Mäkinen tehoili tasaisesta taistosta kaksi pistettä Vantaalle

MESTIS / Raportti
Atte Mäkinen piiskasi K-Vantaan voittoon kahdella maalillaan.
Kuva © Timo Savela
Hokin surullinen saldo vierasotteluissa sai jatkoa, kun kajaanilaisjoukkue kärsi 3-2-jatkoaikatappion Kiekko-Vantaalle. Hokki johti ottelua vielä kolme minuuttia ennen loppua, mutta vantaalaisten sankariksi nousseen Atte Mäkisen kaksi maalia toivat loputa isännille toisen perättäisen voiton.

Viime aikoina Hokin perisyntinä maalinteon lisäksi ovat olleet heikot avauserät. Myös perjantain ottelussa kajaanilaiset olivat alussa K-Vantaata potkun perässä. Alun suuntaukset olivat kuitenkin enemmän virkeällä jalalla liikkeellä olleiden vantaalaisten hyvyyttä kuin Hokin huonoutta.

− Olimme hyvin valmistautuneet, mutta emme saaneet silti ensimmäiseen seitsemään minuuttiin hirveästi hippaa. Ei voi laittaa meidän valmistautumisemme piikkiin, vaan kyllä oli nyt vastustajan silkkaa hyvyyttä. Tietysti ensimmäistä kertaa kohtasimme tällä kaudella, joten vertailukohtaa ei kamalasti ole, tunnusti Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

− Lähdimme peliin todella hyvin, ensimmäisen erän loppua kohti se vähän tasoittui, komppasi K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Kotijoukkue pääsi heti alkuhetkillä ylivoimalle, ja se myös käytti tilaisuutensa hyväksi. Joonas Hyttinen heitti kiekon laidalta pienestä kulmasta kohti maalia, ja Teemu Mielonen ohjasi pelivälineen verkkoon.

Erän edetessä myös Hokki pääsi hiljalleen peliin mukaan, ja viimeistään toisella kaksikymppisellä se hyppäsi kuskin paikalle. Joukkue loi runsaasti tilanteita Jani Kauton vartioimalle vantaalaismaalille, mutta maalinteko oli jälleen nihkeää.

− Alun jälkeen saimme pelistä kiinni, ja ihan nousujohteisen pelin aikaiseksi, mitä lähdimme hakemaankin, Laukkanen kertoi.

− Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat Hokin paras jakso tässä pelissä. Me emme päässeet omista pois, ja se kerta kun pääsimme, niin emme ainakaan päässeet siitä enää syvään. Sitten siinä tuli joku jäähy, ja erän jälkimmäinen puolisko oli vähän parempaa meiltä, Mälkiä pyöritteli.

Lopulta erän puolivälin lähestyessä Hokki onnistui. Roni Viirlas roiskaisi kiekon viivasta ohi maalin, ja alkukaudesta oivassa maalivireessä löytänyt Christoffer Seppelin survoi päätylaudasta pompanneen pelivälineen verkkoon.

Dramaattinen loppu lisäsi Hokin vierastuskaa

Kolmas erä lähti käyntiin tunnustelevasti, ja asetelmia haettiin varsin varovaisella pelillä.

Julius Rantaeskolan hyökkäyspään jäähyn myötä Hokille tarjoutui illan kolmas ylivoima, ja tällä kertaa kajaanilaiset käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Risto Mattila laukoi siniviivasta ja Aki Kangasmäki ohjasi kiekon sisään.

− Kolmas erä oli tasainen ja tiukka kamppailu. Se mistä Hokki pääsi johtoon, oli kyllä sellainen jäähytuomio, ettei ole vähään aikaan nähty. Jos jääkiekkopelissä tulee tuollaisesta tilanteesta jäähy, niin en tiedä mitä lajia on pelattu tai valmennettu, Mälkiä hämmästeli.

Tappioasemassa vantaalaiset hyökkäsivät hanakammin, mutta Hokki pelasi hyvää ja aktiivista johtoasemapeliä, eikä sortunut peruutteluun. Vielä erän viimeisillä minuuteillakin vieraat hakivat hanakasti nopeita vastahyökkäyksiä, mutta Kautto kesti.

− Se ensimmäinen vierasvoitto, siinä olimme hyvin kiinni. Emme passivoituneet yhtään, ja uskalsimme koko ajan pelata. Siitä vähän eriskummallinen aloitustappio, josta tasoihin, ja sitten kaverille hieno jatkoaikamaali, Laukkanen kertasi.

Vantaalaiset vetivät maalivahtinsa pois jo kolmisen minuuttia ennen summeria, ja värkkäsivätkin tasoituksen välittömästi. Kautto ehti olla vaihtoaition puolella ainoastaan kaksi sekuntia, kun Atte Mäkinen runnoi suoraan hyökkäyspään aloituksen jälkeen lukemat 2-2:een.

Erän loppuun Hokille tarjoutui vielä mahdollisuus kuitata menetetty johtoasemansa takaisin, kun joukkue pääsi ylivoimalle. Ratkaisua eivät linnapaidat kuitenkaan onnistuneet värkkäämään, vaan maalia lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilun minuutin verran, kun vantaalaisten sankariksi noussut Mäkinen täräytti kiekon Lasse Uusivirran poikittaissyötöstä komeasti yläkulmaan. Näin K-Vantaan ensimmäinen voitto Hokista lähes kahteen vuoteen oli tosiasia.

− Toisen erän jälkeen kävimme läpi, ettei viivassa kannata kamalasti hukata kiekkoa. Sen suuntainen kiekollinen ratkaisu tuossa jatkoajalla sitten tuli, ja peli kääntyi nopeasti. K-Vantaa ei lähde maalin takaa viiveellä, vaan sieltä tullaan vauhdilla, sanoi Laukkanen.

− Ammensimme vastoinkäymisistä hyvin sisua, uskoimme loppuun asti ja saimme palkinnon työstä. Se on joukkueelle hieno juttu, Mälkiä iloitsi.

Jatkoaikatappio toi Hokille kauden ensimmäisen sarjapisteen vierasotteluista, mutta vierasvoitot antavat vielä odottaa itseään.

− Positiivista, että saimme tästä pelistä kuitenkin kauden ensimmäisen vieraspisteen. Pelaamme mielestäni myös vieraissa koko ajan paremmin. Viikko sitten Joensuussa oli hyvä peli, ja tämä vielä astetta parempi. Töitä pitää tehdä, olla kärsivällinen ja uskoa omaan tekemiseen, Laukkanen päätti.

Hokki jatkaa vierasvoiton metsästystä jo huomenna, kun se matkaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi. K-Vantaa pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin se isännöi pääkaupunkiseudun paikallisottelussa Espoo Unitedia.

» Lähetä palautetta toimitukselle