Jokipoikien tappioputkelle tyylipuhdas päätös

MESTIS / Raportti
Tutut joensuulaisnimet upottivat Kiekko-Vantaan.
Kuva © Antti Varonen
Jokipojat onnistui katkaisemaan viiteen otteluun venyneen tappioputkensa Vantaalla, missä se kävi kukistamassa isäntäjoukkue K-Vantaan varsin tasapainoisen esityksen päätteeksi maalein 1-4.

Joensuulaisten otteita lauantain kamppailussa leimasivat rentous ja tasaisuus. Viiden ottelun tappioputken tuoma rasite otteisiin ei juurikaan ilmeestä näkynyt: vierasjoukkue sai puolustettua johtoasemaansa suurella sydämellä.

Suurin yksittäinen tekijä elintärkeän voiton taustalla oli viimeistelyn tehokkuus. Joensuulaisia pitkään vaivannut asia oli Tikkurilassa kunnossa, ja vieläpä kun hiukan hyytynyt ykkösketju pääsi tehoilun makuun, oli ilta joensuulaisittain varsin makea.

Jokipojat nousi näin jo kolmen pisteen päähän LeKille hävinneestä Kajaanin Hokista, joka on sarjassa viidentenä.

Vantaalaisten ero seitsemäntenä majailevaan Jukureihin venyi puolestaan neljään pisteeseen, ja yhdeksäntenä oleva JYP-Akatemia on vielä seitsemän pisteen päässä.

Blomqvistin hanat aukeamassa uudestaan

Avauserässä joensuulaiset olivat hienoisesti vastaantulijoita, mutta silti se rokotti vantaalaisia kahdesti. Jokipoikien avausosuman tälläsi Sami Blomqvist, joka osui takaisin pistepörssin kärkeen nousseen Mikael Ruohomaan nerokkaasta esityöstä ohi Aaro Peltosen ajassa 11.21.

Osuman jälkeen vantaalaiset pääsivät myllyttämään kahden miehen ylivoimaa, mutta edes onnea ei ollut. Paikkoja syntyi mielin määrin, mutta kanukkiveskari Dan Spence oli mies paikallaan ja samalla yksi voiton suurimmista sankareista.

Toisen osuman niittasi Heikki Puustinen maaliviivalta erän lopussa. Tšekkitaituri Jakub Sramek toi kiekon röyhkesti maalille, ja Puustinen pääsi tuikkaamaan irtokiekon ohi Peltosen.

Avauserän loppuminuutit mentiin vantaalaisten hallinnassa, mutta sama teema jatkui kuin aiemminkin: paikkoja syntyi, mutta sisään asti pikkumusta ei liidellyt.

Toisessa erässä vantaalaisjoukkue lähti hakemaan vimmatusti kavennusta, mutta tuloksetta. Muun muassa Sanghoon Shinille tarjoiltiin avointa häkkiä, mutta Spence venyi tämänkin edelle.

Helpottavan osuman joensuulaisille tälläsi kapteeni Jarkko Immonen ylivoimalla. Seuraikonin jo kauden yhdettätoista maalia oli pohjustamassa puolustaja Esa Lehikoinen, jonka nappisyöttö vapautti Immosen avoimeen maalipaikkaan. Päätöserään lähdettiin siis vierailijoiden 0-3-johdossa.

Åsten nousi parrasvaloihin

Vantaalaisille toivon kipinää sytytteli Micke-Max Åsten, joka sivalsi 1-3-kavennuksen ajassa 46.16. Ero venyi taas kolmeen maaliin hyvinkin äkkiä, kun Sami Blomqvist tälläsi loppulukemat 1-4 suoraan Ruohomaan aloitusvoitosta ohi Peltosen.

Loppua kohden alkoivat myös tunteet kuumeta, aivan kuten joukkueiden aiemmissakin kohtaamisissa. Lohipaidoista maalintekijä Åsten oli eniten tulisieluinen, ja hyökkääjä passitettiin suihkun puolelle käytöskympin myötä.

Johtoaseman jäädytys toimi joensuulaisilta mallikkaasti, eikä K-Vantaa päässyt enää tosissaan uhittelemaan vahvempiaan.

Kummankin kausi jatkuu erikoisempana pelipäivänä, torstaina 20. helmikuuta. Jokipojat saa Mehtimäellä isännöitäväkseen JYP-Akatemian, kun taas vantaalaisjoukkue matkaa Savonlinnaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle