Kiekko-Vantaa taltutti sarjakärjen - Jukurien tappioton putki katkesi

Jani Kautto torjui sunnuntaina lähes kaiken.
Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän 3-1-voiton sarjakärki Jukureista. Voitot ovat keskinäisistä otteluista nyt 2-2.

Tikkurilassa pelattiin sunnuntaina varsin hyvätasoinen Mestis-ottelu Kiekko-Vantaan ja Jukurien välillä. Kotijoukkue voitti taistelun pitkälti toisen erän osumillaan numeroin 3-1 (0-0, 2-0, 1-1).

Ottelu käytiin puolustuksen kautta. Kumpikin joukkue puolusti hyvin, ja Kiekko-Vantaa onnistui tekemään vaadittavat maalit tehokkaasti. Sarjakärjelläkin oli mahdollisuutensa, mutta lohipaidat taistelivat urheasti.

Tasaväkistä kamppailua ja yhtäläisiä mahdollisuuksia

Kiekko-Vantaa lähti otteluun vauhdikkaasti. Jukurit oli hyvin pelissä mukana ja pitikin kiekkoa aika ajoin lupaavasti, mutta sininutut loivat parhaimmat maalintekopaikat. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta oli sitäkin viihdyttävämpi.

- Me emme olleet tänään parhaimmillamme. Tiesimme, että Kiekko-Vantaa on kova vastaiskujoukkue. Olemme olleet tylyjä maalinteossa, mutta nyt teimme liikaa virheitä, kommentoi Jukurien valmentaja Timo Turunen.

Kummassakin leirissä toteutettiin yksinkertaisesti kaksinkamppailujen tärkeyttä. Taklauksia jaeltiin ja otettiin vastaan tuon tuosta. Kun erää oli jäljellä 13.54, syntyi kahakka, jota puitiin salomonin tuomiolla, kumpikin osapuoli väkivaltaisuudesta kahden minuutin jäähyille.

Ensimmäisen erän puolivälissä Kiekko-Vantaa piti kiekkoa enemmän, ja Jukurit haki maalia hanakasti, mutta edelleen ilman tulosta. Kiekko-Vantaan paras mahdollisuus osui viimeisten viiden minuutin kohdalla, kun Julius Rantaeskola pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta maali ei vielä maistunut.

Kiekko-Vantaan ykkös- ja kolmoskentälliset saivat runsaasti peliaikaa. Erityisesti Janne Örverström-Janne Juutinen-Miro-Pekka Saarelainen -ketju sai vastuuta, niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin.

Kiekko-Vantaan salama-alku

Toinen erä alkoi Kiekko-Vantaan osalta nihkeämmin kuin ensimmäinen. Joukkueella oli vaikeuksia avata peliä, kun Jukurit karvasi varsin ahkerasti jo ylhäältä. Vantaalaiset tekivät kuitenkin salama-alun, sillä toista erää oli pelattu vain 22 sekuntia, kun Pekka Niemimaa tykitti yläriman alapuolelle kovan rannelaukauksen.

- Pelasimme pirun hyvän pelin. Kaksi ensimmäistä erää maalintekopaikat olivat tasan. Pelasimme kuitenkin fiksusti. Jukurit oli hyvä, mutta me taistelimme hyvin, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

1-0-johtomaaliin syöttäjiksi merkittiin Sebastian Moberg ja Jere Laine. Hetkeä myöhemmin lohipaitojen Joel Lehtinen yritti vanhanaikaista, mutta ei siinä onnistunut. Jukurimaalivahti Mika Norja torjui hienosti.

Kiekko-Vantaan hyökkäykset olivat teräviä, mutta Norja piti Jukurit mukana pelissä. Kiekko-Vantaa juhli 2-0-maalia ajassa 28.08, kun Lassi Raitanen ampui oman paluukiekkonsa verkon perille. Jukurien yritykset kariutuivat vakuuttavasti pelanneeseen maalivahti Jani Kauttoon.

Toiseen erään mahtui vielä maukas maalintekopaikka vierailijoille, kun Roope Ranta laukoi tolppaan. Erän lopussa lohipaitojen maalivahti Kautto torjui unelmatorjunnan venyttämällä itsensä kiekon eteen, kun Jukurien Miro Mäkinen veivasi maalinkulmalla.

Hyvän puolustuksen kautta voittoon

Kolmannen erän alussa maali roikkui niin sanotusti ilmassa. Kiekko-Vantaa oli johdossa, eikä Jukurit saanut ryhtiliikettä aikaiseksi. Vasta ajassa 48.31 Teemu Turunen iski Niko Laakkosen syötöstä kavennuksen 2-1:een.

Tovi myöhemmin Ranta pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, mutta ei päässyt ylärimaa pitemmälle. Ottelu ratkesi varsinaisesti vasta ajassa 55.47, kun Kiekko-Vantaan Teemu Väisänen ampui kauden ensimmäisen maalinsa ja siivitti joukkueensa 3-1-johtoon.

Ajassa 58.24 Jukurit otti Norjan vaihtoon ja iski laatikkoon kuudennen pelaajan. Leinonen piti jännityksen tapissa ottamalla puoli minuuttia ennen peliajan päätöstä rangaistuksen estämisestä. Samassa Jukurit otti aikalisän, mutta Kiekko-Vantaa oli mennyt menojaan.