Kiekko-Vantaan kotiotteluille murheellinen päätös

Kiekko-Vantaan kausi päättyi kotiotteluiden osalta murskatappioon.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaan Mestis-kausi päättyi kotiotteluiden osalta värikkääseen otteluun Hokkia vastaan. Vantaalaiset hallitsivat ottelua mielin määrin toisen erän puoleenväliin saakka, mutta sitten alkoivat kajaanilaisten maalikarkelot. Lopulta vieraat hakivat pisteet lukemin 1-6.

Joukkueet lähtivät otteluun tyystin erilaisista lähtökohdista. Sarjajumbona olevat vantaalaiset olivat jo ennen ottelua varmuudella ulkona pudotuspeleistä, kun taas Hokki taisteli kiivaasti puolivälierien kotiedusta.

Heti ottelun aluksi molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta, mutta aikaista avausmaalia ei nähty.

Kiekko-Vantaa kärsi kroonisesta pelaajapulasta ja lähti otteluun vain viidellä puolustajalla. Nuoret hyökkääjät Miikka Huotari ja Saku Piha tekivät lisäksi ottelussa Mestis-debyyttinsä.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta vantaalaiset aloittivat ottelun pirteästi ja saivat luotua vaarallisia hyökkäyksiä Hokin maalille. Lohipaidat onnistuivat katkomaan vieraiden avauksia kovalla prosentilla.

Hokin erien alut ovat olleet viime aikoina hyviä, mutta Vantaalla nähtiin päinvastainen ilmiö. Kajaanilaiset pääsivät kuitenkin vaikeamman alun jälkeen pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan.

Kotijoukkue pysyi läpi avauserän kuskin paikalla. Paras paikka avautui lohipaitojen nelosketjulle, jonka jokainen jäsen pääsi vuorotellen sutimaan maalin edestä. Ennakkotiedoista poiketen Hokin maalilla pelannut Antti Lehtonen kuitenkin kesti.

Jonas Elolan, Joel Närhen ja Santtu Sulanderin muodostama vantaalaisketju pelasi muutenkin todella pirteästi ja aiheutti toistuvasti päänvaivaa kajaanilaispuolustukselle.

Piristynyt Hokki ratkoi pelin toisessa erässä

K-Vantaa tuli terävästi myös toiseen erään. Joukkue pelasi suoraviivaista peliä, kiekkoa pyrittiin toimittamaan maalille aina tilaisuuden tullen.

Maalinteosta vastasi kuitenkin Hokki. Avausmaalin jälkeen kajaanilaisten ketsuppipullo aukesi ja joukkue takoi taululle nopeasti lukemat 0-3. Maalien välillä aikaa ehti kulua vain minuutti ja 29 sekuntia.

Kajaanilaiset pelasivat pitkän hyvän jakson, jonka päätteeksi Markus Korkiakoski petasi komean harhautuksensa jälkeen Niklas Näpille paikan, josta hyökkääjä pääsi niittaamaan ottelun avausmaalin. Maalista piristyneiden vieraiden toisen osuman iski hetkeä myöhemmin Christoffer Seppelin.

Seuraavaksi oli Niko Saarenpään vuoro onnistua. Balazs Sebok karvasi kiekon itselleen vantaalaismaalin edessä ja tarjoili Saarenpäälle avopaikan, josta laiturilla oli helppo työ siirtää peliväline kolmannen kerran ohi Noora Rädyn.

Toisessa erässä myös kajaanilaisten ylivoima alkoi toimia. Oskari Hämäläinen ehti kuluttaa jäähypenkkiä vain kahdeksan sekuntia, kunnes Näppi iski illan toisen maalinsa suoraan syötöstä upean syöttökuvion päätteeksi.

Vantaalaisten tuskaa kuvasi hyvin tilanne, jossa joukkueelle aukesi peräti kolmella nollaa vastaan -hyökkäys alivoimalla. Lehtonen venyi tilanteessa yhteen ottelun parhaista torjunnoistaan.

Vantaalaisten kotiottelut päättyivät tylysti

Päätöserään lähdettin ratkaisevantuntuisista lukemista. Vantaalaiset pyrkivät kuitenkin jättämään itsestään positiivisen kuvan kaukaloon, olihan kyseessä joukkueen viimeinen kotiottelu tällä kaudella.

Päätöserä oli pääosin pelailua, mutta joukkueet saivat aikaan vielä kolme maalia. Valtteri Parikka ja Korkiakoski tekivät vieraiden illan viidennen ja kuudennen maalin, ja Hokki-osumien välissä vantaalaisten Valtteri Heikkilä onnistui rikkomaan hyvän pelin torjuneen Lehtosen nollat.

Parikan maalin jälkeen lohipaitojen Janne Juutinen passitettiin ennenaikaisesti pukuhuoneen puolelle käytöksestä tuomittu pelirangaistus niskassaan.

Mestiksen runkosarja päättyy lauantaina. Kiekko-Vantaa päättää kautensa Mikkelissä Jukurien vieraana, kun taas Hokki yrittää varmistaa kotietua KooKoon kotiluolassa.