Jukurit rutiinityöllä voittoon Vantaalla

Jukurien Joonas Kalliola teki joukkueensa molemmat maalit Vantaalla.
Lauantaina Tikkurilan Urheilupuistossa nähtiin Kiekko-Vantaan ja Jukurien kohtaamisessa monenlaista, muun muassa tappelu ja tyylipuhdas ilmaveivi. Mikkeliläiset veivät niukan voiton vantaalaisista rutinoituneella otteella.

Mestiksen lauantain kierroksella Tikkurilassa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Jukurit. Joukkueet järjestivät viihdyttävän kiekkoillan 640 katsojalle. Mikkeliläiset olivat parempia lukemin 2-1.

Tunteet olivat pinnassa heti alussa. Ottelun tuomaristo jakoi ottelussa yhteensä 103 minuuttia jäähyjä, kuten kolme pelirangaistusta ja yksi kymmenen minuutin käytösrangaistus. Kiekko-Vantaalle ei jäänyt taistelusta hyvä mieli, sillä sen vikkelä Iikka Kangasniemi loukkaantui. Jukurien Iivo Hokkanen taklasi vauhdilla lohipaitaa, ja sai viiden minuutin rangaistuksen ja automaattisen pelirangaistuksen.

− Tiesimme, että tulemme tiukkaan paikkaan. Olen tosi ylpeä joukkueesta. Vantaan asemaa horjuttaa tietenkin, että he eivät pääse harjoittelemaan yhdessä. Olen tyytyväinen siihenkin, että pystyimme pelaamaan hyvin johtoasemassa, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kuvaili.

Kiekko-Vantaan pääkäskyttäjä Jami Kauppi soimasi tilannetta, jossa oli soiteltava pelaajien perään, että tulisivat pelaamaan.

− Kyllä tämä meidän päivämme on ollut melkoinen. Neljä pelaajaa oli aamujään jälkeen loukkaantuneena ja kipeänä.

− Nämä kotitappiot tuntuvat raskailta. Kyllä Jukurit vei peliä, mutta taistelimme hyvin, Kauppi totesi.

Jukurit hyvällä jalalla liikkeellä

Sarvipäät hyppäsivät kaukaloon pirteän vauhdikkaasti. Kovasta vauhdista tunnettu vantaalaisryhmä jäi jalkoihin, kun Jukurit vyörytti hyökkäyksiä maalivahti Jani Kauton vartioimalle maalille. Mikkeliläiset hallitsivat ottelun alussa selvästi, Kiekko-Vantaa pääsi ensimmäiseen laadukkaaseen hyökkäykseen vasta viiden minuutin pelin jälkeen.

"Nämä kotitappiot tuntuvat raskailta"

Jukurien Teemu Turunen väläytti taitojaan, ja esitteli vantaalaisyleisölle ilmaveivin, jonka kuitenkin Kautto torjui. Ensimmäisen erän puolen välin tienoilla kaukalonlaita hajosi. Ottelu keskeytettiin suurin piirtein vartiksi, mutta peli jatkui varsin hyvänä.

Kiekko-Vantaan hyökkäys unessa

Kiekko-Vantaan hyökkäystapa ei näyttänyt kovinkaan tehokkaalta. Joukkue oli kuin puoliunessa, eikä tuloksia alkanut näkyä. Sen sijaan Jukurit rikkoi kuparisen, kun Joonas Kalliola sivalsi ajassa 21.06 maalin edestä kiekon maaliin. Osuman syöttivät Anthony Guttig ja Riku Pitkänen. Maali tuli ylivoimalla.

Lohipaidat kärsivät lukuisista jäähyistä. Peli puuroutui eikä erikoistilannepelaaminen ollut vantaalaisilla kehuttavaa. Ajassa 26.18 Kalliola iski ottelussa toisen maalinsa ja vei Jukurit 2-0-johtoon.

Paras tilanne kavennukseen tuli vantaalaisille yllättävästi, kun Aleksi Järvinen pääsi yksin läpi. Yritys jäi kehnoksi, ja numerot taululla pysyivät samoina. Ikävintä toisessa erässä oli se, että Kangasniemi loukkasi itseään Hokkasen taklauksesta. Hokkanen sai tilanteesta pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Hokkasen tempauksen takia alkoi tappelu, jossa ottivat Jere Laine ja Santeri Lukka mittaa toisistaan. Molemmat pelaajat komennettiin nujakan päätteeksi suihkun puolelle.

Guttigin ketju erityisen taidokas

Jukureilla oli heittää ykkösketjuunsa taidokkaita pelaajia. Ketju Guttig-Oula Palve-Riku Pitkänen pyöritti peliä sinipaitojen puolustuksessa näyttävästi. Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa alkoi taklata yhä enemmän.

Kolmannen erän puolessa välissä lohipaidat pääsivät lähelle Jukureita, kun Henri Tamminen pääsi laidasta läpiajoon. Ottelun hyvin pelannut jukurimaalivahti Ronan Quemener ei mahtanut laukaukselle mitään, ja Kiekko-Vantaa nousi maalin päähän.

Lohipaidat aloittivat hurjan loppukirin, mutta aika loppui kesken. Täydet kolme sarjapistettä matkasivat Jukurien mukana Mikkeliin maalein 2-1.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran keskiviikkona. Kiekko-Vantaa matkustaa KooKoon vieraaksi Kouvolaan ja Jukurit isännöi Kajaanin Hokkia.