Kiekko-Vantaa taisteli voiton Hokista

MESTIS / Raportti
Aleksi Rekonen iski Hokkia vastaan tehot 2+2.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa on yhä voittamaton kotonaan. Vantaalaiset karkasivat jo parin minuutin jälkeen kahden maalin johtoon, mutta Hokki tuli vielä peliin mukaan.

Kiekko-Vantaan hyvä taisteluilme siivitti joukkueen 6-4 (2-1, 2-2, 2-1)-voittoon Hokista. Jäähyjen sotkema runsasmaalinen ottelu kääntyi lopullisesti vantaalaisille toisen erän lopussa, jolloin Aleksi Rekonen teki kaksi maalia. 

Ottelu alkoi Hokin kannalta synkissä merkeissä, sillä kajaanilaismiehistö antoi Kiekko-Vantaalle heti kaksi maalia eteen. Osumat kirjasivat tileilleen Jere Karjalainen ja Valtteri Heikkilä.

- Kunnia kuuluu vastustajan hyvälle ja nälkäiselle pelaamiselle. Pelissä oli hyviä hetkiä, mutta vähän enemmän huonoja hetkiä. Hävittiin tänään peli niillä huonoilla hetkillä. Haluaisin ehjän 60-minuuttisen, mutta se on tällä hetkellä todella lujassa, totesi Hokin valmentaja Petri Mattila.

Nopeiden takaiskujen jälkeen Hokki vaihtoi maalilleen Tuomas Tolosen.

Kokonaisuudessaan avauserä meni kajaanilaisen hallinnassa, mutta kiekko saatiin toimitettua vain kerran maaliin. Hokki pääsi esittelemään ylivoimaansa viiden minuutin kohdalla. Peliä ehti kulua vain hetki, kunnes kiekko löytyi vantaalaisvahti Joonas Korpisalon selän takaa. Asialla oli Teddy Da Costa.

- Ei saatu tänäänkään mitään ilmaiseksi. Tämä oli lähtökohtaisesti haastava ottelu, koska Petteri Lindbohm lähti Ässiin ja Henrik Koivisto Jokereiden puolelle. Kun kaksi liideriä poistui yhden päivän aikana, koitettiin myydä tätä peliä uutena mahdollisuutena uusille pelaajille, kertoi Kiekko-Vantaan valmentaja Pekka Kangasalusta.

Ottelua leimasi suuri rangaistusten määrä. Kiekko-Vantaalle vihellettiin viisi ja Hokille kahdeksan kakkosta.

- Meidän niin sanottu kolmos- ja neloskenttä hankki jäähyjä ja pelasi muutenkin energisesti. Tämä on ensimmäinen peli tällä kaudella, kun pystyttiin peluuttamaan tasaisesti neljää kenttä läpi ottelun, kehui Kangasalusta.

Toisessa erässä Hokki haki vimmatusti osumia ja tehtaili kaksi maalia. Ensin Teemu Virtala tasoitti ylivoimalla ja myöhemmin Da Costa siirsi kajaanilaiset ensimmäisen kerran johtoon. Hokilla oli johto-osuman aikaan liikaa pelaajia jäällä.

- Sitkeyteen pitää olla tyytyväinen, mutta hölmöjä virheitä tulee yhä. Ehjän 60-minuutin metsästys jatkuu. Kuusi tehtyä maalia on hyvä, mutta neljä päästettyä on liikaa, sanoi Kangasalusta.

Rekonen nosti Kiekko-Vantaan tasoihin ja johtoon toisen erän loppupuolella. Otso Rantakari puolestaan lisäsi johdon kahteen maaliin, kun päätöserää oli pelattu vasta 16 sekuntia.

Anthony Guttig käynnisti Hokin loppukirin, mutta se tyrehtyi Da Costan rangaistukseen kaksi minuuttia ennen loppua. Artem Iossafov viimeisteli ylivoimalla loppulukemiksi 6-4.

Hokki jatkaa kiertuettaan kohtaamalla HCK:n huomenna lauantaina Keravalla. Vantaalaiset puolestaan matkustavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle