Kiekko-Vantaalle seitsemäs peräkkäinen kotivoitto - IPK oli väsynyt

Puolustaja Nico Nurmikanta iski lauantaina tehopisteet 2+1.
Kiekko-Vantaa voitti lauantai-iltana Iisalmen Peli-Karhut selkeästi 6-1. Maajoukkuetaon jälkeen vakuuttavasti esiintynyt puolustaja Nico Nurmikanta iski tehopisteet 2+1.

Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kotijoukkue Kiekko-Vantaa voitti Iisalmen Peli-Karhut maalein 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Ottelun sankariksi nousi maajoukkuetauon jälkeen vakuuttavasti pelannut Kiekko-Vantaan puolustaja Nico Nurmikanta, joka tehtaili tehopisteet 2+1.

Joukkueet lähtivät otteluun siten, että Kiekko-Vantaa lähti parantelemaan sijoitusta kärjen tuntumassa, kun taas IPK on taistellut sarjan tyvessä jo pitemmän aikaa. Voitto oli lohipaidoille seitsemäs peräkkäinen kotivoitto ja he nousivat lauantain pelin jälkeen sarjataulukossa kolmanneksi.

− Ei se ollut helppoa, vaan meillä oli vaikea ensimmäinen erä. Kävimme erätauolla läpi, että ei riitä. En ole laskenut tehoja, mutta kiva, kun niitä tulee. Joulutauko tekee hyvää, kun saa jotain muuta elämään, Nurmikanta sanoi.

Jäähyjen värittämä ensimmäinen erä

Tuleva joulutauko siinsi jo pelaajien silmissä, kun alussa haparoitiin. Syötöt menivät harakoille, tuli kaatumisia ja hutikuteja. Kiekko poltteli selvästi lavoissa. Ensimmäinen vaarallinen maalintekotilaisuus tuli Kiekko-Vantaan Niklas Anderssonille, joka pääsi ampumaan Nurmikannan hyvästä syötöstä. Maalia ei vielä tuosta tullut.

Ensimmäisen kuuman pelaajan elkeensä esitti Nurmikanta laukomalla tolppaan suoraan syötöstä -tilanteessa. Erän puolenvälin tienoolla IPK pääsi paremmin peliin mukaan. Syötöt alkoivat pysyä lavoissa, ja joukkue sai aikaan monia mahdollisuuksia tehdä maali. Vain tehokkuus puuttui.

IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen oli pahoillaan, että hänen ryhmänsä otti niin monia jäähyjä.

− Selvästi parempi joukkue voitti tänään. Kyllä me rimpuilimme, mutta pikkuhiljaa peli meni vantaalaisille. Olemme pelanneet viisi peliä viikkoon. Tänään tuli paljon jäähyjä, Niiranen totesi.

Loppupuolella erää Kiekko-Vantaan Pekka Niemimaa nousi vahvasti keskeltä aina maalille asti, missä osui IPK-maalivahti Tuomas Tolosen päälle. Tolonen sai tilanteessa kovan osuman päähän, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

Ottelun ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla ajassa 17.03, kun Nurmikanta ampui vantaalaiset johtoon kippari Toni Leinosen ja Lasse Uusivirran hyvistä syötöistä. Lohipaitojen luottopuolustajan laukaus oli silkkaa ranteen letkeyttä.

IPK:n sisuuntuminen ei auttanut

IPK lähti toiseen erään sisuuntuneena, mutta se ei riittänyt, kun Kiekko-Vantaa iski erässä kolme maalia. Iisalmelaiset saivat pitkiä hyökkäyksiä nyt ensimmäisen kerran koko ottelussa. Tasoitus roikkui ilmassa, eivätkä lohipaidat mahtaneet mitään, kun tuli tasoitus 1-1:een. Maalin iski Mikko Komulainen, ja maalin syöttivät Janne Pälve ja Joona Tolvanen.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli tyytyväinen.

− Oli hyvä, että pystyimme tekemään töitä neljällä ketjulla. Se oli tämän illan voiton takeena, Mälkiä sanoi.

Ottelussa ajettiin miestä laitaan oikein urakalla, mutta kaikki tapahtui hyvällä urheilumielellä eikä kukaan valittanut. Kiekko-Vantaa kärsi silti suuren tappion, kun puolustaja Lassi Raitanen taklasi IPK-pelaajan yli päin pleksiä. Raitanen poistui pukuhuoneeseen eikä palannut enää otteluun.

Kotijoukkueen johtomaali syntyi puolessa välissä erää, kun Nurmikanta löysi toisen kerran aukon Tolosen vartioimasta maalista, ja tilanne muuttui 2-1:een. Syöttäjinä Julius Rantaeskola ja kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt Niemimaa.

Kiekko-Vantaan voitonavaimet olivat selkeästi myös tehokkaan ylivoiman lisäksi kaksinkamppailuissa, joista lohipaidat voittivat suurimman osan. Toiseen erään mahtui vielä maukas tilaisuus, kun Kiekko-Vantaa sai yllättäen kolmella yhtä vastaan hyökkäyksen, mutta tilanne tuli yhtä yllättäen myös vantaalaisille ja tilanne purkautui.

Kiekko-Vantaa lähti kolmanteen erään taistelumielellä. Peli oli vauhdikasta puolin ja toisin, mutta paremmat paikat tehdä lisää maaleja olivat Kiekko-Vantaalla. Kotijoukkue voitti erän 2-0, mutta peli oli pelattu lähes tulkoon jo vantaalaisten tehokkaan toisen erän jälkeen.

Lassi Raitasen loukkaantumisen jälkeen pakin paikan otti hyökkääjä Joonas Hyttinen.