Kiekko-Vantaa ja Hokki tarjosivat viihdettä koko rahan edestä

Hokin Antti Kalapudas onnistui voittomaalikisassa.
Perjantaina Kiekko-Vantaan vuoden viimeisessä kotiottelussa vierailija Kajaanin Hokki oli parempi maalein 3-2. Kiekko-Vantaan maalia vahtinut Noora Räty piti vantaalaisia mukana pelissä ja auttoi lohipaidat jatkoajalle ja aina voittomaalikisaan.

Kiekko-Vantaan vuoden viimeisen kotiottelun voitti Kajaanin Hokki voittomaalikisan jälkeen maalein 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1). Voittomaalikisassa ainoa onnistuja oli Hokin nuoruudenlupaus Antti Kalapudas, joka sijoitti kiekon maaliin tarkalla laukauksella.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen säteili iloisuutta lehdistötilaisuudessa.

− Oli hyvä ja tasainen koitos. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä. Ehkä viidellä viittä vastaan -pelaaminen oli hieman jäljessä Kiekko-Vantaata, Laukkanen kommentoi.

Hokin hyökkäyspelaaminen on ollut haussa pitemmän ajan.

− Poikien puolesta olen onnellinen, että olemme harjoitelleet paljon ja nyt niitä onnistumisia sitten tuli. Kolmanteen erään Kiekko-Vantaa tuli ryminällä ja meidän puolustuksemme joutui koetukselle. Nuori herra Kalapudas teki lopulta ratkaisun. Eikä ollut muuten ensimmäinen kerta, Laukkanen sanoi.

Kiekko-Vantaan pääkaskyttäjä Jami Kauppi ei ollut tappiosta huolimatta niin hirmuisen maansa myynyt.

− Ensimmäinen erä oli tasainen. Toisessa erässä olimme todella pinteessä, mutta Noora Rädyn hyvän pelin ansiosta peli ei repsahtanut vastustajalle. Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan nopeaa ratkaisua, Kauppi virkkoi.

− Harmittaa tietysti. Taisi olla neljäs tai viides voittomaalikisa tällä kaudella ja olemme tehneet vain yhden maalin, Kauppi mainitsi.

Kiekko-Vantaa johdossa erätauolle

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun hurjalla pyörittämisellä Hokki-päädyssä, mutta valmista lohipaidat eivät saaneet aikaan. Kun Hokki otti jäähyn erän alkupuolella, vantaalaisten ylivoimapeli oli pirteää ja kekseliästä, mutta kukaan ei tuntunut pääsevän sopivaan vetopaikkaan. Vasta kun Hokki pääsi tasalukuiseksi, vierailijat heräsivät mukaan peliin.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen ja siirsi ryhmänsä 1-0-johtoon ajassa 8.07, kun Henri Tamminen sivalsi Micke Åstenin syötöstä etukulmasta kiekon Hokin maaliin. Kiekko-Vantaa säilytti johtonsa aina toiseen erään. Kotijoukkue pelasi pirteästi koko ensimmäisen erän, mutta enempiä maaleja ei tullut.

Sininunuttujen pirteästi pelannut 18-vuotias Perttu Lesch oli pelituulella. Hän näytteli taitojaan muutamassa vaihdossa ja väläytti, että jatkossa saadaan nähdä häneltä kovia ratkaisuja. Hän harhautti puolustajan ja yritti rystyllä ohittaa Hokki-vahti Timo Niemen, mutta Niemi torjui.

Lohipaitojen etsikkoaika harakoille

Kiekko-Vantaan etsikkoaika oli ottelun toisessa erässä, jota hallitsivat Hokin rakentavat ja hyvät hyökkäykset sekä vantaalaisten maalivahti Räty hienoine torjuntoineen. Kiekko-Vantaa joutui ottamaan toisen erän alkuun kahden minuutin rangaistuksen, mutta kajaanilaiset eivät onnistuneet maalinteossa. Hokin ylivoimapeli oli selvästi tasokkaampaa kuin vantaalaisten vastaava.

Ajassa 28.47 Hokki onnistui maalinteossa, kun Tomi Wilenius sai lapansa Hokki-laukaukseen ja ohjasi kiekon maalivahti Rädyn jalkojenvälistä maaliin. Vihaisen syötön antoi Kalapudas ja Saku Mäenalanen. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin moniakin torikokouksia, joissa tarjoiltiin haasteita nyrkit pystyssä, mutta jäähyiltä selvittiin.

Kotijoukkue siirtyi 2-1-johtoon, kun Janne Juutinen laukoi matalan laukauksen tolpan kautta Niemen ohi. Hokki tasoitti kuitenkin 2-2:een ajassa 37.17, jolloin kajaanilaisten kultakypärä Tomas Mikus ohjasi aloitusvoiton jälkitilanteesta kauden 17. maalinsa. Syöttäjiksi merkittiin Ville Saukko ja Jari Viuhkola.

Kalapudas ainoa onnistuja

Kiekko-Vantaa yritti kovasti ratkaista ottelu kolmannessa erässä, mutta kajaanilaiset olivat kokemuksellaan edellä vantaalaisia. Kolmanteen erään lohinutut pääsivät pelaamaan ylivoimalla. Paras paikka siunaantui Åstenille, joka laukoi kiekon tolppaan.

Kiekko-Vantaa sai tilaisuutensa tehdä voittomaali rangaistuslaukauksesta, kun Toni Leinonen pääsi läpiajoon laidasta. Yritys jäi kuitenkin valjuksi, ja jatkoaika alkoi pian häämöttää.

Ottelu venyi aina jatkoajalle ja voittomaalikisaan asti, jonka kajaanilaiset kuittasivat edukseen. Kaksi sarjapistettä matkasi Kajaaniin lukemin 3-2, kun Kalapudas oli ainoa maalintekijä voittomaalikisassa. Tiimellyksen jälkeen vantaalaisten valmentaja Kauppi ihmetteli tuomarityöskentelyä.

− Oliko se sovittu, ettei jatkoajalla pilli viheltänyt kertaakaan? Kauppi kommentoi ja jatkoi:

− Ei sillä, että se olisi mitään ratkaissut.

Kiekko-Vantaan seuraava ottelu on keskiviikkona JYP-Akatemiaa vastaan Jyväskylässä. Hokki matkustaa puolestaan lauantaina Kouvolaan KooKoon vieraaksi.