Kiekko-Vantaan taantuma jatkui - Jokipojat vei jännitysnäytelmän

Jokipoikien Samu Pitkänen saalisti tehopisteet 1+3.
Lauantain Mestis-kierroksella lauantai-iltana Tikkurilassa toisensa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja Jokipojat. Vierailijoiden pelin pelasti kultakypärä Samu Pitkänen ja maalivahti Mikael Edelmann. Loppulukemat joensuulaisille 4-3 jatkoajalla.

Kiekko-Vantaan huima kiri 3−2-tappioasemasta tasoihin Jokipoikia vastaan lauantaina ei riittänyt Tikkurilassa, vaan Jokipojat vei lopulta vierasvoiton jatkoajalla numeroin 4−3 (3−1, 0−1, 0−1, 1−0).

Ottelun tähdeksi nousi vierailijoiden kultakypärä Samu Pitkänen, joka tehtaili tehopisteet 1+3. Joensuulaisten maalivahti Mikael Edelmann torjui 44 kertaa, kun vantaalaisten Lassi Yrjölä nappasi 21 laukausta.

Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen hehkutti ottelun jälkeen omiensa peliesitystä.

− Ensimmäisessä erässä tiesimme, mihin tulimme. Tikkurilassa on pieni kaukalo ja koska Kiekko-Vantaalla on alla nippu tappioita, tiesimme, että vastustaja tulee tauon jälkeen kovaa, Aaltonen kuvaili.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

− Lähdimme otteluun hyvin. Kaikki pelaajat raapivat tosiaan kaiken irti itsestään. Jokipoikien maalit olivat pääosin aika halpoja, vaikka peli oli kuitenkin hyvätasoinen, Mälkiä totesi.

Osumat sytyttivät ottelun hetimmiten

Kiekko-Vantaa lähti otteluun kovalla vauhdilla, mutta Jokipojat ei näyttänyt olevan siitä moksiskaan. Päinvastoin joensuulaiset hyödynsivät tarjotut tilaisuudet ja iskivät ottelun kuparisen rikki ajassa 3.29. Maalintekijänä Ossi Pellinen Pitkäsen syötöstä.

Pienen ujostelun jälkeen Jokipojat tuli peliin enemmän mukaan ja pystyi luomaan hyviä maalintekotilaisuuksia. Kun peliä oli pelattu 7.19, Kiekko-Vantaan hyökkääjä Nico Friman teki illan kauneimman maalin.

Friman sai kiekon, nousi hyökkäysalueelle, harhautti kaksi pelaajaa ja kolmanneksi vielä maalivahti Edelmannin. Tyhjään reppuun oli helppo osua, ja valotaululle lukemat 1−1.

Jokipojat iski toisen maalinsa ylivoimalla, kun Kiekko-Vantaan Janne Öfverström otti jäähyn kampituksesta. Maalintekijäksi kirjattiin Esa Lehikoinen, syöttäjiksi Janne Väyrynen ja Pitkänen.

Lukemat 3−1:een laukoi Pitkänen ja syöttäjiä olivat Pellinen ja Joel Olkkonen. Ensimmäisen erän lopussa vantaalaisten Panu Mieho pääsi tulittamaan tyhjään maaliin, mutta kiekko singahti yli maalipuiden.

Kiekko-Vantaa nousee maalin päähän

Toisen erän alussa vantaalaisten Miro-Pekka Saarelainen pääsi vapaaseen paikkaan, mutta laukauksen sijaan hän päättikin syöttää. Tilanne kuivui kokoon. Kumpikin joukkue oli jättänyt osat voimanrippeensä pukukoppiin, sillä toisessa erässä intensiteetti ja tempo olivat muuttuneet hitaaksi puurtamiseksi.

Pelin kuvaan kuului pieni hetki myös päädystä päätyyn -peliä. Jokipoikien kannalta huolestuttavaa oli se, että joukkue otti kolme jäähyä lyhyeen aikaan, ja Kiekko-Vantaa sai tilaisuuden pelata runsaan minuutin viidellä kolmea vastaan.

Tuollaista tilaisuutta ei voi hukata, eikä vantaalaisryhmä jättänyt sitä käyttämättä. Tilanteeksi 2−3 iski Joel Lehtinen. Osuman jälkeen Kiekko-Vantaa painosti joensuulaisia kaikin tavoin. Erän lopussa Jokipojat otti vielä yhden jäähyn, ja sen parhaaksi paikaksi muodostui Pellisen läpiajo, josta ei kuitenkaan maalia tullut.

Kolmannessa erässä kaikki peliin

Kolmas erä alkoi siitä, millä se alkoi ottelun alussa. Toisen erän pienoinen suvantovaihe oli tipotiessään ja vauhtia oli taas mukana oiva annos. Kiekko-Vantaan takaa-ajo oli valtaisaa, mutta vastustajan maalivahti Edelmann piti torjunnoillaan tilanteen ennallaan.

Kiekko-Vantaa luisteli oikeastaan ensimmäisen kerran kauden aikana koko 60-minuuttisen ottelun. Ottelun tasoihin iski lohien Öfverström, mutta jatkoajalla Jokipoikien maalista vastasi Olkkonen, ja kaksi tärkeää sarjapistettä matkasivat Pohjois-Karjalaan numeroin 4−3.