Suhonen syöttivät.

Erän lopulla Jukureilla oli mahdollisuus siirtyä johtoon, kun puolustaja Jarno Pavén kokeili Kauton refleksejä laukauksellaan. Tauolle tasalukemin 1-1.

Kiekko-Vantaalle kaksi maalia, Jukureille kaksi tolppaa

Janne Öfverström sai toisen erän alussa maukkaan paikan, kun hän pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta ampui epäonnekseen kuitenkin kiekon ohi maalin. K-Vantaan ykkösvitja Nico Friman-Panu Mieho-Joel Lehtinen pyöritti peliä mallikkaasti.

Ottelun toinen ylivoimamaali näki päivänvalon ajassa 25.50, kun Jukurien Niko Laakkonen otti jäähyn korkeasta mailasta. Lohipaitojen Laine tykitti viivalta pikkumustan maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Aleksi Järvinen ja Mieho. Valotaululle lukemat 2-1.

K-Vantaan juhlat saivat lisäpontta, kun viitisen minuuttia ennen toisen erän päätöstä Lasse Uusivirta sai kiekon lapaansa ja laukoi vastustamattomasti Leinosen ja Laineen syötöstä tilanteeksi 3-1.

Ottelu tasoihin, ratkaisu jatkoerällä

Jukurit lähti kolmanteen erään ylivoimalla, kun K-Vantaan Öfverström otti kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Kokenut mikkeliläisryhmä onnistui maalinteossa, ja peli oli 3-2.

Hetken kuluttua tuosta lohien Teemu Mielonen syötti Järviselle, jonka kuti meni kuitenkin ohi maalin. Jukurit heräsi taistelemaan voitosta, ja Roope Ranta pääsikin yrittämään vapaasta paikasta maalia, mutta epäonnistui.

Tasoituksen 3-3:een tehtaili Turunen illan toisellaan. Syöttäjäksi merkittiin Miro Mäkinen.

Jatkoerällä K-Vantaan Friman pääsi nousemaan laidalta ja ampui napakasti Heljankon varusteista kiekon verkkojen perukoille ajassa 60.37. Näin vantaalaiset tasoittivat ottelusarjan 3-3:een, ja ratkaisu saadaan lauantaina Mikkelissä.